محمد سبزهزاری در اولین جلسه کارگروه شرایط اضطراری آلودگی هوا در سال ۹۹ که امروز (۱۴ آبانماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: مدتها است که در استان خوزستان جای خالی توجه به آلایندههای PM ۲.۵ و ذرات آلاینده دیگر حس میشود. در تابستان، میزان آلایندهها در هوای شهر اهواز حتی از شهر تهران بسیار بالاتر بود و به مدت دو هفته آلایندهها از ۱۸۰ به بالا بود در حالی که میزان آلایندههای هوای تهران ۱۱۰ تا ۱۲۰ بود و متاسفانه توجه لازم به این قضیه نشده است.
وی افزود: ذرات آلاینده PM ۲.۵ با توجه به اینکه به شدت ریز هستند، مستقیما از طریق تنفس وارد جریان خون میشوند و در گروههای سنی حساس مانند کودکان و سالمندان سکتههای مغزی و قلبی ایجاد میکنند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان تصریح کرد: اگر میانگین آلایندههایی مانند گرد و خاک به ۲ هزار واحد در یک ساعت برسد، مشکلی ندارد اما اگر میانگین آلایندههایی مانند ناکس در یک ساعت از یک سطح بالاتر برود، خطرناک است.
وی با اشاره به پیشبینی وضعیت هوای خوزستان در هفتههای آینده افزود: خوشبختانه از فردا (۱۵ آبانماه) منتظر ورود جبهههای ناپایدار در منطقه هستیم و بارندگی، باعث کاهش سطح آلایندگی میشود. از روز جمعه نیز وزش باد داریم و در نتیجه باز هم منتظر هستیم که سطح آلایندگی کاهش یابد.
سبزهزاری گفت: برای هفتههای آینده از ۲۱ تا ۲۷ آبان منتظر ورود سامانههای بارشی خوب هستیم به ویژه در حوزه کارون و مارون منتظر بارش هستیم و در نتیجه دیگر انتظار آلودگی هوا را نخواهیم داشت.
منبع: ایسنا