اسماعیل نجار روز سه شنبه در نشست قرارگاه بازسازی مناطق زلزله زده اندیکا در استانداری خوزستان با بیان اینکه رییس جمهوری، وزیر کشور و رییس مجلس شورای اسلامی پیگیر مشکلات منطقه زلزله زده اندیکا هستند افزود: استاندار خوزستان با تشکیل قرارگاه تاکنون توانسته اقدامات خوبی در منطقه زلزله زده اندیکا انجام دهد.
وی اظهار داشت: در سالهای اخیر حوادث سخت و گوناگونی در کشور تجربه کردیم، در زلزله کرمانشاه بیش از ۵۳ هزار واحد مسکونی و ۱۰۰ هزار واحد تعمیری ساخته شد، پس از سیل سال ۹۸ ساخت حدود ۸۳ هزار واحد مسکونی به اتمام رسید و دیگر مناطق کشور نیز هر جا آسیبی وارد آمده ساخته شد، قطعا در اندیکا نیز منازل آسیب دیده با کمک مردم ساخته خواهند شد.
وی با تاکید بر این که پس از وقوع زمین لرزه در اندیکا همه دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح اقدامات خوبی برای کمک رسانی به مردم منطقه انجام دادند توضیح داد: با وجود همه اقدامات صورت گرفته اما محرومیت منطقه به قدری بالا است که نیاز به کمک و مساعدت بیشتر دولت و دستگاههای اجرایی همچنان وجود دارد، به نظر می رسد خدواند با این زلزله همه را مامور کرده تا توجه بیشتری به این منطقه شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ارزیابی های انجام شده از منطقه زلزله زده اندیکا تصریح کرد: آمار و ارقام بناهایی که باید تعمیر، بازسازی و احداث شوند و یا زیرساختهای آنها آسیب دیده مشخص شده است.
وی تعمییر و بازسازی واحدهای مسکونی در اندیکا را با توجه به عشایری بودن منطقه به ۲ بخش تقسیم بندی کرد و گفت: بخشی از بازسازی مربوط به افرادی است که در شهرها و روستاها استقرار دارد و بخش دیگری عشایر کوچ رو هستند که مدت کمی در منطقه حضور دارند و مکان استراحت و جای خواب آنها آسیب دیده است. از این رو باید با ساز و کاری ویژه کار بازسازی در منطقه زلزله زده اندیکا جلو برود تا اقداماتی صورت نگیرد که بعدها از انجام آنها پشیمان شویم.
نجار با اشاره به هماهنگی صورت گرفته با بنیاد مستضعفان برای تامین سیمان مجانی برای ساخت و ساز و تعمییر واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز متولی ساخت و ساز در منطقه است و مقرر شده متناسب با بافت و ویژگی ها منطقه طراحی و نوع ساخت و ساز را انجام دهد. در زمینه ساخت جایگاههای دام در منطقه زلزله زده اندیکا نیز طراحی خوبی در گذشته انجام شده اجرایی و عملیاتی می شوند.
وی با بیان اینکه بنیاد برکت ، نوسازی و بازسازی کامل مدارس آسیب دیده از زلزله اندیکا را تقبل کرده است گفت: همه دستگاههای اجرایی مکلف اند کمک های مورد نیاز را به منطقه زلزله زده اندیکا ارسال کنند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تشکر از اقدامات سازمان های مردم نهاد توضیح داد: جهاد کشاورزی ۲۰۰ تن علوفه و نهادهای دامی برای دام عشایری که در حال برگشت به منطقه زلزله زده اندیکا هستند آماده کرده است تا در زمینه تعلیف دام با مشکل مواجه نشوند.
وی با اشاره به بازدید زمینی و هوایی از مناطق مختلف زلزله زده اندیکا بیان داشت: مناطق مختلف صعب العبوری در منطقه زلزله زده وجود دارد که انتقال امکانات به آنها سخت است از این رو نیاز است در بازسازی واحدهای آسیب دیده این مناطق از مصالح بومی استفاده شود.
به گزارش ایرنا پنج زمین لرزه در فاصله زمانی ۱۲ تا ۱۹ مهرماه جاری در شهرستان اندیکا با مرکزیت قلعه خواجه رخ داد. بزرگترین این زلزله ها ۵،۷ ریشتر شدت داشت.
طبق برآورد اعلام شده بر اثر وقوع زمین لرزه های اخیر در شهرستان اندیکا ۹۸۰ واحد مسکونی نیاز به تخریب و بازسازی و یکهزار و ۹۵۰ واحد مسکونی در این منطقه نیز نیاز به بهسازی دارند.
همچنین ۶۰۰ مکان نگهداری دام در این شهرستان که بر اثر زلزله دچار آسیب شدند باید بازسازی شوند.
بر اساس آخرین گزارش زلزله های اخیر پنج هزار میلیارد ریال به شهرستان اندیکا خسارت وارد کرده است.
اندیکا با مرکزیت شهر قلعه خواجه دارای سه بخش با جمعیت حدود ۸۰ هزار نفر است. شهرستان اندیکا با مساحت ۲هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع در شمال شرق خوزستان واقع است.
منبع: ایرنا