×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 18 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 10 خبر
توصیه مدیرکل حوادث و بلایای وزارت بهداشت برای کاهش خسارات آبگرفتگی‌ها

دکتر محمداسماعیل مطلق در جلسه کمیته فصلی بهداشت کارگروه سلامت در حوادث غیرمترقبه دانشگاه علوم پزشکی اهواز که روز سه‌شنبه (۱۱ آذرماه) به صورت وبینار و به منظور بررسی مداخلات و راهکارهای مدیریت بحران منطقه با محوریت سیل و آبگرفتگی برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه سامانه زهکشی در برخی نقاط کشور از جمله شهرهای جنوبی توان جذب بارش‌ها و هدایت آب‌های ناشی از بارندگی از سطح شهر را ندارند. به دخل و تصرف در رودخانه ها، دره ها، کانال های زهکشی و بی‌توجهی به شیب شهر از جمله عواملی هستند که در این امر تاثیرگذار هستند.

وی افزود: از سوی دیگر، شهرهای ما به صورت شهرهایی عایق و نفوذناپذیر ایجاد شده‌اند، این در حالی است که ضرورت شهرسازی با مدل‌های غیرعایق و نفوذپذیر روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

مدیرکل حوادث و بلایای وزارت بهداشت گفت: به طور مثال سنگفرش کردن پیاده‌روها، موزاییک کردن حیاط خانه‌ها و برخی اماکن شهری و استفاده از آسفالت‌های نفوذناپذیر در سطح خیابان‌ها از جمله مواردی هستند که شهرها را تبدیل به شهرهای عایق می‌کنند و سبب می‌شوند که عرصه‌های تجمع و نفوذ سیلاب در محیط‌های شهری از بین بروند.

مطلق بیان کرد: در حال حاضر با گسترش بیش از حد سطوح عایق شهری مواجه هستیم و اگر می‌خواهیم روان‌آب‌ها خسارات کمتری در پی داشته باشند باید این وضعیت اصلاح شود. در صورت جذب بارش‌ها به زمین، رطوبت خاک حفظ می‌شود و فضای سبز شهری نیز می‌تواند از آن آب تغذیه کند.

وی افزود: متاسفانه ما بیشتر از آنکه به فکر استفاده از ظرفیت بارش‌ها باشیم به دنبال دفع آن‌ها از سطح شهرها هستیم و هزینه‌های زیادی نیز برای این کار صرف می‌کنیم. با توجه به اینکه کارها از ابتدا به صورت اصولی انجام نشده است اکنون با مشکلاتی مواجه هستیم و حتی دیده می‌شود که بارش‌های اندک در پهنه‌های شهری سبب وقوع آبگرفتگی و سیلاب می‌شود.

مدیرکل حوادث و بلایای وزارت بهداشت گفت: برای مدیریت سیلاب‌های شهری باید به سمت ساخت شهرهای نفوذپذیر حرکت کنیم. در بالادست شهرها اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری کمک بسیار زیادی به کنترل شدت سیل خواهد کرد که خوشبختانه پروژه‌های کنترل سیل در بسیاری از شهرهای جنوبی ما بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

 

منبع: ایسنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.