×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 14 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 13 خبر
۱۳۳۱ کلاس درس طی سال ۹۸ در خوزستان به بهره‌برداری رسید

مهرالله رخشانی‌مهر در نشست با اصحاب رسانه استان خوزستان که امروز (۲۵ فروردین) به صورت ویدئو کنفرانس در اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در وزارت آموزش و پرورش، ما خود را ملزم می دانیم که به استان خوزستان توجه خاص و ویژه‌ای داشته باشیم. آموزش و پرورش موضوع مهمی است و مادامی که ما آموزش و پرورش خود را درست نکنیم، هیچ کدام از ساختارهای اجرایی و اداری درست نخواهند شد؛ بنابراین باید وقت بیشتری برای آن بگذاریم. همه کشورهای توسعه یافته نیز کار خود را از آموزش و پرورش آغاز کردند. مهم ترین رکن آموزش و پرورش نیروی انسانی است که اکنون در حال تلاش شبانه روزی هستند و در این ایام تلاش مجموعه آموزش و پرورش را دیدیم و شعار “آموزش تعطیل نیست”، را به منصه ظهور رساندند.

وی افزود: از مجموعه‌های دیگر موثر در آموزش و پرورش، فضای آموزشی و تجهیزات است؛ تا زماینکه فضای مناسب در اختیار دانش آموز و معلم قرار نگیرد، انتظاری برای بهبود کیفیت نداشته باشیم. تجهیزات و فضا از مسائل موثر در آموزش و پرورش هستند. انسان های بزرگ در فضاهای بزرگ پرورش پیدا می کنند و نگاه ما هم بر این بود که به ساخت و ساز و تامین امکانات سرعت دهیم و خوشبختانه این اتفاق خوب در همه استان‌های کشور افتاد. بیش از ۹۰ درصد پروژه هایی که نیمه تمام بودند، فعال و درحال پیشرفت فیزیکی هستند. آمار پروژه های تحویلی ما در سال ۹۸ در مقایسه با سال های قبل، نشان دهنده این موضوع است که پروژه‌ها یکی یکی درحال تحویل به ادارات آموزش و پرورش هستند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در سال ۹۸ در استان خوزستان اتفاق بسیار خوبی افتاد، گفت: بیش از هزار و ۳۰۰ کلاس درس تحویل اداره کل آموزش و پرورش داده شد و سال ۹۸، سال ویژه ای برای آموزش و پرورش خوزستان بود. به هر حال در استان درگیر سیل بودیم و طبیعتا تعدادی از مراکز آموزشی نیز در سیل آسیب دیدند اما خوشبختانه موفق شدیم در هر سه استان لرستان، گلستان و به ویژه در خوزستان با تلاش اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با اینکه زمان کافی نداشتیم، فضاهای مناسبی فراهم کنیم و تعمیرات اساسی و جزیی مدارس را به موقع انجام دهیم. در مهر سال ۹۸ با حضور وزیر آموزش و پرورش پروژه های تعمیراتی تحویل داده شدند و پروژه های خوبی آغاز شدند که بخشی از آن ها تکمیل شدند و بخشی در حال اجرا هستند.

رخشانی مهر با بیان اینکه همایشی در سال ۹۸ برگزار و ۲۱۰ میلیارد تومان برای استان های مختلف جمع آوری شد، تصریح کرد: استان خوزستان سهم قابل توجهی را از این اعتبارات به خود اختصاص داد. با حضور چشمگیر خیرین در استان خوزستان و کشور، موفق شدیم بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در پروژه های خیرساز تعهد ایجاد کنیم. اگرچه نگاه ما صرفا نگاه مادی و جمع آوری اعتبارات برای ساخت مدرسه نیست و بلکه نگاهی به فرهنگسازی و توسعه فرهنگ ایثارگری داریم و خوشبختانه خیرین مدرسه‌ساز این نگاه را دارند. سال ۹۷ خیرین در خوزستان ۱۱۱ میلیارد تومان تعهد ایجاد کردند که نسبت به سال قبل از آن رشد قابل توجهی داشت. تعداد خیرین حقیقی و حاضر در استان طی سال ۹۷، ۲۰۰ نفر بودند و در سال ۹۸ به ۳۵۰ نفر رسیدند که نشان‌دهنده توجه ویژه به این حوزه است. علاوه بر این نشان‌دهده عملکرد خوب همکاران ما در استان و عملکرد خوب دولت به تعهدات خود است. پروژه هایی به نام پروژه های مشارکتی داریم که بخشی از آن توسط خیرین و بخشی توسط دولت تامین می شود و تا وقتی که ما به تعهدات خود به موقع عمل نکنیم، حضور مستمر خیرین را نخواهیم داشت. اعتبارات ما در ردیف پروژه های مشارکتی در سال ۹۸، هزار میلیارد تومان بود و در سال ۹۹ این عدد به ۳ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان رسیده است که رشد جدی اعتبارات را داشتیم و این حتما باعث تشویق خیرین خواهد شد.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش افزود: تحویل دادن هزار و ۳۳۱ کلاس درس طی سال ۹۸ در خوزستان یک رکورد است. تعهد خیرین طی این سال به میزان ۱۱۱ میلیارد تومان نیز یک رکورد است. توجه به مدارس سیل زده و انجام تعمیرات جزیی و اساسی در کمترین زمان ممکن و همین طور ساخت پروژه های جدید در مناطق سیل زده نیز یک رکورد است. توجه به منطقه زلزله زده با حضور خیرین و تامین منابع دولتی برای ۶۰ آموزشگاه خسارت دیده از زلزله مسجدسلیمان یک اتفاق خارق العاده بود که همکاران ما رقم زدند. خوزستان طی سال ۹۸، در مجموعه نوسازی کشور سرآمد بود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پاسخ به سوالی درخصوص میزان مشارکت خیرین در سال ۹۸، بیان کرد: سال گذشته بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه مدرسه سازی، تعهد خیرین داشتیم و بنا داریم این عدد را برای سال ۹۹ افزایش دهیم که طبیعتا همه استان ها باید مشارکت خیرین را افزایش دهند. در خوزستان سال گذشته ۱۱۱ میلیارد تومان تعهد خیرین بود که این رقم بخشی از آن هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. با مدیرکل نوسازی خوزستان توافق کردیم که کارهای خاصی در خوزستان انجام دهیم، از ظرفیت رسانه استفاده کنیم و سهم دولت را در پروژه‌های خیرساز به موقع تامین کنیم تا علاقه مندی خیرین را به حوزه مدرسه سازی بیشتر کنیم و با این روند بتوانیم میزان مشارکت خیرین را داشته باشیم. بسته ای تهیه شد که به تایید وزارت آموزش و پرورش رسید؛ این بسته تحت عنوان “بسته تحولی مشارکت های مردمی” است که در این بسته راهکارهای درگیر کردن بیشتر مردم در امر مدرسه سازی بررسی شده است. برای خوزستان تصمیم گرفتیم تا گردهمایی خوزستانی های مقیم مرکز را برگزار کنیم. جا دارد از استاندار خوزستان تشکر کنم، نگاه استاندار خوزستان به حوزه آموزش و پرورش همواره ویژه بوده است. اعتبارات استانی نوسازی مدارس ۱۷۱ میلیارد تومان برای سال ۹۷ و برای سال ۹۸، ۲۸۰ میلیارد تومان بود که نشان‌دهنده توجه ویژه استان خوزستان به آموزش و پرورش است. در سال ۹۹ تعهدات خیرین را نسبت به سال ۹۸، ۴۰ درصد رشد خواهیم داد و انتظار داریم استان خوزستان حداقل مشارکت ۱۶۰ میلیارد تومانی را در این حوزه داشته باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر زمان اتمام جمع آوری کلاس‌های کانکسی اظهار کرد: برای جمع آوری مدارس کانکسی همکاران ما در خوزستان برنامه ریزی و نسبت به جمع آوری مدارس کانکسی اقدام کردند. بر اساس گزارشی که به ما دادند، در سال ۹۷، ۳۱۱ کلاس کانکسی وجود داشت که گزارش شده همه کلاس های کانکسی جمع آوری شده و مدارس احداثی جایگزین آن ها شده است. البته باید بگوییم که برای کل کشور نمی‌توان این فرمول را داد چرا اگر حادثه یا اتفاق پیش بینی نشده ای رخ دهد، دوباره ناچار به استفاده از کانکس خواهیم بود. چرا که در دسترس ترین مصالح برای برگزاری کلاس های درس، کانکس ها هستند. دی ماه سال قبل ۵۰ کانکس برای مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان تهیه و ارسال کردیم. همچنین برای استان لرستان ۹۰ کانکس ارسال شد. بنابراین از استان‌ها خواهش کردیم با توجه به شرایط اقلیمی برنامه ریزی کنند. جمع آوری کلاس‌های کانکسی یکی از اولویت های اداره کل نوسازی خوزستان بوده و اگر مورد خاصی جا مانده باشد حتما همکاران ما اقدام می کنند. اما در مناطق عشایری این کار شدنی نیست؛ چون عشایر کوچ رو جابه جا می شوند پس ناچار هستیم از کلاس‌های درس کانکسی استفاده کنیم.

رخشانی مهر با بیان اینکه بر اساس آمار در خوزستان ۶ هزار آموزشگاه با ۳۰ هزار کلاس درس وجود دارد، گفت: در شرایط فعلی تنها ۴ درصد کلاس‌های ما با بخاری نفتی گرم می شوند. ۵۷۰ هزار کلاس درس در کشور داریم که از این تعداد ۲۴ هزار کلاس با بخاری نفتی گرم می شوند. حدود ۶۱ هزار کلاس درس دارای بخاری گازی و بقیه دارای سیستم‌های استاندارد هستند. از سال ۹۲ به بعد تصمیم گرفته شد که سیستم های غیراستاندارد جمع آوری شوند. سال قبل نیز ۵۰ هزار سیستم غیراستاندارد جمع آوری شدند و به جای آن ها از سیستم های استاندارد استفاده شد. همه کلاس های درسی که دارای علمک گاز بودند و زیرساخت های گاز داشتند، بخاری نفتی آن‌ها جمع آوری شد. امسال طبق آخرین آمار از بهمن سال ۹۸ تاکنون، ۲۳ هزار بخاری نفتی داریم زیرا این مدارس زیرساخت گاز ندارند. امسال وزارت نفت مکلف شده است که ۱۰۰ هزار کلاس درس را برای ما استاندارد کند.

وی ادامه داد: سال ۹۸ در استان خوزستان سال پرزحمتی بود، در زلزله مسجدسلیمان ۶۰ مدرسه آسیب دیدند که بر اساس گزارش داده شده تعمیرات اساسی ۴۰ مدرسه در مسجدسلیمان به اتمام رسیده است و همزمان با شروع سال تحصیلی ۹۸ به بهره برداری رسیدند. ۴ پروژه خیرساز شش کلاسه نیز درحال ساخت است. ۵ مدرسه نیز مقاوم سازی می شوند که از این تعداد ۳ مدرسه به اتمام رسیده و دو پروژه دیگر حداقل تا دو ماه دیگر به بهره برداری خواهند رسید. استاندار خوزستان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان توجه خاص و ویژه ای را به این حوزه داشته‌اند. همچنین ۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات نفت برای تعمیرات اساسی مدارس مناطق سیل زده تخصیص یافت.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در خصوص تفاهم نامه ای که اخیرا میان استانداری خوزستان و سازمان نوسازی مدارس کشور منعقد شد، اظهار کرد: این تفاهم نامه اولین تفاهم نامه ای است که میان ما و استانداران مبادله شد و این روند برای دیگر استان ها نیز ادامه دارد. بنا بر این تفاهم نامه قرار شد که حدود ۱۰ هزار کولرگازی و ۲ هزار آبسردکن با برآورد ۱۸۵ میلیارد تومان به صورت مشارکتی ۵۰ درصد از سهم نوسازی مدارس و ۵۰ درصد از سهم استانداری تامین شود. همچنین برای مناطق عشایری و جمع آوری مدارس سنگی در ایذه و باغملک یک تفاهم نامه مشترک ۵۰ درصدی مبادله کردیم که در مجموع ۵۰ میلیارد تومان اعتبار سهم ما و استان خوزستان خواهد بود. امیدواریم بتوانیم بخشی از مشکلات مدارس سنگی این منطقه را حل کنیم و هرچه زودتر اجرا شود.

رخشانی‌مهر تاکید کرد: حدود ۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم سازی هستند، از این عدد ۱۸ درصد نیازمند مقاوم سازی و ۱۲ درصد نیازمند تخریب و بازسازی هستند که در حال ساماندهی وضعیت هستیم. در استان خوزستان هم حدود ۱۰ هزار کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی هستند که متناسب با اعتبارهای دریافتی، همکاران ما درحال برنامه ریزی برای ساماندهی این وضعیت نابسامان هستند.

وی ادامه داد: در جریان سیل، ۷۸ مدرسه در استان خوزستان نیازمند تعمیرات اساسی، ۳۶ مدرسه نیازمند تخریب و بازسازی و در مجموع ۴۵۸ کلاس درس نیازمند تعمیرات جزئی، اساسی و تخریب بودند. برآورد خسارت ناشی از سیل حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بود. همه کلاس‌های آسیب دیده، مهرماه ۹۸ تحویل اداره کل آموزش و پرورش داده شد و پروژه های نیازمند تخریب نیز در دستور کار قرار گرفته است که بخشی از آن ها تخریب شده و بخشی نیز با پیشرفت فیزیکی خوبی در دست اجرا هستند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پایان با اشاره به توجه ویژه به تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی در خوزستان، گفت: بیش از ۱۱۴ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات طی سال ۹۸ در خوزستان هزینه شده است و همه تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی را شامل می‌شود. این عدد در مقایسه با ۴۰۰ میلیارد تومان کشوری، عددی قابل توجه است. یعنی ۲۵ درصد تجهیزات خریداری شده کشور در استان خوزستان به کار گرفته شده است. در مناطق سیل زده نیز حدود ۴ میلیارد تومان بابت بازگشایی مدارس هزینه شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.