×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 4 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
برای ایجاد پایگاه‌های مهار آتش در مجموعه نفت مشکلی نداریم/ وزارت نفت به نان شبش هم محتاج است/ وزارت‌نفت در سیل خوزستان با تمام وجود پای کار آمد

جلسه گزارش پیشرفت پروژه های مربوط به سیل خوزستان و زلزله مسجدسلیمان با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، کیامرث حاجی زاده، معاون استاندار و مدیر کل مدیریت بحران استان و دیگر مدیران دستگاه های اجرایی در استانداری خوزستان برگزارشد.

بیژن نامدار زنگنه عصر در این نشست بیان کرد: برای خوزستان برنامه‌ها و دیدگاه هایی داریم و تلاشم این است که همیشه به مردم کمک کنیم؛ همیشه نیز به همکارانم گفته‌ام که در حوادث و شرایط سخت طوری برخورد کنید که مردم واقعا باور کنند که شما پشتیبان آنها در شرایط سخت هستید و حس کنند که آنها را جزو خانواده خودتان می‌دانید.

وی افزود: در شرایط فعلی وزرات نفت با سیلی صورت خود سرخ نگه داشته است چرا که همه حملات متوجه ما است و دارایی حاصل از درآمد صادارت نفت کم شده است؛ بسیاری از پروژه‌های تولید را کم کرده‌ایم چون اصلا پولی نداریم و پروژه‌های جنبی را خیلی وقت است که تعطیل کرده‌ایم.

وزیر نفت ادامه داد: سال‌هاست که برنامه‌های بهبود روابط اجتماعی را در منطقه در دست اجرا داریم ولی اولویت اصلی کنونی ما آموزش و بهداشت است و به صورت قشری توجه به زنان و کودکان است؛مقوله آموزش و بهداشت برای ما از اهمیت بالایی برخودار است و اعتقاد داریم در این زمینه باید به شکل مستمر و طولانی مدت کارکنیم تا اثرش دیده شود.

وی با اشاره به راهاندازی مرکز فنی و حرفهای در سه منطقه سوسنگرد، جاسک و عسلویه گفت: در نظر داریم یک مرکز فنی و حرفه‌ای زیر نظر آموزش و پرورش در سطح بین‌المللی برای آموزش نیروی فنی راه اندازی کنیم و نیروی کارآمد تربیت شود. این مرکز برای آینده مردم این مناطق موثر خواهد بود و امیدواریم هر چه سریع تر راه اندازی شود.

زنگنه یادآور شد: امروز دیگر در دنیا مدرک تحصیلی ارزشی ندارد بلکه کارایی و توانمندی اهمیت دارد و گرنه آن چیزی که امروز در کشور ما بسیار زیاد است مدرک دکترا است.

وی با اشاره درخواست‌ها از شرکت نفت برای راه‌اندازی پایگاه مهار آتش در خوزستان بیان کرد: راهاندازی چنین پایگاهی باید بررسی شود. ما برای ایجاد پایگاههای مهار آتش برای مجموعه نفت و پتروشیمی ها مشکلی نداریم اما آتش‌سوزی‌های زاگرس به ما مربوط نیست.

وزیر نفت با بیان اینکه مرکز آموزش آتشنشانی وزارت نفت در مناطق نفتخیز جنوب واقع است گفت: پس از آتشسوزی در پتروشیمی بوعلی در خوزستان به خوزستان سفر کردم و شاهد بودم که هر کسی بی سیم در دست داشت دستور می‌داد.

وی ادامه داد: برای همین ۲۰ نفر از افراد حرفهای را در حوزه فرماندهی انتخاب کردیم و برای آموزش دورههای فرماندهی عملیاتی به فرانسه فرستادیم.

زنگنه گفت: مهم‌ترین مساله در آتش‌سوزی‌ها و به طور کلی در بحران‌ها، فرماندهی بحران توسط کسی است که حرفه‌اش است؛ به عنوان مثال من وزیر نفت معنایش این نیست که در یک حوزه خاصی از بحران بیشتر می دانم؛ در بحران‌ها فرمانده کسی است که کار را بهتر بلد است؛ فرماندهی بحران ها با رتبه و جایگاه در ارتباط نیست.

 

غلامرضا شریعتی نیز در این جلسه اظهار کرد: در طول مدتی که برای خدمت گذاری در خوزستان حضور پیدا کردم، رابطه مناسب و خوبی بین وزارت نفت و خوزستان بوده که قابل تقدیر است.

وی افزود: در ابتدای حضورم در خوزستان وزیر نفت به علت آتش سوزی پتروشیمی بوعلی در ماهشهر حضور داشت و با اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان در مدت دو سال برای رفع زیرساخت های مناطق حاشیه اهواز موافقت کرد اما به علت مشکلاتی که در مسیر بوده که بعضا مشکلات از دستگاه های خوزستان بوده، این اعتبار کامل جذب نشده است.

شریعتی تصریح کرد: امکان نداشته است که موردی را به وزیر نفت ارجاع دهیم و وی به نوعی مشکل را حل نکند و به نحوی دستورات لازم را ندهد.

استاندار خوزستان گفت: مجموعه نفت اصرار دارد برای بهتر شدن شرایط خوزستان تلاش کند که در این راستا به همراهی بالادستی نیاز دارد.

وی ادامه داد: صنایع پتروشیی ماهشهر هم کمک های خوبی داشتند و امیدواریم پس از این نیز اقدامات بیشتری برای همسان سازی منطقه انجام شود. آن ها پشتیبان ما در مناطق مختلف بودند و هر جا نیازی داشتیم و دستگاه ها امکان تامین آن را نداشتند، نیازهای ما را رفع می کردند و در سیل نیز پشتیبانی خوبی داشتند.

شریعتی افزود: در پی وقوع سیل خوزستان و زلزله مسجدسلیمان وزارت نفت مردانه تمام بضاعت خود را برای دفاع از خوزستان بسیج کرد و شاید هیچ زمانی این چنین، وزارت نفت در خدمت خوزستان نبود.

وی تصریح کرد: قبل از سیل ۹۸ در پی شکسته شدن سیل بندها در دشت آزادگان، هویزه و رفیع مشکلات جدی رخ داد و رفیع در معرض آبگرفتگی شدید بود که شرکت مهندسی و توسعه نفت و برخی دستگاه های دیگر به کمک ما آمدند اما محوریت کار با شرکت متن بود که اگر این کمک نبود، خسارات زیادی به مردم رفیع وارد می شد. این کار شبانه روزی باعث شد که آب وارد حتی یک منزل رفیع نشود و فقط مزارع کشاورزی آسیب دید.

استاندار خوزستان عنوان کرد: در سیل سال ۹۸ نیز شرکت مناطق نفتخیز جنوب، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت نفت اروندان با حدیت پای کار ایستادند.

شریعتی بیان کرد: در حوضه کرخه سیل با دوره بازگشت ۲۰۰۰ ساله، در حوضه کارون یا دز سیل با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله رخ داد اما هیچ کدام از شهرهای خوزستان را آب نگرفت و زیرساخت های شهری تخریب نشد که این کارها میسر نبود مگر با گسیل امکانات از سوی شرکت های تابعه نفت و سایر دستگاه های اجرایی.

استاندار خوزستان افزود: در سیل اخیر همه حوضه های آبریز خوزستان درگیر بودند، در حالی که در سیل های گذشته اینگونه نبود. در سیل فروردین ماه رودخانه دز و کرخه بهم پیوستند و شاهد گسیل سیلاب به سمت اهواز بودیم و اهواز در معرض آبگرفتگی شدید بود که با کار جهادی ۲۵ کیلومتر سیل بند به ارتفاع سه متر ظرف ۴۸ تا ۵۲ ساعت احداث شد که اگر بسیح همه امکانات و پای کار آمدن دستگاه ها نبود، بخش زیادی از اهواز را آب می گرفت و مشکلات زیادی برای خوزستان و کشور ایجاد می شد.

وی تصریح کرد: پس از سیل نیز مجموعه نفت در زمینه تعمیر و تجهیز مدارس به نحوی عمل کرد که منجر به نوسازی کامل مدارس این مناطق شد. همچنین جهت خرید میلگرد، تعمیر مراکز بهداشتی نیز مجموعه نفت کمک کردند. البته تعمیر مراکز بهداشتی مانند تعمیر مدارس پیش نرفته که سرعت روند کار در حال بهبود است.

شریعتی گفت: کمک ۵۱ میلیارد تومانی مجموعه نفت جهت تکمیل ۵۰۰ واحد مسکونی در زلزله مسجدسلیمان از دیگر اقدامات نفت بوده است.

استاندار خوزستان ادامه داد: همچنین بازسازی ۱۰ هزار واحد مسکونی ظرف مدت زمان سه سال از دیگر کمک های مجموعه نفت بوده که کار به سرعت در حال انجام است.

وی با اشاره به تخلیه آب از مزارع کشاورزی در پی سیل اخیر، گفت: تخلیه آب از مزارع به نحوی بود که در بیش از ۱۶۰ هزار هکتار از ۲۰۰ هزار هکتار زمین آبگرفته در مناطق سیل زده کشت تابستانه انجام شد.

در ادامه بابک دارابی مدیر ‌نظارت بر طرح های عمرانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اظهار کرد: در ابتدای سال با توجه به دستور وزیر نفت در راستای کمک به مناطق آسیب دیده از سیل در ۳ بخش نوسازی مدارس، پروژه های بنیاد مسکن و علوم پزشکی ورود و اعتبارات موردنیاز این طرح ها را تامین کردیم.

وی افزود: در این زمینه در بحث سیل ۱۳۰ میلیارد تومان شرکت ملی نفت به شرکت نفت تخصیص داد. از این میزان اعتبار ۵۰ میلیارد تومان برای ۱۰۹ مدرسه تخصیص داده شد که شاهد افتتاح این مدرسه ها بودیم.

مدیر ‌نظارت بر طرح های عمرانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: در خصوص پروژه های علوم پزشکی ۱۱۰ پروژه تعریف شد که از این تعداد شاهد افتتاح ۶۴ پروژه هستیم. باقی پروژه ها دارای پیشرفت فیزیکی مطلوب هستند و به جزء دو پروژه که نیاز به زمان بیشتری دارند، سایر پروژه ها در خردادماه سال آینده شاهد افتتاح آن ها خواهیم بود.

دارابی بیان کرد: در حوزه بنیاد مسکن، تامین میلگرد در اختیار شرکت ملی نفت بود که با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان این کار انجام گرفت. تا کنون ۲۰ میلیارد تومان به حساب بنیاد مسکن واریز شده است و باقی اعتبارات نیز با توجه به شرایط تا ۱۰ روز آینده به حساب بنیاد مسکن واریز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه با دستور وزیر نفت در راستای کمک به بهسازی مناطق سیل زده اقدامات بسیار خوبی انجام‌ شد، گفت: در خصوص احداث شبکه فاصلاب کوی ملاشیه و علوی ۵۰ میلیارد تومان ابلاع شده است. همچنین در زمینه زلزله مسجدسلیمان نیز ۵۱ میلیارد تومان برای این شهرستان در نظر گرفته شد تا ۵۰۰ واحد مسکونی در کوی ولیعصر این شهرستان احداث شود. ۱۰ میلیارد تومان نیز برای احداث شبکه فاضلاب شکاریه ۱، ۲ و۳ کمک شده است.

وی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای بهره برداری از ۸۰۰ پروژه در نظر گرفته شده است که بسیاری از این پروژه ها هم اکنون اجرایی شده یا در حال اجرا هستند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.