×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 5 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
آلودگی خوزستان در پی توسعه ناپایدار

شینا انصاری در همایش ملی مراقبت از خاک که امروز (۱۳ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سنجش، پایش و مدیریت خاک به عنوان شعار روز جهانی خاک تعیین شده است. اندازه‌گیری دقیق و داشتن داده‎های متقن و مستند یکی از موضوعات پایه‌ای برای تصمیم‌گیری‌های درست و بهنگام است بنابراین شعار روز جهانی خاک به این موضوع مهم اختصاص داده شده است.

وی افزود: در یکی از بندهای سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری که در سال ۱۳۹۴ ابلاغ شد به موضوع پایش و اندازه‌گیری‌های منابع حیاتی از جمله آب و خاک اشاره صریح شده است. برای اینکه بتوانیم تصمیم‌های مدیریتی درست بگیریم نیازمند این هستیم که داده‌های درستی داشته باشیم که اندازه‌گیری این داده‌ها باید با اندازه‌گیری‌های دقیق و در چارچوب استانداردهای جهانی و ملی انجام شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: قانون حفاظت از خاک به عنوان مهم‌ترین سند بالادستی برای مدیریت خاک در سال ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و سال گذشته ابلاغ شد. در این قانون دو محور اصلی وجود دارد که فرسایش خاک یکی از این محورها است و عمده تکالیف در این حوزه بر عهده وزارت جهاد کشورزی است و محور دوم مساله آلودگی خاک است که تکالیف این محور بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته شده است.

وی افزود: البته سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به تکالیفی که داشته موضوعات را پیگیری کرده است اما وجود قانونی که مشخصاً در ارتباط با حفاظت از خاک باشد می‌تواند در مدیریت حوزه آلاینده‌ها و فرسایش خاک بسیار کمک‌کننده باشد تا با اقدامات بین بخشی، فعالیت‌های اثرگذاری انجام دهیم.

انصاری بیان کرد: در ماده ۲۲ این قانون به موضوع رسیدگی خارج از نوبت جرایم مرتبط با خاک اشاره شده است که در این زمینه نیازمند حمایت، همراهی و نگاه مراجع قضایی در استان‌ها هستیم تا در راستای اجرای کامل بندهای این قانون در موضوعات مرتبط با کنترل آلایندگی، پالایش، بازسازی و احیای خاک اقدامات موثرتری  انجام شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه ناپایدار در طول دهه‌های گذشته موجب شده است با ابرچالش‌های محیط زیستی در کشور مواجه شویم. در خوزستان نیز متاسفانه تنوع و تکثری از انواع مشکلات را داریم در حالی که شاید در استان‌های دیگر برخی از این مشکلات وجود داشته باشد.

وی افزود: خوزستان به دلیل نگاه توسعه ناپایدار در ادوار گذشته در بخش‌های مختلف دچار آلودگی آب، هوا و خاک شده است؛ شاید آلودگی هوا به صورت ملموس دیده می‌شود اما آلودگی خاک به مراتب پیچیده‌تر و بغرنج‌تر است و کنترل و مدیریت آن بسیار زمان‌بر است. احیا و بازسازی خاک‌های آلوده به ویژه خاک‌های آلوده به مشتقات نفتی بسیار سخت و بعضا غیرقابل انجام است بنابراین در خوزستان نیازمند این هستیم که توجه ویژه‌ای به مسائل محیط زیستی شود.

انصاری ادامه داد: باید با نگاه محیط زیستی اجماع و همکاری بین‌بخشی در راستای کاهش مشکلات محیط زیستی حرکت کنیم و آلودگی‌های ناشی از پسماندهای ویژه و نفتی را نداشته باشیم. بعضا آلودگی نفتی به دلیل خطوط نفتی فرسوده انتقال نفت و گاز رخ می‌دهد و مشکلاتی ایجاد می‌کند. آلودگی ناشی از زهاب‌های کشاورزی و فاضلاب‌های خام موجب آلودگی خاک می‌شوند و بازسازی، احیا و پالایش این خاک‌ها به سهولت میسر نیست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال ۱۴۰۲، یک هزار و ۴۶۲ مورد پایش و شناسایی منابع آلاینده‌ها در کشور انجام شده که ۸۰۱ مورد مربوط به شناسایی بوده و در ۲۶۴ مورد رفع آلودگی انجام شده است. در یک هزار و ۷۷ مورد اخطاریه محیط زیستی صادر شده و ۱۳۸ مورد مراجعه به محاکم قضایی بوده است که رویه حقوقی آن در حال بررسی و انجام است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر طرح کاهش، بازسازی و احیای خاک در این سازمان در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم اقدامات خوبی برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور در این زمینه انجام دهیم.

 

منبع؛ ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.