×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 5 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
آمادگی خوزستان برای شناسایی و مستندسازی پایلوت منابع آلودگی خاک

داود میرشکار در همایش ملی مراقبت از خاک که امروز (۱۳ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت خاک بر کسی پوشیده نیست و از ابعاد مختلف مورد توجه ویژه بوده است. خاک از مجموعه‌ای از سطح زمین از آب، هوا، موجودات زنده و سنگ‌ها در طول زمان و پس از تکامل تدریجی به وجود آمده است و به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و دیگر مخلوقات دارد.

وی با بیان اینکه بخشی از زنجیره غذایی انسان و حیوانات از خاک به دست می‌آید، افزود: با توجه به اهمیت خاک و نقش بی‌بدیل آن در زندگی موجودات زنده، حفاظت و نگهداری از آن وظیفه عقلانی جامعه است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی، تغییر کاربری زمین، حجم بالای فرسایش خاک در ایران، آلودگی‌های خاک اعم از مواد شیمیایی، مواد نفتی، پسماندها، پساب‌ها و فعالیت‌های عمرانی غیراصولی باید این موضوع توسط سیاست‌گذاران، بهره‌برداران و همه مردم مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

میرشکار: شعار امسال روز جهانی خاک، «مراقبت از خاک، اندازه‌گیری، پایش و مدیریت» تعیین شده است که بر اهمیت داده‌ها، اطلاعات دقیق در درک ویژگی‌های خاک و حمایت از تصمیم‌گیری‌های آگاهانه برای مدیریت پایدار خاک تاکید می‌کند.

وی با اشاره به ارسال ۱۸۸ مقاله به دبیرخانه این همایش عنوان کرد:  ۸۸ مقاله پذیرش شده و پنج مقاله برتر با عنوان سخنران در حال برگزاری است.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های بالقوه خوزستان، برگزاری این همایش فرصتی خواهد بود تا مدیریت پایدار خاک به صورت پایلوت در این استان اجرا تجارب آب برای سایر استان‌های کشور استفاده شود و ارزش‌گذاری خاک و مستندسازی تجارب و ارائه نتایج به صورت دستورالعمل در کل کشور را انجام دهیم.

وی افزود: می‌توانیم در خوزستان به صورت پایلوت شناسایی دقیق منابع آلودگی خاک و مستندسازی آن را در دستور کار قرار دهیم و مانورهای حفاظت و احیای خاک را در تمامی حوزه‌های مسئول طبق قانون حفاظت خاک، ایجاد چرخه‌های اقتصادی و فرصت‌های شغلی جدید در پایش، حفاظت و احیای خاک و ایجاد بستر مناسب به منظور شناسایی روش‌های فناورانه برای پاکسازی خاک‌های آلوده و افزایش خودپالایی آن را طبق ظرفیت‌های استان انجام دهیم.

 

منبع؛ ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.