×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 25 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 14 خبر
استاندار خوزستان: حل مشکلات آبگرفتگی به صورت علمی و جهادی در دستور کار است

سید محمدرضا موالی‌زاد شامگاه جمعه در نشست بررسی تمهیدات بارندگی و دفع آب‌های سطحی در سالن جلسات حوزه استاندار اظهار کرد: رفع و کاهش مشکلات مردم باید همواره به عنوان دغدغه اصلی باشد به همین جهت با اولین بارندگی روز گذشته نگرانی در زمینه جمع‌شدن آب‌های سطحی در مناطق و سیلاب‌های احتمالی دوچندان شد.

وی افزود: باتوجه به اهمیت رفع مشکلات استان از این پس جلسات استانداری با تلفیقی از نیروهای علمی، اساتید دانشگاه و پیشکسوتان بخش های مختلف برگزار می‌شود تا تجربیات و داده‌های علمی برای اجرای هرچه بهتر طرح ها منتقل شود.

استاندار خوزستان تصریح کرد: اکنون مشکل عمده در ارتباط با آب‌های سطحی و آبگرفتگی معابر است چون در سال گذشته شرایط نامناسبی در سطح شهرهای استان و به خصوص اهواز پس از بارندگی ها ایجاد شد.

وی بیان کرد: اکنون از مجموعه‌های متولی دفع آب های سطحی خواستاریم، بدون وقفه و با هم‌افزایی، برای پیشگیری از جمع شدن آب های سطحی و تکرار اتفاقات سال های اخیر، با تمام ظرفیت پای کار باشند.

موالی زاده یادآور شد: لایروبی خطوط شبکه فاضلاب باید هرچه سریعتر انجام و پیشگیری باید در اولویت قرار گیرد؛ اگر در فصل تابستان برخی اقدامات اساسی انجام شود دیگر در فصل بارندگی دچار مشکل نمی شویم.

وی خاطرنشان کرد: تعمیرات پمپ ها، سبتیک‌ها و تصفیه خانه ضروری است و دستگاه ها باید به صورت جدی، جهادی و شبانه روزی تلاش کنند تا مشکلات سال های اخیر تکرار نشود.

استاندار خوزستان تاکید کرد: باید از ظرفیت دستگاه‌ها و شرکت های بزرگ استان به عنوان دستگاه معین استفاده شود و دستگاه‌ها نیز ملزم شوند در ایام بارندگی برای کنترل سیلاب و دفع آب‌های سطحی، پای کار باشند.

وی افزود: همچنین در شهرستان ها از عدم هماهنگی پرهیز شود و فرماندهی واحد شکل گیرد و دستگاه‌های زیرمجموعه نیز باید نهایت همکاری را داشته باشند.

موالی زاده عنوان کرد: در چنین شرایطی باید تلاش شود آب‌ رودخانه‌ ها به سمت کانون های ریزگرد و حوضه‌های آبریز مشکل‌دار، هدایت شوند.

استاندار خوزستان ادامه داد: کمیته‌ای نیز متشکل از فرمانداری، مدیریت بحران ، آب و فاضلاب و شهرداری تشکیل شود و نقاط بحرانی شناسایی و راستی آزمایی شوند و ظرف یک هفته گزارش آن به استانداری ارسال شود.

ورود فاضلاب به رودخانه زیبنده نیست

همچنین عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و از پیشکسوتان علوم آب کشور اظهار کرد: باتوجه به سنوات گذشته و پیش‌بینی‌های اخیر، باید برای دفع آب‌های سطحی در سطح استان آمادگی کامل داشته باشیم.

مهدی قمشی افزود: رودخانه دز ضریب‌ تنظیم پایینی دارد به همین جهت هر سال با مشکلات زیادی در این بخش همراه هستیم.

وی ادامه داد: برای تنظیم آب رودخانه و سد دز به سد تنظیمی بختیاری نیاز داریم در غیر این صورت شدت بارندگی در یک روز کار دست ما می دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه اینکه فاضلاب را وارد رودخانه کنیم زیبنده نیست گفت: همچنین لایروبی مسیرها و نقاط بحرانی باید در دستور کار قرار گیرد و تفکیک آب‌های سطحی از فاضلاب نیز باید انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: برای رفع بنیادی مسائل آب و فاضلاب و شهرداری اهواز باید جلسات تخصصی برگزار شده و این دو مجموعه باید به سمت جداسازی پیش بروند و هرکدام مسئولیت های خود را داشته باشیم.

قمشی یادآور شد: نقاط بحرانی نیز باید شناسایی شده و ایستگاه های پمپاژ تقویت شود ؛ شبکه آب های سطحی عملکرد خوبی نداشته و تنها ۲۰ درصد کارایی دارد؛ باید بودجه خوبی برای تکمیل ایستگاه های پمپاژ جدید جذب شود.

 

منبع؛ ایرنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.