سید نورالله موسوی با اشاره به برنامهریزی این سازمان برای بهسازی مناطق مختلف بافت تاریخی شهر اظهار کرد: معین التجار یکی از بناهای خاص و مهم و بنای شاخص معماری اهواز است و تاریخچهای قدیمی دارد و در برنامه است که این بنا با همکاری میراث فرهنگی بهسازی شود.
وی با اشاره به سازه و نمای آجری معین التجار افزود: میراث فرهنگی روی بدنه این بنا کار خواهد کرد و شهرداری اهواز کفسازی آن را انجام میدهد. اکنون در مرحله تعیین پیمانکار پروژه هستیم و پس از آن، کار در این بنا بیشتر از سه ماه زمان نمیبرد.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز با اشاره به نورپردازی معین التجار در صورت تکمیل کار روی بدنه آن گفت: کفسازی بنا با رعایت موارد ایمنی دفع آبهای سطحی و دیگر ضوابط معماری مربوط به آن انجام میشود.
وی بیان کرد: معین التجار مالک شخصی دارد و در حال تلاش هستیم این بنا را از مالک خریداری و احیا کنیم اما متاسفانه مالک میخواهد بنا را چند برابر قیمت بفروشد و بیش از حد معمول رقم را بالا برده است.
به گزارش ایسنا، بنای معینالتجار اهواز مربوط به دوره قاجار و در خیابان ۲۴ متری، خیابان کاوه غربی، نبش اول واقع شده است. این اثر در ۲۰ آبان ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۵۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این بنا مربوط به زمان پادشاهی ناصرالدینشاه است و یکی از یادگارهای بازمانده از شهر قدیم اهواز است.
پس از اعطای امتیاز کشتیرانی در رود کارون به دولت انگلیس (سال ۱۲۶۶ش)، یکی از تجار ایرانی نیز که از این امتیاز برخوردار شد، حاج معین بوشهری معروف به معینالتجار از تجار شهر بوشهر بود که در ابتدای تاسیس بندر ناصری وارد شهر اهواز شد. او در ساحل رود کارون دفتر کار خود را تاسیس کرد در کنار آن حمام، بازار، باغ و مسجدی ساخت که این مسجد از کنار رودخانه تا حدود خیابان کاوه و بیمارستان بیمارستان جندیشاپور (امام فعلی) امتداد مییافته است.
منبع؛ ایسنا
https://betabnews.ir/?p=73217