علیرضا مهرآبادی ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و پیروزی انقلاب اسلامی و قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن، اظهار داشت: پست بانک شاخه ارتقا یافته خدمات پست مالی است که در سال ۱۳۶۹ دولت برای ارتقای خدمات مالی به مردم، به صورت هماهنگ و همزمان با مبادلات جهانی، فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: خدمات پستبانک بین تمامی کشورهای جهان، طرحهای مختلفی را باتوجه به نیازهای جامعه ارائه می دهند که ما نیز در خوزستان خدمات خود را هر سال ارتقا می دهیم.
مدیر شعب پست بانک خوزستان ادامه داد: در دهه ۷۰ در حوزه فناوری ارتباطات در حوزه روستایی این ظرفیت ایجاد شد و در سال ۷۵ پستبانک به صورت رسمی بر اساس قانون مجلس تاسیس و به عنوان یک شرکت دولتی با رویکرد ارتقای خدمات مالی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی بیان کرد: پست بانک یک نشان جهانی است و بسیاری از کشورهای توسعه یافته از این نشان بهرهبرداری می کنند ؛ پست بانک استان خوزستان نیز اکنون عضو صندوق پسانداز خرد جنوب شرقی آسیا است و در حوزه خرد بانکداری نیز فعالیت های خوبی تاکنون صورت گرفته است.
مهرآبادی تصریح کرد: از زمانی که پست بانک از پست منفک شده است، از ظرفیت روستایی بیشتر استفاده کرده و طرح های مختلفی نیز در چند سال گذشته اجرا شده و دفاتر پیشخوان دولت متصدی پست بانک شدند.
وی یادآور شد: در گذشته پست بانک استان در بیش از ۱۴ هزار نقطه شعبه داشت اما با توجه به محدودیتهایی از سوی دولت، ۱۰ هزار باجه روستایی به مرور به ۶ هزار و ۴۰۰ باجه رسید که در سامانه خدمات به صورت مشترک ارایه می شود.
مدیر شعب پست بانک خوزستان با بیان اینکه اکنون ۲۶۰ باجه بانکی روستایی در سطح استان فعال است، گفت: در شهرستان های اهواز،کارون،حمیدیه و باوی ۳۳ باجه بانکی فعال وجود دارد و در مسیرهای شهرستانهای اندیکا در شمال شرق تا دوکوهه، سوسنگرد و هویزه در منطقه غرب، خرمشهر و آبادان، اروندکنار، شادمان و ماهشهر، هندیجان، ایذه، باغملک و بهبهان، دیلم و سایر مناطق استان نیز باجه های پستی بانک فعال است.
وی خاطر نشان کرد: در این باجهها سطح خدمات پست بانک سراسری است و دو سوم این باجهها مجوز فعالیت از بانک مرکزی دارند و بخشی دیگر نیز در انتظار مجوز نهایی هستند.
مهرآبادی اظهار داشت: هرگونه فعالیت پولی و بانکی در نظام بانکی تعریف شده در پست بانک نیز ارائه می شود ؛ ۲ سال است که فعالیتهای ارزی در پست بانک، مشابه بانکهای دیگر اجرا و تعهدات و عقود بانکی نیز در این شعب وجود دارد.
وی یکی از مهمترین موارد کلان پست بانک را تعهدات و تکالیف دولت دانست و گفت: در حال حاضر در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی، فرزندآوری، تسهیلات، ودیعه مسکن و تسهیلات در قالب تفاهم نامه بهنام دهیاری ها، خط اعتباری وجود دارد.
مدیر شعب پست بانک خوزستان گفت: همچنین در سالهای اخیر بودجه خوبی در حوزه آلایندگی از طرف پست بانک به دهیاری های استان اختصاص یافته و طرح های مختلفی نیز برای درآمدزایی دهیاری ها جهت خدمت رسانی هرچه بیشتر به روستاییان، تعریف شده است.
وی بیان کرد: همچنین در سطح دهیاری های استان با حمایت پست بانک ، ۷۰ طرح دیگر در حال اجرا است و پس از بررسی استانداری خوزستان و هماهنگی کارگروه ملی، این طرح ها به همراه اعتبار مورد نیاز به شعبه استان ابلاغ می شود.
مهرآبادی اظهار داشت: در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ ، حدود ۱۲ هزار میلیارد ریال منابع استان بود که ۵۶ درصد هزینه شده است ؛ در بهمن ماه ۱۴۰۱ نیز این رقم به ۱۹ میلیارد ریال رسید که حدود ۷۰ درصد آن هزینه شده و در سال جاری نیز ۳۳ هزار میلیارد ریال هزینه صرف شده است.
وی با بیان اینکه امسال حدود ۴۳۰ میلیارد ریال درآمد غیرمشاع در استان داشتیم، گفت: سال گذشته حدود ۲ هزار پرونده تکلیفی قرض الحسنه در شعب استان ثبت شده که امسال این رقم به بیش از سه هزار پرونده رسیده است.
مدیر شعب پست بانک خوزستان گفت: همچنین در پروژههای بزرگ طرحهای اعتباری از قبیل همیاری، همگامان و تفاهمنامه با بخش خصوصی تعریف شده که بر اساس شرایط شخصیتهای حقوقی اجرا می شود.
وی یادآور شد : طرح قرضالحسنه رحمت نیز یکی دیگر از طرح های پست بانک برای اشخاص حقیقی و حقوقی است که در این طرح شاخص های بهتری نسبت به سایر بانک ها به مردم ارایه می شود. در این طرح تسهیلات تا سقف سه هزار میلیون ریال تومان به افراد حقیقی و تا سقف هفت هزار و ۵۰۰ میلیون ریال به اشخاص حقوقی ارایه می شود.
مهرآبادی گفت: همچنین در اربعین امسال سه باجه فعال در چذابه و شلمچه خدمت رسانی داشتند و به همت مسئولان کشوری پست بانک ایران ، ۵۴ باجه بانکی به زائران ارز توزیع کردند ؛ پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون دینار نیز در سطح پست بانک توزیع شد که ۵۴ درصد کل ارز استان خوزستان در ایام اربعین بود.
منبع: ایرنا