×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۲۶ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 16 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 4 خبر
اعتراض جمعی از فعالان محیط زیست خوزستان نسبت به مالچ‌پاشی در خوزستان

یک فعال محیط زیست و نماینده حقوقی انجمن محیط زیست شوش حاضر در این تجمع بیان کرد: در حال حاضر مالچ‌پاشی در غرب کرخه در حال انجام است و فعالان محیط زیست همواره نسبت به این اقدام در استان معترض بوده‌اند.

احمد زالی گفت: اکوسیستم بیایانی و نیمه‌بیابانی در خوزستان منحصر به فرد است و گونه‌های گیاهی و جانوری بی نظیری دارد که باید همچون اکوسیستم‌های دیگر حفظ شود.

وی ادامه داد: فعالان محیط زیست با مالچ پاشی و بعد از آن کهورکاری در این منطقه مخالف هستند چرا که باعث از بین رفتن این اکوسیستم طبیعی در منطقه می‌شود.

این فعال محیط زیست اظهار کرد: در مناطق اطراف ماسه‌زارهای کرخه زمین کشاورزی و یا روستایی وجود ندارد که با مالچ پاشی نیاز به تثبیت آن باشد.

زالی اضافه کرد: چند هفته گذشته نیز تعدادی از فعالان محیط زیست استان با حضور در کارگاه مالچ پاشی استان اعتراض خود را اعلام کردند اما اداره کل منابع طبیعی خوزستان این اقدام را مثبت و به نفع محیط زیست دانست.

این فعال محیط زیست از دیگر مضرات مالچ پاشی را جذب بیشتر نور خورشید در سطح زمین به دلیل رنگ این محصول نفتی و گرم‌تر شدن هوای استان اعلام کرد.

وی گفت: این موضوع با دادستان کرخه مطرح شد اما ایشان اعلام کردند این مورد باید از دادستانی استان پیگیری شود، فعالان محیط زیست در نظر دارند که این اقدام را از دستگاه قضای استان پیگیری کنند.

زالی با بیان اینکه مالچ پاشی باعث از بین رفتن گونه‌های خاص جانوری در منطقه خواهد شد تصریح کرد: افعی شاخ دار عربی و یا نوعی سومار از خانواده آگاما در ماسه‌زارهای این منطقه زندگی می‌کنند که با مالچ پاشی حیات این جانواران در استان به خطر می‌افتد.

این فعال محیط زیست اظهار کرد: مالچ پاشی و بعد از آن کهور کاری باعث ایجاد اکوسیستم جدیدی در منطقه می‌شود که باعث خروج جانواران بومی از آن منطقه خواهد شد و یا در هنگام مالچ پاشی به دلیل دمای بالای مالچ امکان مرگ این جانواران نیز زیاد است.

سید جمال موسویان مدیر کل منابع طبیعی خوزستان پیش از این اعلام کرده بود که بعد از پنج سال امکان مالچ‌پاشی برای ماسه زارهای استان فراهم شده است.

مالچ پاشی از یک هفته گذشته در منطقه غرب کرخه استان به میزان ۹۰۰ هکتار آغاز شده است.

وی پیش از این اعلام کرده بود که بعد از پنج سال امکان مالچ پاشی برای ماسه‌زارهای استان فراهم شده است.

وی ادامه داد: یکهزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای انجام عملیات مالچ ‌اشی به استان تخصیص داده شد که اگر این اقدام انجام‌ نشود منابع مالی تعیین شده به مرکز برگشت داده می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان افزود: یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی در استان وجود دارد که ۳۵۰ هزار هکتار از این میزان تپه‌های ماسه‌ای هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز ضمن مخالفت با اجـرای عملیات مالچ‌پاشی در منطقه غرب کرخه بیاین کرد: این اداره کل تاکنون برای مالچ پاشی در غرب کرخه مجوزی صادر نکرده است.

 

منبع: ایرنا

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.