سید عادل مولا با بیان اینکه هرساله از اواسط دی ماه تا اوایل بهمن ماه سرشماری از پرندگان مهاجر در سراسر کشور انجام میشود اظهارکرد: معمولا تالابها و آبگیرهایی که بیشترین جمعیت پرندگان مهاجر در آنها مشاهده می شود مورد هدف سرشماری قرار میگیرند.
وی افزود: سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی به منظور دستیابی به آمار دقیق، تعداد گونهها، ترکیب جمعیتی گونهها، بررسی تغییرات احتمالی در کانونهای جمعیتی پرندگان و اطلاع از شیوع بیماریهایی مانند آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و همچنین بررسی میزان سلامتی زیستگاهها انجام میشود.
به گفته مولا در جریان این سرشماری که از همه زیستگاههای آبی و تالابی استان انجام میشود ، گونه های “مرغابی”، “آبچلیک”، “حواصیل”، “فلامینگو” و “پلیکان” و… مورد شمارش قرار میگیرند.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان یادآور شد: سالهای گذشته پرندگان شاخصی مثل “پلیکانها”، “مار گردن”، “باکلان کوچک” و “اردک مری”، “کفچه نوک” و… در سرشماری ثبت شده است و امسال در زمان سرشماری از دی ماه، امید است حضور پرندگان مهاجر بیشتری از نظر تعداد و تنوع در استان را شاهد باشیم.
وی گفت : در این سرشماری کارشناسان اداره کل و واحدهای تابعه در مناطق با بهره گیری از دوربین، تلسکوپ و هلیشات این ماموریت را به سرانجام خواهند رساند.
خوزستان از آخرین توقف گاههای پرندگان مهاجر در کشور است. پرندگان مهاجر از سیبری و شرق آفریقا با گذر از شمال کشور در فصل مهاجرت وارد خوزستان میشوند.
استان خوزستان با داشتن ۲۵ درصد از مساحت تالاب های کشور، سواحل دریا و خوریات و ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه دائمی، پذیرای بالاترین تنوع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر با حدود ۴۶ درصد است. خوزستان به عنوان پرتنوع ترین استان از لحاظ گونه های پرنده است به گونه ای که از ۵۳۰ گونه شناسایی شده در ایران ۲۸۵ گونه در خوزستان هستند.
منبع: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=64112