محمد راضی جلالی در نشست خبری استاندار خوزستان با خبرگزاریها در استانداری خوزستان با اشاره به اجرای طرح زراعت چوب در استان و نیاز به نهالستان گفت: از ابتدای سال جاری تعداد نهالستانها از چهار به ۱۰۹ رسیده که ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه کشاورزان و روستاییان میتوانند در زمینه تولید نهال ورود کنند توضیح داد: اداره کل منابع طبیعی نهالها را از کشاورزان خریدادی میکند و در اختیار فعالان حوزه زراعت چوب قرار میدهد.
به گفته وی حداقل درآمد حاصل از زراعت چوب از هر هکتار زمین ۱۵ تا ۴۵ میلیارد ریال برآورد شده است.
راضیجلالی یادآور شد: شاید به نظر برسد که این طرح دیربازده است اما از سال دوم به بعد برگ این درختان برای تهیه اسانس اکالیپتوس در صنایع دارویی و صادرات مورداستفاده قرار میگیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به برگزاری همایش اخیر زراعت چوب در دانشگاه ملاثانی با حضور اساتید این حوزه گفت: مبنای این طرح براساس کار علمی و دانش بنیان گذاشته شده است و اشتغال و هدفگذاری برای فعال کردن فارغ التحصیلان رشتههای کشاورزی و رشتههای نیز در این طرح پیشبینی شده است.
وی در ادامه به نحوه فرآیندهای قانونی اراضی در این حوزه اشاره کرد و توضیح داد: ۲ روش واگذاری در این زمینه وجود دارد که در روش نخست تعاونیهای مردمی میتوانند عضو دهیاریها شوند و از طریق ماده ۳ قانون واگذاری اراضی، به مدت ۳۰ سال از این زمینها بهرهبرداری کنند.
راضی جلالی ادامه داد: در روش دوم نیز اراضی به گروههای فعال دارای تجربه با رویکرد توسعه صنعت و اشتغال واگذار میشود اما به صورت کلی هیچ زمینی به صورت قطعی واگذار نمیشود مگر اینکه فرآیند قانونی آن فراهم شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان صنعت چوب و تامین مواد اولیه لازم آن را یکی از صنایع بسیار مهم و استراتژیک خواند که که در حال حاضر در برخی شهرهای استان چندین مجموعه در این زمینه فعالیت میکنند.
به گفته وی یکی از بخشهای استفاده کننده از این صنعت، کارخانههای چوب و ام دی اف سازی هستند و در رنجیزه ارزش آن محصولاتی همچون کاغذ، اسانس اکالیپتوس، اسپریهای اکالیپتوس و حشره کشهای طبیعی برای دامداریها و مزارع به دست میآید.
منبع: ایرنا