علی اکبر حسینی محراب در نشست فعالان اقتصادی حوزه مسکن در سالن جلسات استانداری خوزستان بیان کرد: متاسفانه خوزستان یکی از استانهای ضعیف در اجرای طرح ملی مسکن بوده و ضرورت دارد با همکاری بخش خصوصی به روند اجرای این طرح سرعت بخشید.
وی یکی از مهمترین راهکارهای بهبود ساخت و ساز در استان را پای کار آمدن انبوه سازان دانست و ادامه داد: سرمایه گذاران خارجی درخواست انبوه سازی در ایران را با کمترین هزینه دادهاند، اگر سرمایه گذاران خارجی امکان ساخت خانه با هزینه کم را دارند چرا انبوسازان داخلی اقدام نمیکنند.
حسینی محراب اظهار کرد: باید ساختمان سازی در استان با تفکر و مشورت نظام مهندسی انجام و برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه باید از مصالح با کیفیت استفاده شود.
وی با بیان اینکه برای کاهش قیمت خانه در استان باید در ساخت و ساز رقابت ایجاد شود، افزود: فعالان حوزه ساخت و ساز از مردم و جوانان برای خانه دار شدن حمایت کنند.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه روند ساخت و ساز خانه و آبادانی در روستاهای استان بسیار بهتر شده است، گفت: به دلیل بهبود فضای عمرانی روستاها در برخی مناطق استان شاهد مهاجرت معکوس از شهر به روستا هستیم.
وی افزود: باید رایزنی شود که تولیدات داخلی مصالح ساختمانی در بورس بیشتر به درون استان تخصیص داده شوند تا ساخت و ساز در خوزستان رونق بیشتری بگیرد.
حسینی محراب اظهارکرد: نظام مهندسی به عنوان دستگاه بسیار مهم ناظر بر ساخت و ساز مسکن باید کاستیها و نواقص خود را برطرف کند و با کمترین خطا کار نظارت خود را انجام دهد.
توقف ۹۳۷ پروژه ساختمان سازی در خوزستان
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان نیز در این نشست گفت: ۹۳۷ پروژه ساختمان سازی در ۶ ماهه امسال در استان به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی متوقف شده است.
کوروش خواجوی افزود: به طور میانگین سالانه هشت هزار پروژه ساختمان سازی در استان اجرا میشود که کمتر از ۲۰ درصد آنها را انبوه سازان انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی استان ۲۱ هزار عضو دارد، ادامه داد: برای روشن شدن ادعاهای برخی از انجمنها و فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن نسبت به این سازمان، استانداری خوزستان کمیته حقیقت یاب را تشکیل دهد تا تمامی مواردی که خطاب به این سازمان عنوان شده روشن شوند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز بیان کرد: تولید سیمان در خوزستان با هیچ مشکلی مواجه نیست و مازاد تولید استان نیز صادر میشود.
حمید رضا فلاح افزود: کارخانه سیمان خوزستان مدتی است به دلیل اورهال کردن شبکه، تولید ندارد و در فصل تابستان کارخانههای سیمان در تامین برق با مشکلاتی مواجه هستند.
وی با بیان اینکه قیمت سیمان مصوب نیست و براساس عرضه و تقاضا است، ادامه داد: در شهرستان رامهرمز ۷۰ واحد تولیدی شن و ماسه به زودی وارد مدار تولید خواهند شد که اثر مثبتی را بر بازار این کالا در استان خواهند داشت.
در این نشست جمعی از فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن حضور داشتند و به برخی مسائل و مشکلات در حوزه ساخت مسکن در استان اشاره کردند.
عمده ترین مشکلی که فعالان این حوزه اشاره کردند کمبود برخی مصالح ساختمانی مثل سیمان و شن و ماسه بود ضمن اینکه از قیمت بالای سیمان در بازار گله مند بودند.
نبود نظارت کافی از سوی سازمان نظام مهندسی بر ساخت و سازها، افزایش غیر متعارف تعرفههای خدمات مهندسی و فعالیت واحدهای تولید مصالح ساختمانی بدون مجوز و پروانه در استان از دیگر گلایههای فعالان حوزه مسکن در استان بود.
منبع: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=57870