آرش رشادتمند در همایش روز خانواده و تکریم بازنشستگان خوزستانی که امروز (۲۰ تیرماه) در تالا مهتاب اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تکریم بازنشستگان محدود به یک روز نیست و قطعا باید تمام سال را دربر گیرد. سال گذشته بازنشستگان مفاخر و مشاهیر استان خوزستان که در گمنامی به سر میبردند شناسایی شدند. وظیفه خود میدانیم که این مفاخر را شناسایی و تکریم کنیم و بنا داریم از این ظرفیت در پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مسائل فرهنگی و اجتماعی بازنشستگان اولویت کاری ما است. صندوق بازنشستگی کشوری در خوزستان در حال حاضر ۷۱ هزار بازنشسته دارد و حدود ۲۱ هزار نفر نیز وراث بازنشستگان متوفی هستند. پیشبینی میکنیم حدود ۶ هزار نفر دیگر نیز در مهرماه امسال به این تعداد اضافه شود.
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری استان خوزستان گفت: با توجه به اینکه کشور به سمت سالمندی میرود و عموما در تمام صندوقهای بیمهای در کشور بحث بازنشستگی نسبت به اشتغال بسیار پر رنگتر میشود، نیاز است برنامههای متنوعی در حوزههای فرهنگی، رفاهی، معیشتی، مزایا و… برای بازنشستگان پیشبینی و برنامهریزی شود.
وی افزود: فعالیتهای ورزشی و سلامتمحور میتواند در حوزه سالمندی بسیار تاثیرگذار باشد به این منظور از وقتی ورزش پیشکسوتان را در صندوق بازنشستگی آغاز کردیم مسابقات مختلف در رشتههای مختلف برگزار میشوند و سال گذشته در هشت رشته ورزشی مسابقات برگزار شد و استقبال خوبی شد.
رشادتمند با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی صندوق برای بازنشستگان، افزود: سال گذشته ۱۶ هزار و ۲۱۷ فقره وام قرض الحسنه با اعتبار حدود ۲۴۳ میلیارد تومان پرداخت شد. همزمان به یک هزار و ۵۸۲ نفر از بازنشستگان که فرزندانشان ازدواج کرده بودند وام ۲۵ میلیون تومانی قرض الحسنه پرداخت شد. امسال این دو وام افزایش چشمگیری داشتند و وام ضروری صددرصد افزایش داشت.
وی عنوان کرد: از ابتدای سال تا امروز به ۲ هزار و ۸۷۷ نفر از بازنشستگان استان خوزستان وام ۳۰ میلیون تومانی با اعتبار حدود ۸۷ میلیارد تومان پرداخت شده است. همزمان ثبت نام وام ازدواج فرزندان که به ۳۵ میلیون تومان افزایش یافته نیز آغاز شده است و در طول سال بازنشستگان میتوانند بلافاصله پس از ازدواج فرزند، در سامانه صندوق ثبت نام کنند. تسهیلات ۴ میلیون تومانی قرض الحسنه اربعین نیز پرداخت شده است. مبلغ وام همپاد نیز که به پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری چه به بازنشسته و چه به فرزند تعلق میگیرد برای مقطع کارشناسی ۶ میلیون تومان و برای مقطع کارشناسی ارشد ۸ میلیون تومان است.
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری استان خوزستان عنوان کرد: ما تقریبا به همه ارکان خانواده بازنشسته توجه داریم و در تمام طرحهای رفاهی و معیشتی، خانواده اولویت است. سعی کردیم با توجه به شرایط اقتصادی موجود، طرحهای مختلف معیشتی از طریق فروشگاههای زنجیرهای به صورت تقسیطی و تخفیفی ارائه شود که با استقبال چشمگیری از سوی بازنشستگان روبهرو شد. قرارداد با شرکتهای بزرگ برای خرید کالا تا سقف ۵۰ میلیون تومان نیز از دیگر اقدامات انجام شده است.
رشادتمند افزود: کانونهای بازنشستگی در دستگاههای اجرایی به عنوان تشکلهای صنفی و مردمنهاد که مجوز خود را از وزارت کشور میگیرند فعالیت صنفی دارند. ما در کنار این کانونها سعی کردیم ارائه خدمات را تسریع و تسهیل کنیم.
وی با بیان اینکه اگر قرار است خدماتی ارائه دهیم، نیازمند تعامل دو طرفه از طرف صندوق بازنشستگی و دستگاه اجرایی هستیم، تاکید کرد: یکی از دغدغههای اساسی بازنشستگان، بیمه تکمیلی درمانی است؛ بر اساس قانون، بیمه تکمیلی بر عهده دستگاه اجرایی است اما در استان خوزستان تنها سه دستگاه داریم که این قانون را اجرا میکنند و سایرین اجرا نمیکنند. از سالهای گذشته صندوق این را به عنوان وظیفه برای خود دانسته و سعی شده است در حد بضاعت با مشارکت بازنشسته، بخشی از خسارات درمانی را جبران کنیم. با توجه به اینکه عقد قرار داد با مراکز درمانی بسیار مهم است، با دانشگاه علوم پزشکی اهواز جلسات هماهنگی داشتیم.
رشادتمند ادامه داد: در شهرهای با بیش از ۵ هزار نفر جمعیت، خانه امید بازنشستگان راهاندازی میشود که مجموعهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است و تاکنون در استان خوزستان این خانهها در شهرهای اهواز، دزفول و اندیمشک فعال شدهاند.
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری استان خوزستان گفت: در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان، صندوق کشوری مجری سیاستهای ابلاغی دولت و مجلس است و آنچه که سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کند اجرا خواهد شد.
وی افزود: اعتبار ۹ هزار میلیارد تومانی نیز که در قانون بودجه ۱۴۰۱ به صورت سهام ابلاغ شده بود، قرار است تا پایان تیرماه تعیین تکلیف شود.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از شش بازنشسته نمونه استان خوزستان تجلیل شد.
منبع: ایسنا