دکتر جواد شریعتی با اشاره به روز ملی اهدای عضو اظهار کرد: به مناسبت این روز، ۱۰ خردادماه جشن نفس به منظور تقدیر از خانوادههای افراد دچار مرگ مغزی که در سالهای ۹۹ تا سال ۱۴۰۱، اعضای بدن عزیزشان را اهدا کردهاند، برگزار میشود. بنا داریم برای تعدادی از این خانوادهها سفر زیارتی به مشهد مقدس فراهم شود تا به نحوی ذرهای از این افراد تشکر شود.
وی افزود: با وجود کاهش اهدای عضو در پی شیوع کرونا در کشور اما اهدای عضو در خوزستان از سال ۹۹ پیشرفت کرده و تقریبا دو برابر شده است.
رئیس مرکز هماهنگی و فراهمآوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در سال ۱۴۰۰، ۲۶ مورد اهدای عضو و در سال ۱۴۰۱، ۳۱ مورد اهدای عضو در خوزستان داشتیم. در سال ۱۴۰۱، چهار مورد پیوند قلب موفق، ۱۷ پیوند کبد و ۳۶ پیوند کلیه انجام شده است که این روند از تاریخ آغاز پیوند عضو از افراد مرگ مغزی در خوزستان از سال ۸۲ تاکنون، سابقه نداشته است و نشان از ارتقای فرهنگ و بخشش مردم است.
شریعتی بیان کرد: از سال ۱۴۰۰، پیوند قلب در خوزستان انجام میشود و تاکنون پنج مورد پیوند قلب موفق در استان انجام شده است.
وی افزود: گاه در طول سال ۷۰ تا ۱۰۰ مورد مرگ مغزی در خوزستان رخ میدهد. هر چند ممکن است ارگانهای برخی افراد مرگ مغزی قابلیت اهدا نداشته باشند اما با توجه به این آمار هنوز جا دارد که با اهدای عضو بیشتر و ترویج این فرهنگ، جان افراد بیشتری نجات داده شود. با این کار علاوه بر نجات جان دیگران، خیراتی برای خود باقی میگذرانند.
رئیس مرکز هماهنگی و فراهمآوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هر فرد مرگ مغزی حداقل میتواند جان چهار نفر را نجات دهد. البته پیوند عضو ارگانهای دیگر از جمله ریه و روده نیز در استان خوزستان در آینده انجام خواهد شد.
شریعتی بیان کرد: مردم باید به این باور برسند که برگشت فرد دچار مرگ مغزی به زندگی غیر ممکن است و مرگ فرد، قطعی است. این افراد بین یک تا حداکثر ۱۴ روز فوت میکنند اما میتوان با اهدای عضو این افراد، چند نفر را از درد و رنج بیماری و مرگ نجات داد.
منبع: ایسنا