سردار عبدالرضا میرحاجتی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه امام فرمودند خوزستان دین خودش را به اسلام ادا کرد اظهار داشت: مردم خوزستان با تمام وجودشان در مقابل سختی ها قبل از انقلاب حین انقلاب و دفاع مقدس ایستادگی کردند و کارهای بزرگی را رقم زدند.
وی با اشاره به چهل یکمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر گفت: شهرستان خرمشهر ۵۷۵ روز در ۱۹ماه در اسارت ابرقدرتی به نام آمریکا بود نه صدام ؛ چرا که تمام وجود صدام در حوزه های امکانات ، پشتیبانی، مشاوره ها و کارشناسان جنگ برتر دنیا از آمریکا بود.
میرحاجتی با اشاره به رشادت زنان خوزستانی در هشت سال دفاع مقدس گفت: زنانی از جمله شهناز حاجی شاه و شهنازمحمدزاده از نیروهای امدادگری بودند که علاوه بر کوله های امدادی که بر دوش داشتند سلاح هم در دست داشتند. زنانی که از یک طرف پاسمان می کردند و از طرفی دیگر با نیروهای حزب بعث می جنگیدند. این اقدامات شجاعانه در دل تاریخ بی نظیر است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان با بیان اینکه صدام در همان روزهای ابتدایی جنگ اعلام کرد که خرمشهر را سه ساعته میگیریم اما چه چیزی باعث شد که این موضوع ۳۴ روز طول بکشد در ادامه گفت: صدام گفته بود سه ساعته خرمشهر سه روز خوزستان و هفت روز جمهوری اسلامی را خواهم گرفت . در آن زمان کسی فکر نمیکرد خرمشهر را دوباره پس بگیریم اما جوانان باشرف و باغیرت ایران دست به دست هم دادند و خرمشهر را آزاد کردند.
حاجتی با بیان اینکه صدام گفته بود هرکس خرمشهر را از من بگیرید کلید طلایی بندر بصره را به او خواهم داد در ادامه بیان کرد: در ۳خرداد سال۶۱ در یک عملیات بسیار پیچیده خرمشهر آزاد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان با اشاره به اینکه ۱۹هزار نیروی عراقی در آزادسازی خرمشهر خود را تسلیم کردند گفت: فلسفه ما در جنگ پیروزی خرمشهر خط بطلانی بود بر قدرت های بزرگ دنیا از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان که جمهوری اسلامی ایران از حقش گذر نخواهد کرد. پنج هزار رزمنده در عملیات الی بیت المقدس به شهادت رسیدند تا خرمشهر دوباره به وطن برگردد .
وی در ادامه به شعار امسال اشاره کرد و گفت: شعار امسال روز آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت دزفول ” اتحاد و همدلی” است درباره شاخصترین برنامهها سوم و چهارم خرداد گفت: دو هزار چهارصد و شصت برنامه در سطح استان خوزستان تدارک دیده شده است.
حاجتی درادامه گفت: صبحگاه مشترک نیروهای مسلح در اهواز و خرمشهر، گردهمایی۷۰۰ نفره مردم خرمشهر در مسجد جامع سوم خرداد ساعت ۸صبح، رونمایی از۱۴۸ جلد اسناد دفاع مقدس در روز چهارم خرداد در دزفول، همایش فاتحان خرمشهر، رونمایی از ۸۵ جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس، سخنرانی سرلشکر امیر موسوی فرمانده ارتش در چهارم خرداد در دزفول ساعت۹صبح در حسینیه ثارالله این شهرستان، نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه فرهنگیان و درس دفاع مقدس همچنین برگزاری تور گردشگری دفاع مقدس در اهواز و خرمشهر که این تور از امروز شروع به کار میکند از جمله برنامه های سوم و چهارم خرداد است.
وی در ادامه برنامه های سوم و چهارم خرداد با اشاره به پخش برنامه ناگفتههای دفاع مقدس با عنوان “عصرماندگار” دوشنبهها از طریق صدا و سیمای خوزستان گفت: همچنین در روز سوم خرداد، رژه دریایی شناورها و قایقهای موتوری توسط اداره بندر خرمشهر انجام میشود تا نشان دهند خرمشهر همیشه زنده و بالنده ودر خشان است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان در ادامه برنامه های گرامیداشت آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت دزفول، گفت: برگزاری ۱۵ دوره مسابقات ورزشهای همگانی، برگزاری مسابقات چهار جانبه بین اصفهان، خوزستان، البرز و قم در خرمشهر، رونمایی از پوستر جشنواره ملی تئاتر مقاومت در خرمشهر، برگزاری همایش سراسری عشایر و طوایف در بخش چغامیش دزفول، برپایی جشنواره اقوام ایران زمین از یک تا سوم خرداد از دیگر برنامهها سوم و چهارم خرداد ماه سال جاری است.
وی افزود: همچنین دیدار با خانوادههای شاهد و ایثارگر، غبارروبی مزار شهدا و ادای احترام به شهدا، تجلیل از نویسندگان، برگزاری یادواره شهدا، افتتاح پروژه های عمرانی در خرمشهر و دزفول و برگزاری شب شعر در استان از دیگربرنامههای عمومی سوم و چهارم خرداد است.
حاجتی با بیان اینکه استان خوزستان پایتخت مقاومت است گفت: مردم استان خوزستان با تمام وجود خود از خاک خوزستان دفاع کردند.
به گزارش تسنیم، روز آزادسازی خرمشهر روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است همچنین به پاس ایستادگی مردم دزفول در هشت جنگ تحمیلی این شهر بهعنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی نامگذاری شد. چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری روز دزفول نامگذاری شده است.
مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس و با منطق اسلامی و انقلابی خود از ارزشهای اعتقادی ما دفاع کردند و نامی ماندگار از خود در این عرصه به یادگار گذاشتند و این مردم ولایتمدار در دوران دفاع مقدس و دیگر عرصههای انقلابی بیش از ۲۶۰۰ شهید والامقام و نُه شهید سرافراز مدافع حرم تقدیم انقلاب اسلامی ایران کردهاند.
شهر دزفول در هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد فراگ و اسکادبی قرار گرفت، هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بیدفاع شهر دزفول فروریختند و ۵ هزار و ۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد.
در این هشت سال ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد در دزفول خسارت دید. مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، ۴۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۴۷ جاویدالاثر تقدیم کردند.
https://betabnews.ir/?p=53563