×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۶ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 6 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 11 خبر
افت شدید واکسیناسیون در خوزستان / وضعیت نگران‌کننده پروتکل‌ها در ادارات برخی شهرها

دکتر سید محمد علوی در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به وضعیت بیماری در جهان اظهار کرد: هنوز این بیماری با مرگ و میر بالا در کشورهای صنعتی و پیشرفته وجود دارد. فعلا میزان مرگ در ایران ۲ در میلیون در روز است که تقریبا رقم پایینی است.

وی با بیان اینکه اکنون سوش غالب در دنیا اُمیکرون است، افزود: روند هفتگی بیماری نشان می‌دهد بسیاری از کشورها در حال پشت سر گذاشتن موج بیماری هستند. آمار و ارقام نشان می‌دهد ایران نیز در حال پشت سر گذاشتن پیک است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در ۱۹ بهمن‌ماه موارد روزانه بیماری در ایران به ۴۲۰ مورد در میلیون در روز رسید و بعد از آن سیر نزولی شده است بنابراین به نظر می‌رسد پیک با سرعت آرامی پشت سر گذاشته شود.

علوی بیان کرد: باید توجه شود هر چند سرعت گسترش و شیب ابتلا بیشتر است اما تعداد مبتلایان به بیماری از موج قبلی کمتر است.

وی گفت: آمادگی سیستم بهداشت در بیماریابی، رهگیری و مراقبت در ابتدای موج، اجرای طرح شهید سلیمانی، واکسیناسیون گسترده با پوشش حدود ۷۳ درصد، ورود کودکان زیر ۱۸ سال به چرخه واکسیناسیون، نظارت گسترده بر اجرای رعایت پروتکل‌های بهداشتی البته هر چند کامل و مورد رضایت ما نیستند، از علل کنترل موفق و بهنگام در کوتاه شدن زمان پیک تاکنون هستند.

علوی افزود: در حال حاضر ۱۴ شهر خوزستان قرمز، پنج شهر نارنجی و هشت شهر زرد هستند. البته این رنگ‌بندی‌ها نیز ابهاماتی دارند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: موارد ابتلا و بستری در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن کاهشی بوده اما موارد مرگ افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه استقبال از واکسیناسیون در حد قابل قبول نیست و موجب نگرانی ما شده است، افزود: تعداد موارد واکسیناسیون به جز نوبت اول افت شدیدی داشته است؛ استقبال از دوز اول نوبت اول نیز به دلیل این است که کودکان اخیرا وارد چرخه واکسیناسیون شده‌اند.

علوی بیان کرد: میزان مثبت شدن تست‌های PCR به ۴۴ درصد رسیده است در حالی که در هفته‌های گذشته به ۶۸ درصد هم رسیده بود بنابراین به تدریج چرخش ویروس در جامعه در حال کاهش است.

وی با بیان اینکه میزان انتقال بیماری در خانواده‌ها ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به موج قبلی بیشتر شده است، افزود: ۶۲ درصد موارد انتقال بیماری در خانواده‌ها رخ می‌دهد بنابراین باید آموزش‌های بهداشتی بیشتر به مردم ارائه شود تا از انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده جلوگیری شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: ۲۱ درصد موارد ابتلا نیز بر اثر ترددهای مکرر درون شهری و ۷ درصد موارد ابتلا نیز در مراسم عروسی رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون کودکان در خوزستان حدود ۷ درصد است، گفت: چند هفته است که می‌گوییم پوشش نوبت اول واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲ سال ۸۴ درصد است و رشد زیادی در این زمینه نداشته‌ایم.

علوی بیان کرد: میزان افت پوشش واکسیناسیون نوبت دو به یک ۱۳ تا ۱۶ درصد و در نوبت سه به دو حدود ۵۴ درصد است.

وی با اشاره به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی عنوان کرد: البته مقایسه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان در مقایسه با کشور، بهتر است اما این مساله به معنی وضعیت خوب نیست زیرا رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور پایین است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات برخی شهرستان‌ها مانند لالی، شوشتر، هفتکل، کارون، اندیمشک، ماهشهر، باوی و اندیکا در حد ۲۰ تا ۳۰ درصد است و جای نگرانی دارد.

وی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های میدانی میزان استفاده از ماسک در خوزستان ۴۳.۶ درصد است که کاهش یافته است. میزان استفاده از ماسک در حاشیه شهر ۱۰ درصد است و اگر خودمان بررسی میدانی کنیم ارقام پایین‌تر نیز خواهند بود.

علوی با اشاره به افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مطب‌ها، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها بیان کرد: با این وجود باید این مراکز که گلوگاه‌های انتقال بیماری هستند، پروتکل‌های بهداشتی را به صورت صددرصد رعایت کنند. میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مطب‌ها، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌های برخی شهرستان‌ها مانند دشت آزادگان، شادگان، بهبهان، هندیجان و رامشیر بسیار پایین است و ادامه چنین وضعیتی در مطب‌ها قابل قبول نیست.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ورود سویه‌های آلفا و دلتا به کشور از طریق مرزها، گفت: با توجه به اینکه واریانت‌ها مرتب تغییر پیدا می‌کنند، کنترل مرزهای زمینی برای جلوگیری از ورود سوش جدید بسیار مهم است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مرزهای زمینی خوزستان چندان انجام نمی‌شود؛ تنها تست انجام می‌شود و با مشخص شدن نتیجه تست تنها به فرد توصیه می‌کنند که مواظبت کند در حالی که باید موارد مثبت در مرزها قرنطینه شوند که این کار انجام نمی‌شود.

علوی گفت: با وجود اینکه از اجرای طرح شهید سلیمانی رضایت نداریم اما در کشور وضعیت خوبی داریم. دانشگاه علوم پزشکی اهواز دومین دانشگاه از نظر تست‌های سریع، سومین دانشگاه در تعداد مراقبت، دومین دانشگاه از نظر صدور تعداد اخطار و سومین دانشگاه از نظر پلمب واحدها است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در موج سوم با اقدامات انجام شده در طرح شهید سلیمانی، به جای بستری ۴۱ هزار بیمار در بیمارستان‌ها ۱۷ هزار بیمار در بیمارستان‌های خوزستان بستری شدند یعنی از مراجعه ۲۴ هزار بیمار به بیمارستان و وقوع ۳ هزار و ۲۰۰ مرگ جلوگیری کردیم. در موج چهارم از این تجربه استفاده نکردیم و موارد مرگ افزایش یافت. در موج کنونی در حال انجام این اقدامات هستیم و از طولانی شدن موج جلوگیری کرده‌ایم و اگر اتفاق خاصی نیفتد، به سلامتی در حال پشت سرگذاشتن این موج هستیم.

 

منبع: ایسنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.