دکتر سید محمد علوی در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که در استانداری خوزستان برگزار شد با اشاره به خیز جدید بیماری در کشورهای اروپایی و آمریکا، اظهار کرد: موارد بیماری در این نقاط حدود دو برابر افزایش داشته اما موارد مرگ زیاد افزایشی نبودهاند با این حال هنوز نمیتوان به این وضعیت مرگ، چندان اتکاء کرد.
وی افزود: بیماری هنوز ایران و خوزستان وضعیت خوبی دارد اما این وضعیت شکننده است و نباید این شرایط را پایدار بدانیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: میزان کشندگی در بیمارانی که بستری شده بودند در حال افزایش است به گونهای که در هفته گذشته نسبت به هفته قبل، مرگ این بیماران ۲۴ درصد افزایش یافته است.
علوی بیان کرد: روز گذشته در خوزستان ۲۰ مورد ابتلا، سه مورد بستری و دو مورد فوتی داشتیم. در حال حاضر چگالی تست در خوزستان ۲.۴ درصد است این در حالی است که این رقم در اوج بیماری به ۴۵ درصد هم رسیده بود بنابراین اکنون ویروس در چرخه طبیعت، ضعیف است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هر چه از شیوع اُمیکرون میگذرد، بر تصور غلط عدم ایجاد بیماری شدید و نبود مرگ و میر در این سویه، بیشتر خط بطلان کشیده میشود. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور درگیر اُمیکرون هستند و در ایران نیز هشت مورد ابتلا به این سوش گزارش شده است.
وی افزود: بازتولید بیماری در سوش ووهان دو مورد، آلفا سه مورد و در دلتا هفت مورد بود و در اُمیکرون به ۱۰ مورد رسیده است بنابراین اُمیکرون به شدت میتواند دیگران را مبتلا کند؛ بر این اساس ۹۰ درصد مردم باید واکسن تزریق کنند تا در مقابل این سوش واکنش مثبت ایمنیبخشی از خود نشان دهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه ۷۰ درصد کل جمعیت ایران حداقل یک نوبت واکسن را تزریق کردهاند، گفت: تاکنون ۳ میلیون و ۱۱۱ هزار خوزستانی یک دوز واکسن، ۲ میلیون و ۴۸۱ هزار نفر دوز دوم و حدود ۲۳۲ هزار نفر نیز دوز سوم واکسن را تزریق کردهاند.
وی افزوود: سرعت تزریق دوز سوم واکسن خوب است اما در زمینه تزریق دوز اول همچنان سرعت خوبی نداریم. میزان واکسیناسیون در شهرهای کارون، دشت آزادگان، اندیکا و شادگان کمتر از ۷۰ درصد و غیر قابل قبول است زیرا این شهرها ما را در معرض تهدید میدهند.
علوی بیان کرد: با شیوع سوش اُمیکرون، کشورهای اروپایی به سرعت در حال افزایش سرعت واکسیناسیون هستند اما سرعت واکسیناسیون در ایران به طور متوسط ۰.۶ درصد و در خوزستان ۰.۱ درصد است بنابراین سرعت واکسیناسیون در خوزستان یکسوم متوسط کشوری است.
وی افزود: در گزارشی مشاهده کردم که در مدت ۱۵ روز، ویروس بر کشور غالب میشود بنابراین فرصتی نداریم و باید سرعت واکسیناسیون را افزایش دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وضعیت بازدیدهای مشترک گفت: باغملک، دزپارت و مسجدسلیمان از نظر بازدیدهای مشترک ضعیف عمل کردهاند.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلاتی که موجب انتشار عفونت در جامعه میشود، برگزاری تجمعات و مراسم است که متاسفانه برخی شهرستانها واکنشی نسبت به تجمعات ندارند. در دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، رامشیر و هندیجان مراسم برگزار شده است و تنها از برگزاری چند مورد مراسم در شوشتر ممانعت شده است.
علوی با اشاره به افزایش شهرهای با رعایت پایین پروتکلهای بهداشتی بیان کرد: به تدریج عادیانگاری در حال غالب شدن است. در هفته گذشته در استان خوزستان میزان استفاده از ماسک در مناطق مرکزی شهرها ۶۰ درصد و در مناطق حاشیهای ۲۰ درصد بود و متوسط استانی استفاده از ماسک نیز ۴۸ درصد بود که نسبت به هفته قبل از آن ۱.۵ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در برخی مشاغل مانند پاساژها، نانواییها و رستورانها رعایت پروتکلهای بهداشتی به حداقل رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی در اهواز، لالی، باوی، هویزه و اندیکا کمتر از ۷۰ درصد است.
وی افزود: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات مسجدسلیمان، اهواز، هفتکل، حمیدیه، اندیکا، شادگان، باوی، کارون، دزپارت و دشت آزادگان زیر ۷۰ درصد است. ترند رعایت پروتکلهای بهداشتی در بانکها صعودی بوده است.
علوی گفت: در هفته گذشته متوسط استانی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز بهداشتی و درمانی استان خوزستان ۸۰ درصد بوده است که نسبت به هفته قبل از آن ۳ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: روند رعایت پروتکلهای بهداشتی در مطب ها ثابت و رو به پایین است و مطبهای شهرهای لالی، شادگان، هویزه، دشت آزادگان و ماهشهر در وضعیت نامناسبی قرار دارند. میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در داروخانهها نیز ثابت است اما در شهرهای مسجدسلیمان، رامشیر، حمیدیه، باوی، شادگان، اندیکا، باغملک، ماهشهر و هویزه زیر ۷۰ درصد است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در آزمایشگاهها نیز ثابت است و در شهرهای شوش، شادگان، امیدیه، ماهشهر، باغملک، دزپارت و شوشتر زیر ۷۰ درصد است.
وی بیان کرد: وضعیت پیگیری حقوقی در مراکز طبی به جز در شهرهای بهبهان، شوشتر و ایذه، خوب نیست و دیگر شهرها نیز واکنش زیادی نسبت به تخلفات نشان نمیدهند.
منبع: ایسنا