×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۶ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 6 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 13 خبر
فاصله گرفتن از برنامه مصوب خشکسالی، ریسک‌ها را افزایش می‌دهد

علی شهبازی اظهار کرد: طبق برنامه اضطراری که از حدود دو هفته گذشته آغاز شده، خروجی سد کرخه ۱۶۰ متر مکعب در ثانیه و خروجی سد دز ۱۴۰ متر مکعب در ثانیه تنظیم شده است و این برنامه برای خروجی این دو سد، در حال حاضر در حال اجرا است.

وی افزود: خوشبختانه سیستم به پایداری خود نزدیک شده و اکنون در همه شاخه‌های فرعی رودخانه کرخه جریان آب برقرار است. این جریان آب به ویژه در شاخه‌هایی که به صورت مستقیم وارد مخازن یک و دو تالاب هورالعظیم می‌شوند، به خوبی برقرار است.

جبران بخش قابل توجهی از کسری آب هورالعظیم

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر جریان مناسبی حتی بیشتر از حق آبه تالاب هورالعظیم، وارد این تالاب می‌شود؛ حدود ۲۵ تا ۳۰ متر مکعب در ثانیه به صورت متغیر، آب وارد هورالعظیم می‌شود.

شهبازی عنوان کرد: خوشبختانه بخش قابل توجهی از کسری آب هورالعظیم به ویژه در مخزن شماره یک جبران شده است و امیدواریم این تالاب به شرایط مطلوب گذشته خود بازگردد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت رودخانه کرخه نور گفت: بر روی مسیر رودخانه کرخه نور، هدایت آب انجام شده و جریان و دبی آب در این رودخانه نیز رو به افزایش است.

۷۰ درصد حجم مفید مخزن سد کرخه، خالی است

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: شرایط در حوضه آبی دز پایدار بود و مشکل خاصی در این حوضه وجود ندارد و بهره‌برداران آب در این حوضه آبی، با چالش خاصی مواجه نیستند و عمده چالش تامین آب مربوط به حوضه کرخه است که در تلاش برای حل مشکلات این حوضه هستیم.

شهبازی در خصوص آخرین وضعیت سد کرخه ادامه داد: در حال حاضر حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب حجم مفید باقی مانده در سد کرخه است و حدود ۷۰ درصد از حجم مفید مخزن سد کرخه، خالی است.

وی افزود: با توجه به شرایط ایجاد شده در حوضه کرخه و انحرافاتی که در برنامه برداشت آب از این حوضه داشتیم، اگر از طریق روش مدیریت مصارف، شرایط را کنترل نکنیم، ریسک‌های تامین آب پایین دست این حوضه افزایش می‌یابد. در این زمینه رایزنی‌های خوبی در حال انجام است و امیدواریم با همراهی مردم بتوانیم این شرایط را به حالت پایدار بازگردانیم.

مدیریت مصرف، تنها راه برون رفت از خشکسالی

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: تنها راه برون رفت از شرایط خشکسالی، مدیریت مصرف است. هرچه از مصرف بهینه فاصله بگیریم و به سمت کشت‌های پرمصرف برویم، به معنای آن است که شدت خشکسالی را افزایش داده‌ایم و مدت خشکسالی را نیز طولانی‌تر کرده‌ایم.

شهبازی ادامه داد: عدم مدیریت مصرف آب در حوضه‌های آبی مانند کرخه، باعث به وجود آمدن شرایطی می‌شود که بازگشت به شرایط نرمال را طولانی‌تر و دشوارتر می‌کند.

وی بیان کرد: خشکسالی به معنای آن است که میزان منابعی که در اختیار داریم، به اندازه کل مصارف نیست و در چنین شرایطی براساس اولویت‌بندی و مدیریت مصرف عمل شود تا مشکلات جدی در بحث تامین آب به وجود نیاید.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: براساس برنامه مصوب خشکسالی استان، اولویت تامین آب در خوزستان در حال حاضر تامین مصارف شرب، کشت‌های دائم و باغات و نخیلات، محیط زیست و دام‌های سنگین است.

دو برابر برنامه مصوب خشکسالی، آب از کرخه در حال رهاسازی است

شهبازی گفت: در شرایط فعلی چیزی حدود دو برابر برنامه مصوب خشکسالی در حال رهاسازی آب از سد کرخه هستیم. بر اساس برنامه خشکسالی مصوب استان و با در نظر گرفتن ریسک‌های مشخص، مقداری ذخایر استراتژیک برای انتهای شهریورماه نگه داشته شده بود که این ذخایر به معنای ایجاد اطمینان برای تامین نیازهای ضروری پاییز بود. اکنون هرچه از برنامه اصلی خشکسالی استان فاصله بگیریم، به معنای آن است که ریسک‌ها در حال افزایش است.

وی در خصوص آخرین وضعیت سد دز بیان کرد: در سد دز در حال حاضر ۵۶۵ میلیون متر مکعب حجم مفید آب باقی مانده است و حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب از این سد خالی است.

 

منبع: ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.