×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Sunday, 24 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 9 خبر
لزوم راه‌اندازی مراکز پروازی اورژانس هوایی در مناطق صعب‌العبور خوزستان/ خوزستان با کمبود ۱۰۰ پایگاه فوریت پزشکی مواجه است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران گفت: اورژانس هوایی خوزستان از سال ۸۶ با استفاده از بالگردهای نظامی در موارد بسیار خاص راه اندازی شد که هزینه آن از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه بود.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: در سال ۹۳ با آغاز طرح تحول نظام سلامت، اورژانس هوایی به صورت یکی از بستههای ویژه این طرح در جهت ارائه خدمات بهتر به مردم و با رعایت حداقل استانداردها سازماندهی و هزینه آن از محل طرح تحول سلامت تامین شد که ماموریت‌های آن در حدود ۲۰ مورد در سال بود.

وی افزود: از ابتدای سال ۹۸ با برنامه ریزی منظم، استفاده از بالگرد برای انجام ماموریت‌ها به حداکثر رشد خود رسید و در ۱۰ ماه امسال، ۱۲۰ سورتی پرواز انجام گرفت.

ابول نژادیان بیان کرد: در همین راستا و در جهت افزایش توان، سرعت و تعداد پروازها و نیز برای پاسخگویی به ماموریت‌های جاده ای و ترافیکی، بیماران حاد قلبی و مغزی، انتقال به موقع مادران باردار با پیگیری‌های صورت گرفته با سازمان اورژانس کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استاندار خوزستان یک فروند بالگرد غیر نظامی ۲ موتوره اختصاصی به دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای ارائه خدمات به استان اختصاص یافت.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز اضافه کرد: این بالگرد حداکثر در پنج دقیقه بعد ازاعلام شرایط بحرانی اقدام می‌کند و قابلیت پرواز در مناطق شهری، جاده ای، کوهستانی و بیابانی را دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: راه اندازی اولین بالگرد اورژانس استان گامی در جهت تکمیل حلقه و چرخه درمان در خوزستان است که اعتبار آن از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تامین شد.

ابول نژادیان گفت: ۲ بالگرد دیگر برای بهبهان و ایذه نیاز است که در حال پیگیری هستیم.

رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز نیز گفت: بر اساس قرارداد این بالگرد ماهانه ۲۸ پرواز ۵۵ دقیقه ای را می تواند انجام دهد اما بیشتر از این تعداد نیز قابل انجام به تمام استان و خارج از آن قابل انجام است.

محمد امین زرگر گفت: ۲ تکنسین در هر پرواز و در صورت لزوم یک پزشک در بالگرد حضور می یابند.

وی افزود: امسال ۱۰ پایگاه فوریت های پزشکی راه اندازی و ۹ دستگاه آمبولانس توزیع شد.

همچنین غلامرضا شریعتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چهار بالگرد امدادی برای خوزستان مورد نیاز بوده که اکنون از دومین بالگرد رونمایی شده است. یکی از بالگردهای اورژانس خوزستان اجاره‌ای است و بالگردی که امروز از آن رونمایی شد، ملکی است.

وی افزود: دو بالگرد دیگر برای بهبهان و ایذه نیاز است و در صورت تامین هر چهار بالگرد، توان پشتیبانی امدادی و اورژانس خوزستان تکمیل می‌شود. امیدواریم هر چه سریع‌تر و در آینده‌ای نزدیک سومین بالگرد مورد نیاز خوزستان تحویل داده شود تا برای تامین چهارمین بالگرد نیز اقدام کنیم.

استاندار خوزستان تصریح کرد: رسیدگی به بیماران و به ویژه بیماران حاد و مادران باردار، باید در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود و اورژانس هوایی یکی از پازل‌های اصلی فوریت‌های پزشکی است.

شریعتی با اشاره به کمبود ۱۰۰ پایگاه جاده‌ای و شهری در خوزستان عنوان کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای احداث ۵۰ پایگاه جاده‌ای و شهری امضا شد که از این تعداد، ۱۰ پایگاه به بهره‌برداری رسیده است و سرعت در این خصوص کم بوده است. انتظار می‌رود احداث ۴۰ پایگاه دیگر با سرعت بیشتری انجام شود. بهره‌برداری از این پایگاه‌ها هم موجب ایجاد ظرفیت استخدام نیروهای جدید و هم رسیدگی بهتر به بیماران می‌شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: به محض تکمیل و افتتاح این پایگاه‌ها، آمادگی انعقاد قرارداد احداث ۵۰ پایگاه دیگر را داریم تا نقشه راه فوریت‌های پزشکی خوزستان صد در صد تکمیل شود.

وی با بیان اینکه زمان در پزشکی بسیار مهم و حیاتی است، گفت: فوریت‌های پزشکی یکی از ضرورت‌های اصلی و حیاتی است تا بیماران در زمان حاد، سریع‌تر به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شوند. نقش فوریت‌های پزشکی بی‌بدیل و بی‌ نظیر است و بعضا تاخیر در انتقال بیماران قابل جبران نیست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.