×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 19 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 14 خبر
نهادهای فرهنگی، پرسش‌های پیدا و پنهان در حوزه زنان را دریابند

حجت‌الاسلام و المسلمین رضا حیدری، استاد حوزه علمیه چهارشنبه ۱۴ آذر ماه در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) که به میزبانی اداره آموزش و پرورش ناحیه سه اهواز برگزار شد، گفت: امام عسکری(ع) درباره حضرت فاطمه زهرا(س) می‌فرماید: «نَحنُ حججُ الله على خلقه وجدتُنا فاطمه حجه الله علینا» اگر ما حجت هستیم او حجه الله علی الحجج است. مقام حجت، مقام ولایت، مقام عصمت دارد. این بانو عصمه الله الکبرى است و مقام علم دارد. وقتی فرشته وحی بر زهرا(س) نازل می‌شد و آموزه‌ها را می‌گفت، امیرالمومنین(ع) کاتب بود. ایشان به معنای مصطلح آن، نبی نیست و وحی با رحلت رسول(ص) منقطع شد، اما ملهَم است، محدَّث است میزبانِ فرشته است، میزبانِ ملَکِ مخصوصِ وحی است. این مقام، مقام بزرگی است.

وی گفت: امام باقر (ع) فرمود مردم حوائجشان را نزد ما می‌آورند ما خود اگر حاجتی داریم به حضرت زهرا(س) متوسل می‌شویم. ما واسطه بین مردم و خدا هستیم برای حوائج‌شان، و واسطه بین ما و خدا، حضرت زهرا سلام الله علیها است.

حیدری اظهار کرد: ما معلم‌ها باید به معارف دینی مسلط باشیم و سوال دانش آموز و دانشجو را پاسخ بدهیم. باید توضیح دهیم که اگر پروردگار، مریم را برگزید، و او را تطهیر کرد «یَا مَرْیمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ» باید بدانیم که مراتب تطهیری که خداوند نسبت به فاطمه زهرا(س) و اهل بیت(ع) دارد بالاتر و برتر است لذا در آیه تطهیر خطاب به آنها فرموده است: «یُطهّرکم تطهیراً».

وی با اشاره به آیه «وَیَسْتَفْتُونَکَ فِی النِّسَاءِ» (نساء، ۱۲۷) گفت: یعنی درباره زنان پرسش‌هایی در سطح جامعه مطرح است، ابهام‌هایی هست، مردم می‌خواهند موضع دین را درباره مساله‌هایی در حوزه‌های اقتصادی و مالی زنان، حوزه‌های اجتماعی زنان، حوزه‌های جسمی و ازدواج و طلاق و ارث و سایر حوزه‌ها بدانند. دین و پیامبر(ص) که نماد و سخنگوی دین است باید به میدان بیاید و به این سؤالات پاسخ دهد.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه قرآن کریم یک مسأله را به مسأله‌های ریزتر تبدیل می‌کند و بعد آن را پاسخ می‌دهد، افزود: مرحوم استاد مطهری، آن شهید راه اندیشه و فکر، مشکلات جامعه را می‌دید لذا در پاسخ به مقالات مندرج در مجله زن روز در بحث‌های حقوقی زنان به میدان آمد و مستند و مبسوط پاسخ داد و نظام حقوق زن در اسلام را تبیین کرد و از سال ۵۴ تاکنون این کتاب قابل استفاده و قابل توصیه است. امروز در جامعه ما چه مشکلاتی در حوزه زنان وجود دارد؟ چه پرسش‌هایی درباره زنان در میدان‌های حقوقی، اجتماعی، شرعی، سیاسی و … مطرح است؟ چه کسی باید این پرسش‌های پیدا و پنهان را پاسخ دهد؟

وی ادامه داد: اگر در بخش‌های فرهنگی و نهادهای متولی امر دین و فرهنگ کم کاری و تسامح شود و مشکلات فرهنگی حل نشوند در همان عرصه فرهنگ متوقف نمی‌مانند، بلکه به عرصه اجتماعی کشیده می‌شوند و به عنوان آسیب و معضل اجتماعی خود را نشان می‌دهند و دشمن هم به راحتی بر موج مشکلات فرهنگی سوار می‌شود و بحران‌های اجتماعی خاص با هدف برهم زدن امنیت انجام می دهد. لذا هزینه کردن مالی در آموزش و پرورش و در فرهنگ، سرمایه گذاری است و اگر هزینه نکردیم باید بیش از آن را برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی هزینه کنیم. نمی‌شود کار فرهنگی نکرد و منتظر اقدامات سرهنگی ماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.