مسعود نشاطی بیان کرد: به گونه ای که در سال ۱۴۰۲، ۲۱۵ زن و ۸۹ مرد و درسال ۱۴۰۱، ۱۸۵ زن و ۸۱ مرد به مجموعه بیماران اضافه شد.
وی ادامه داد: تسهیلاتی از جمله اختصاص وام ۵۰۰ میلیون ریالی در سال جاری به این بیماران و تامین داروی کافی و دیگر خدمات حمایتی برای این بیماران در نظر گرفته شده است.
نشاطی در خصوص دلایل ابتلا به این بیماری گفت: تا امروز دلیل خاصی برای بیماری در نظر گرفته نشده اما عواملی مثل استرس وآلاینده های محیطی و…. بی تاثیر نیستند.
مدیر امور بیماریها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز ادامه داد: اماس معمولا در سنین بین بیست تا چهل سالگی بروز میکند و سیگار، چاقی در سنین پایین و برخی عفونتهای ویروسی ممکن است احتمال بروز بیماری را بیشتر کند.
وی توضیح داد: این بیماری همچون دیگر بیماریهای خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده و در واقع به این سیستم حمله میکند که در نتیجه این فرآیند، سیستم عصبی مرکزی یعنی همان مغز و نخاع درگیر میشوند.
نشاطی در خصوص علائم بیماری اظهار کرد: بعضی از علائم شایع این بیماری شامل خستگی، مشکلات بینایی مثل تاری دید و دوبینی، بیحسی، خوابرفتگی، اسپاسم، سفتی، ضعف عضلانی، اختلالات حرکتی، درد، مشکلات گفتاری و بلع، اختلالات عملکرد جنسی، روده و مثانه، افسردگی، اضطراب، اختلالات تفکر، یادگیری و برنامهریزی است.
ام اس، نوعی بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی و نوعی اختلال خود ایمنی است که در آن، بدن به اشتباه به خودش حمله میکند! این بیماری، قابل پیشبینی نیست و افراد مختلف را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار میدهد. در صورت بروز این بیماری، ارتباط بین مغز و سایر قسمتهای بدن مختل میشود. برای مثال، برخی افراد ممکن است توانایی وضوح دید، نوشتن، صحبت کردن یا راه رفتن خود را از دست بدهند. این بیماری به ندرت مهلک است و اکثر افراد امید به زندگی عادی دارند.
منبع؛ ایرنا
https://betabnews.ir/?p=78696