محمدرضا موالیزاده در اجلاس استانی کنگره ملی شهدای غریب در اسارت که در اهواز برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدا اظهار کرد: رژیم بعثی به دنبال این بود جنگ را به ما تحمیل کند و این کار را کرد اما امام راحل، تهدید جنگ تحمیلی را به فرصت دفاع مقدس تبدیل کرد. درست است جنگ خرابی و ویرانی دارد اما تلاش برای سازندگی انجام شد و در کنار آن اتفاقاتی رخ داد که هشت سال دفاع مقدس را به قطعه نورانی تاریخ معاصر تبدیل کرد.
وی افزود: این حماسهها نه تنها در میدانهای دفاع مقدس بلکه در اردوگاههای رژیم بعثی در بالاترین سطح خود شکل گرفت. شکیبایی، ایستادگی، مقاومت، آزادگی و مجموعه کارهایی که اسرا در دوران اسارت از خود نشان دادند، افتخاری بود که در همه جا مشاهده میشد. این شجاعت، ایثار و پایمردی، سند افتخار بزرگی برای همه ما است.
استاندار خوزستان گفت: از فرهنگ ایثار و شهادت که در دوران دفاع مقدس شکل گرفت میتوانیم آموزههای بسیاری استخراج کنیم و ایثار اجتماعی را شکل دهیم. یکی از نیازهای مبرم جامعه امروز، روحیه ایثار اجتماعی، خلاقیت، انسجام، همدلی و همگرایی است و برای آبادانی کشور و استانمان به چنین چیزی نیاز داریم.
موالیزاده عنوان کرد: باید در مورد آزادگان، مقاومت و رفتار فرازمند آنها در دوران اسارت فیلمها ساخت و کتابها نوشت تا استقامت باشکوه آنها را ترسیم کنیم. باید بیش از پیش در این زمینه کار شود. خوزستان پایتخت دفاع مقدس و نقطه کانونی و مرکزی برای پرداختن به این امر است.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ دفاع مقدس که سرشار از آموزههای انسانی و معنوی است را پاس بداریم. این فرهنگ میتواند برای نسل آیندهساز ما حرف برای گفتن و آموزه برای آموختن داشته باشد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالنبی موسویفرد نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: خداوند به هر کسی توفیق شهادت نمیدهد؛ شهدای مظلوم هشت سال دفاع مقدس با شهادت، مظلومیت خود در این سرزمین را برای همیشه تاریخ به یادگار گذاشتند و یادشان را گرامی میداریم.
وی افزود: شهدا برای ما بسیار عزیز هستند و به همه آنها ارادت داریم.
به گزارش ایسنا، سردار پاسدار عبدالرضا مرادحاجتی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان نیز در این اجلاس گفت: اینجا از مردهایی حرف میزنیم که شجاعانه ایستادگی کردند و برخی اسیر و برخی شهید شدند. اینها گنجهای نایاب این سرزمین هستند و برگزاری یادواره شهدای غریب در این مجموعه جای تقدیر دارد. امروز آمدهایم به این مردان نازنین ادای احترام کنیم؛ به این افراد که موجب شدند امروز بتوانیم با افتخار در کشور به آزادی تنفس کنیم.
وی افزود: شهدای غریب اسارت با دست خالی و با توکل به خدا و شهدا ایستادند، اسیر شدند و شکنجه شدند اما پای اعتقاد ماندند و شهید شدند و حتی جسدشان برنگشت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان گفت: ۱۶۱ نفر از بیش از ۲ هزار شهید غریب اسارت متعلق به خوزستان هستند؛ راه این شهدا را در کنار مولای عزیزمان ادامه میدهیم تا آن اتفاق جهانی رخ دهد.
حاجتی بیان کرد: این آزادگان گنجهای ماندگار این سرزمین و ملت هستند. این افراد آنقدر کتک خوردند تا دست از مکتب امام(ره) بردارند اما نه تنها مکتب روحالله، بلکه مکتب سید حسن، حاج قاسم و … ایجاد شد.
همچنین حسن نورانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان نیز در این اجلاس گفت: خوزستان کربلای ایران زمین و سرزمین رزمندگان و مدافعان حریم ولایت است و اخیرا شهید قدس هم داشتیم.
وی افزود: خوزستان ۲۴ هزار شهید، ۴۰ هزار جانباز، ۲ هزار و ۷۵۰ آزاده، یک هزار و ۶۸۱ شهید زن، یک هزار و ۸۷۱ جانباز زن و ۷۶ شهید مدافع حرم تنها بخشی از سند پرافتخار خوزستان مقدس است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان گفت: سال گذشته خوزستان به برکت برگزاری کنگره سرداران شهید خوزستان، شاهد بزرگترین رخداد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در این استان بودیم و بیش از ۶ هزار یادواره در یک سال برگزار شد. ۲ هزار و ۱۰۰ یادواره از این تعداد به صورت دانشآموزی برگزار شد.
وی بیان کرد: انتشار ۲۰۰ جلد کتاب، ساخت چهار فیلم سینمایی، برگزاری هزاران نمایشگاه و برگزاری ۶ هزار جلسه تاریخ شفاهی برخی از اقدامات انجامشده هستند. نورانی گفت: این کنگره هم به نام و یاد شهدای غریب و مظلوم و در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شده است.
منبع؛ ایسنا