دکتر پژمان بختیارینیا با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا در استان خوزستان اظهار کرد: همیشه در فصل پاییز انتظار افزایش بروز بیماریهای واگیر و تنفسی افزایش مییابد و ممکن است این بیماریها شامل سرماخوردگی ساده، آنفلوآنزا و کووید – ۱۹ باشد.
وی افزود: بعد از گذر از دوره پاندمی کووید – ۱۹، این ویروس نیز مانند دیگر بیماریهای تنفسی در گردش است و ممکن است موجب بروز عفونتهای تنفسی شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: وزارت بهداشت هر ماهه ویروسهای در گردش بیماریهای حاد تنفسی را رصد میکند و آخرین آمار مربوط به مهرماه است و بنا بر آن، ویروس شایعی که موجب بروز عفونتهای تنفسی شده است ویروسهای سرماخوردگی هستند که بیش از یکسوم موارد را به خود اختصاص میدهند.
بختیارینیا عنوان کرد: در حال حاضر آنفلوآنزا در حدود ۳ درصد و کروناویروسها ۵ تا ۶ درصد موارد ابتلا را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: الگوی بروز بیماریها در خوزستان نیز مانند کشور است و ویروسهای سرماخوردگی شایعتر هستند. هر چند میزان ابتلا به آنفلوآنزا و کروناویروسها کمتر است اما با توجه به اینکه بیماری شدیدتری از سرماخوردگی ایجاد میکنند توجه به آنها بسیار مهم است زیرا بیمار به مراقبت بیشتری نیاز دارد.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: افراد پرخطر از جمله افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار و افراد دارای بیماریهای زمینهای قلبی و تنفسی باید بیشتر مراقبت کنند تا درگیر بیماری نشوند.
منبع؛ ایسنا