×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 18 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 10 خبر
استاندار خوزستان: کتابخانه فقط قرائت‌خانه نیست

سیدمحمدرضا موالی‌زاده در مراسم گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی که در کتابخانه مرکزی استان خوزستان برگزار شد با گرامیداشت این هفته گفت: کاملا روشن است که در هر جامعه به دو وجه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسعه باید توجه بشود؛ توسعه وقتی می‌تواند خوش‌قواره، متوازن و جامع‌الاطراف باشد که به همه ابعاد آن توجه شود.

وی افزود: توسعه یک وجه تمدنی و یک وجه فرهنگی دارد؛ هم ظرف است و هم مظروف؛ هم شکل است و هم محتوا. توسعه یک‌جانبه و یک‌سویه ما را به هدف نمی‌رساند چون انسان مجموعه‌ای از نیازهاست. مراتب مختلف این نیازها را می‌توانید در هرم آبراهام مزلو ببینید که در قاعده این هرم نیازهای فیزیولوژیکی مطرح شده است و هر چه بالاتر می‌رویم نیازها متعالی‌تر می‌شود تا جایی که به نیاز انسان به خودشکوفایی و خلاقیت می‌رسد و هویت انسان در این نقطه که شکل می‌گیرد.

موالی‌زاده گفت: خداوند این هستی را مانند پازلی خلق کرده است که هر کسی در این نقشه، مانند یک قطعه، نقشی دارد. هنر هر کس این است که بداند جای او در این نقشه کجا است. خداوند هیچ دو موجودی را شبیه به هم خلق نکرده است. او واحد است و واحدآفرین. این زیبا و نشان‌دهنده عظمت خداوند است و اینجاست که بحث خلاقیت مطرح می‌شود.

استاندار خوزستان افزود: خلاقیت بسترهایی می‌خواهد که یکی از بسترهای آن مطالعه است که جنبه‌های نرم‌افزاری توسعه در آن شکل می‌گیرد؛ یعنی از آثار و برکات فراوانی که بر مطالعه کتاب مترتب است می‌توانیم به عنصر خلاقیت اشاره کنیم که چقدر می‌تواند مؤثر باشد؛ یعنی انسان جای خود را در هستی پیدا کند و مأموریت خود را دریابد.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مطالعه گفت: ایشان علی‌رغم این همه مشغله و کار سنگین، مطالعه را به‌عنوان یک بخش جدی در زندگی خود قرار داده‌اند و این موضوع به ما این پیام را می‌دهد که می‌توان علی‌رغم مشغله‌ها، کتاب را وارد زندگی خود کرد.

موالی‌زاده افزود: جامعه‌ای که به کتاب بپردازد، پشیمان نمی‌شود و حتماً در مسیر رشد و توسعه قرار می‌گیرد؛ یعنی یکی از مؤلفه‌های وجود نرم‌افزاری توسعه، مطالعه است. ما باید مطالعه را تبدیل به فرهنگ عمومی کنیم. گرچه امروز فضای مجازی، اطلاعات زیادی در اختیار ما قرار می‌دهد، اما مطالعه کتاب، امر دیگری است.

استاندار خوزستان با تأکید بر توسعه سالن‌های مطالعه گفت: خواندن کتاب یکی از کارکردهای کتابخانه است؛ کتابخانه فقط قرائت‌خانه نیست، بلکه می‌تواند به محلی برای شکل‌گیری گفتگوهای اجتماعی تبدیل شود. می‌توان از افراد صاحب‌نظر در رشته‌های مختلف دعوت کرد تا نظرات خود را مطرح و درباره آن بحث کنند. از این بحث و تضارب آرا، ایده‌های جدید متولد می‌شود که می‌تواند در مسیر توسعه استان از آنها بهره برد.

وی گفت: برای توسعه استان، نیازمند انسان‌های توسعه‌یافته هستیم و این خیلی مهم است. تحکیم وفاق اجتماعی در استانی که اقوام مختلف در آن صدها سال کنار هم زندگی می‌کنند مهم است و یکی از راه‌های این وفاق گفت‌وگو است و کتابخانه‌ می‌تواند محلی برای این گفت‌وگوها باشد.

موالی‌زاده با تاکید بر پرداختن به مفاخر علمی، فرهنگی و اجتماعی نقاط مختلف استان گفت: مطالعه سعه صدر انسان را بالا می‌برد و باعث نشاط، آرامش و کاهش اضطراب و افسردگی او می‌شود. مطالعه می‌تواند به عنوان طب مکمل در کنار طب اصلی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار خوزستان با اشاره به اهتمام فوق‌العاده علمای ما به کتاب، از مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خواست که با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شود و افزود: لازم است که فرزندان ما از دوران طفولیت با فرهنگ کتابخوانی انس بگیرند. کتاب را به محیط‌های مختلف ببرید. شاید لازم باشد ‌نظام ارزشیابی خود را به این سمت ببریم که نیروهای ما چقدر با کتاب ارتباط و انس دارند.

وی با بیان اینکه کتابداری حرفه ارزشمندی است، گفت: در کشور ما شاید توجه لازم به این حرفه نشده است و باید در این زمینه کار کرد. با نگاه رهبر معظم انقلاب، رییس‌جمهور و مجموعه دولت و شرایط کشور این چشم‌انداز روشن را می‌توانیم داشته باشیم که این موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد. ما مشکلات شما کتابداران را در زمینه‌های مختلف دنبال می‌کنیم. همه ما باید تلاش کنیم که زادگاه ما در رتبه بالاتری که زیبنده مردم خوبمان است قرار گیرد.

 

منبع؛ ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.