علیرضا باوی در جمع رسانهها اظهار کرد: حضور اتباع بیگانه در استان و کشور به عنوان یک موضوع مهم دارای پیامدهای امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و تبعات متعددی همچون اشغال فرصتهای شغلی و افزایش نرخ بیکاری، افزایش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی، گسترش حاشیه نشینی، تغییر بافت، مشکلات امنیتی و … را به دنبال دارد.
وی افزود: بیشتر اتباع بیگانه ساکن استان خوزستان از کشورهای افغانستان و عراق و پاکستان هستند که به دلیل قرابت فرهنگی و زبانی و همجواری با مرزهای کشور وارد استان شدهاند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خوزستان ادامه داد: با توجه به موقعیت استراتژیک استان، اتباع دارای مجوز نیز فقط در مکانهایی که برای آنها مشخص شده است، میتوانند اقامت داشته باشند. ضمن اینکه کارفرمایان استان حق بهکارگیری اتباع بیگانه فاقد مجوز اقامت را ندارند و هر گونه تخلف از این موضوع با پیگیری دستگاه قضائی و اعمال جریمه و مجازات خواهد بود.
باوی تاکید کرد: یکی از برنامههای مصوب و ارسالی از سوی قوه قضائیه به استان، آسیبشناسی و ارائه راهکارهای پیشگیرانه در خصوص حضور اتباع بیگانه در استان است.
وی تصریح کرد: بیش از شش هزار نفر تبعه خارجی دارای مجوز اقامت در استان ساکن هستند و تعداد اتباع غیرمجاز در استان نیز ۲۰ هزار نفر تخمین زده میشود که در شش ماهه نخست امسال با دستور قضائی و به همت نیروی انتظامی استان، تعداد ۸۱۰۱ تبعه غیرمجاز به کشور خودشان بازگردانده شدند.