علیاصغر اسداللهی در آیین کاشت ۸۰ نهال نخل که امروز (۲۴ مهرماه) در پارک شهدای مقاومت در منطقه ۸ اهواز انجام شد، اظهار کرد: این آیین، شروع آیین کاشت نهالهای بومی سازگار و مقاوم در فضای سبز شهر اهواز است. این کار را با کاشت نخل آغاز کردیم زیرا به عنوان نماد بومی و نماد سازگاری و استقامت در خوزستان شناخته میشود.
وی افزود: در چند سال گذشته هر سال سه آیین کشت داشتهایم و در این زمینه، کاشت نخل در مهرماه، کاشت گلهای کاغذی و درختان گلدار و بومی و سازگار در بهمنماه و کاشت درختان مثمر و سایهدار در اسفندماه برگزار میشود. مهرماه امسال نیز این کار را برای همراهی بیشتر شهروندان و تاکید بر اهمیت داشتن فضای سبز پایدار انجام دادیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز گفت: در فضای سبز پایدار، خاک مناسب، آب پایدار و گیاه مناسب سه عنصر اصلی و اساسی هستند و در سازمان، برنامهریزی تخصصی برای بهسازی فضای سبز و محیط کشت مناسب انجام شده است و در هر جا متناسب با خاک مورد نیاز و بر اساس آزمایشهایی که انجام میشود، گیاهان و نهالها کشت میشوند.
اسداللهی ادامه داد: همچنین تصفیه آب برای داشتن آب پایدار بسیار مهم است و در این راستا مراحل انعقاد قرارداد ساخت اولین تصفیهخانه فاضلاب شهر اهواز در حال انجام است و برنامهریزی شده است که این کار در مدت شش ماه اجرا شود. همچنین در خصوص انتقال آب از رودخانه کارون در قالب طرح جامع، ایستگاههای پمپاژ و انتقال دیده شود و در برخی از بخشها کار در حال تکمیل است. امیدواریم با مساعدت شورای شهر اهواز و شهردار، اقدامات بهتری در این زمینه انجام شود.
وی عنوان کرد: برای اینکه درختان گلدار مدت گلدهی بیشتر و شادابی بیشتری داشته باشند، کاشت گیاهان گلدار امسال از آبانماه انجام میشود و برنامهریزیها برای کشت این گیاهان در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز با اشاره برگزاری کلاسهای آموزشی برای استفاده از علم روز و تجربههای جدید برای کارگران و کارشناسان گفت: شناسنامه فضای سبز اهواز در سال گذشته بهروزرسانی شد و امسال این شناسنامه بر لایههای نرمافزار GIS پیادهسازی میشود تا بتوانیم با دقت بیشتری در این خصوص برنامهریزی داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به اینکه چمن آب زیادی مصرف میکند، گیاهان پوششی بومی و مقاوم و سازگار و گستردهتری برای فضای سبز اهواز پیشبینی شده است. از طریق انعقاد قرارداد با بخش خصوصی، بیشتر میتوانیم از گیاهان پوششی دارای رنگ، زیبایی و حجم و به عنوان جایگزین چمن استفاده کنیم. در این راستا سه تفاهمنامه با دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه کشاورزی رامین (خوزستان) و مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان منعقد شده و در حال همکاری در خصوص موضوعات علمی هستیم.
اسداللهی با تاکید بر لزوم حفظ درختان موجود، گفت: کمربند سبز شهر اهواز ۸۴ کیلومتر است که در ۷۲ کیلومتر امکان کاشت وجود دارد و ۱۲ کیلومتر از این میزان بر عهده شهرداری گذاشته شده و پیمانکار برای انجام کار در بخش انتهایی تعهدات شهرداری در حال انجام است تا امسال توسعه ۲۵۰ هکتار در کمربند سبز شهری اهواز انجام شود.
منبع؛ ایسنا
https://betabnews.ir/?p=76527