سیدکمال هادیانفر در پایانه مرزی شلمچه اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی مسئولیت حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین را عهدهدار است و در این زمینه از ۸ ماه گذشته تمهیدات و پیشبینیها صورت گرفت تا سفری بدون دغدغه برای زوار اربعین فراهم شود.
وی افزود: بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار زائر از کشور خارج شدهاند. بر این اساس، ۳۱ درصد زوار از ناوگان عمومی هوایی، دریایی، ریلی و جادهای استفاده کردهاند. امسال نیز برای اولین بار با هماهنگی دولت عراق، کشتی از مسیر خرمشهر به بصره و بالعکس زوار را جابهجا میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اتوبوسهای پیشبینی شده متناسب با ظرفیت است اما رفت زائران تدریجی بوده و اکنون در پیک سوم رفت به سر میبریم و تا جمعه صبح ادامه خواهد داشت. از روز جمعه حجم برگشت زوار با اولویت مرز زمینی مهران و شلمچه افزایش خواهد یافت. تاکنون ۶۵۰ هزار زائر از مرز شلمچه خارج شدند و ۲۵۰ هزار نفر بازگشتهاند و دو سوم زوار در عراق به سر میبرند.
وی تاکید کرد: زوار زمان سفر را مدیریت کنند و بازگشت را به روز اربعین موکول نکنند و زودتر به کشور بازگردند. چون هم ظرفیت ناوگان عراق محدود است و هم ظرفیت ناوگانی ما باید پاسخگو باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: بر اساس مدیریت انجام شده در شش مرز کشور، تا امروز وضعیت مطلوب است و امیدواریم در روزهای آتی با همکاری مردم مسیر هموارتر شود.
هادیانفر افزود: یکی از پیکهای رفت در حوزه هوایی است. به صورت عادی در هفته ۱۲۰ پرواز به سمت کشور عراق انجام میشود اما با توافق انجام شده با عراق، سه هزار پرواز پیش بینی شده است که ۵۰۰ هزار نفر را رفت و برگشتی از ۲۸ فرودگاه کشور به مقصد دو فرودگاه نجف و بغداد جابجا میکنند.
وی گفت: زوار در استفاده از حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی، بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند. همچنین تا امروز ۱۳۰ هزار زائر به صورت ریلی جابجا شدهاند. بخش زیادی از این جابجایی توسط قطار خرمشهر به شلمچه انجام شده است.
منبع؛ ایسنا