دکتر پژمان بختیارینیا اظهار کرد: در مراسم پیادهروی اربعین امسال با توجه به طولانی بودن مسافت و گرمای هوا، احتمال انتقال بیماریهای واگیر، خطر گرمازدگی و بروز مشکلات بهداشتی و درمانی برای برخی از زائران وجود دارد.
وی افزود: گروههای مختلف زائران باید توصیههای بهداشتی ویژهای را رعایت کنند؛ از جمله اینکه از چند روز قبل از سفر پیادهروی منظم داشته باشند و هنگام سفر و پیادهروی هم برای سلامتی زانوهایشان از عصا استفاده کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: باید از کفش راحت و مخصوص پیادهروی و دو جوراب یا جوراب حولهای و کولهپشتی مناسب استفاده و از حمل بار اضافی و سنگین پرهیز شود.
وی بیان کرد: داروهای بیماریهای زمینهای برای ۱۰ روز، چسب زخم، پودر ORS، نمک، آلو خشک و انجیر خشک برای پیشگیری از یبوست، قاشق و لیوان، دمپایی، صابون و چراغ قوه وسایل ضروری هستند که زائران باید همراه خود داشته باشند.
بختیارینیا گفت: زائران در فواصل زمانی منظم، به خود استراحت دهند و از مواجهه طولانیمدت با آفتاب خودداری کنند برای در امان بودن از آفتاب و نور شدید خورشید از عینک آفتابی، کلاه لبهدار و کرم ضد آفتاب، لباس مناسب و گشاد و با الیاف نخی استفاده شود و در طول پیادهروی مایعات کافی مصرف شود.
وی با تاکید بر لزوم پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه گفت: توصیه میشود به طور منظم دستها با آب و صابون شسته شوند و از شستوشوی بدن با آب ناسالم پرهیز و بهداشت فردی رعایت شود. همچنین از آب سالم و فراوان، غذاهای پختهشده تازه و گرم، میوه پوستدار و شستهشده استفاده شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از خوردن هر گونه سالاد و سبزی، ماهی، لبنیات غیر پاستوریزه و غذاهای دارای سس و کشک، خودداری شود.
وی بیان کرد: اگر فردی با تب، سرفه، ضایعات پوستی، اسهال و استفراغ مواجه شد باید فورا به دنبال مراقبتهای پزشکی باشد. زنان هم در صورت وجود علائم عفونت و خونریزی، به نزدیکترین مرکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
بختیارینیا با اشاره به خطر عقربگزیدگی در مسیر راهپیمایی در عراق گفت: برای پیشگیری از گزش عقرب قبل از پوشیدن کفشها باید داخل آنها خوب بررسی شود.
وی عنوان کرد: زائران باید مراقب باشند از کاروان و مسیر اصلی خارج نشوند و در تمامی موارد به دقت به هشدارهای مقامات و مسئولان و کانالهای معتبر توجه کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: لغو یک رویداد برنامهریزی شده به ویژه در موارد غیرضروری یا در صورتعدم اجرای اقدامات احتیاطی، گزینهای است که باید همیشه مورد توجه قرار بگیرد.
منبع؛ ایسنا
https://betabnews.ir/?p=73232