دکتر میثم معزی در نشست خبری هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که امروز (۱۰ بهمنماه) به مناسبت دهه فجر برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام شده برای درمان ناباروری در راستای قانون جوانی جمعیت و مراقبت بارداری اظهار کرد: در این خصوص بیمارستانهای مسجدسلیمان و ایذه به عنوان دو مرکز درمانی سطح ۲ به بهرهبرداری رسیدهاند که درمان ناباروری را انجام میدهند.
وی افزود: در حوزه درمان ناباروری در سطح ۳ نیز یک مرکز دیگر به دیگر مراکز افزوده شده و تعداد این مراکز به پنج مرکز در اهواز رسیده است. همه این مراکز ملزم به عقد قرارداد با سازمانهای بیمهگر شدهاند.
معزی گفت: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از سوی این دانشگاه بیش از یک هزار و ۲۰۰ فقره وام به زوجین نابارور در خوزستان پرداخت شده است.
وی عنوان کرد: کلینیک درمان نوزاد نارس نیز در بیمارستان سینای کارون و بیمارستان کودکان ابوذر اهواز فعال شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به شکایتهای زیاد مردم در حوزه خدمات دندانپزشکی گفت: از سال گذشته در اهواز سه مرکز دندانپزشکی دولتی در بیمارستانهای ابوذر، بقایی ۲ و گلستان با تعرفه دولتی در حال ارائه خدمت هستند.
وی عنوان کرد: در درمان اعتیاد نیز اقدامات خوبی انجام شده و تعداد مراکز درمان اعتیاد از ۱۴۰ مرکز به ۲۵۵ مرکز رسیده است. افراد معتاد بیمار نیازمند بستری نیز در بیمارستانهای گلستان، امام (ره) و سینا خدمات را دریافت میکنند و خدمات درمانی در مراکز ماده ۱۶ نیز ارائه میشود.
معزی با اشاره به ارائه خدمات در حوزه مادر و کودک، گفت: میزان مرگ مادر یکی از شاخصهای بسیار مهم است و در روند توسعهای شهرها بسیار مهم است. در حال حاضر شاخص مرگ مادر در خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافته و از ۳۰ مرگ در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ مرگ در سال ۱۴۰۱ و هشت مورد در امسال رسیده است.
وی با اشاره به خدمات درمان سرطان عنوان کرد: در خصوص رادیوتراپی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان، پیشرفتهترین نوع دستگاه شتابدهنده خطی دنیا با قیمت ۲۵۰ میلیارد تومان تامین شده و در خوزستان مستقر است. راهاندازی این دستگاه فرآیند پیچیده، زمانبر و هزینهبری دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تامین این دستگاه، گام بسیار مهمی برای ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به سرطان است و لیست انتظار را حدود یک ماه کاهش میدهد. هفته گذشته سازمان انرژی اتمی مجوز فعالیت آن را صادر کرد و امیدواریم تا پایان این ماه وارد چرخه فعالیت شود.
وی بیان کرد: با احتساب این دستگاه، در مجموع سه دستگاه برای درمان بیماران مبتلا به سرطان در استان خوزستان خواهیم داشت. این تعداد، علاوه بر دستگاههای مراکز خصوصی است.
معزی با اشاره به صدور نخستین پروانه بهرهبرداری کلینیک تخصصی و فوق تخصصی چشم در بخش خصوصی عنوان کرد: اهواز تنها کلانشهری بود که مرکز ارجاعی بیماران تخصص یا فوق تخصص را نداشت؛ با پیگیریهای انجام شده این کلینیک در منطقه کیانپارس به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: یک کلینیک تخصصی و فوق تخصصی چشم دیگر نیز با چهار اتاق عمل چشم، در یک ماه آینده در منطقه زیتون کارمندی اهواز راهاندازی خواهد شد. راهاندازی سومین مرکز تخصصی و فوق تخصصی چشم در مرکز شهر اهواز نیز در حال پیگیری است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه خوزستان جزو سه استان برتر در نسخهنویسی الکترونیک است، گفت: صددرصد نسخههای بیمه سلامت الکترونیک است. با توجه به اینکه زیرساختها و سامانههای تامین اجتماعی مشکل داشت، تاکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد نسخهنویسی الکترونیکی در تامین اجتماعی محقق شده است.
وی بیان کرد: با وجود مشکلات شدید اقتصادی در حوزه نظام سلامت کشور، از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات سرمایهای سنگین مانند شتاب دهنده خطی، پت اسکن، چهار دستگاه سی تی اسکن، ۵۰ دستگاه ماشین بیهوشی، دو دستگاه آنژیوگرافی قلبی فوق پیشرفته و یک دستگاه آنژیوگرافی مغزی فوق پیشرفته در خوزستان هزینه شده است.
معزی عنوان کرد: راهاندازی و افتتاح بیمارستان، مهمترین عیار در حوزه درمان و سلامت است؛ در این خصوص بیمارستان ۷۴ تخت خوابی راه زینب سربندر با ۶۰۰ میلیارد تومان آماده بهرهبرداری است و در دهه فجر با حضور وزیر بهداشت افتتاح میشود. پیش از این در سربندر بیمارستان در شأن مردم وجود نداشت و اکنون این پروژه که حدود ۲۰ سال زمین مانده بود، آماده افتتاح شده است.
منبع: ایسنا