در این هشدار که در هفته گذشته از سوی شهرداری منطقه دو اهواز در قالب یک بنر روی دیوار ساختمان سرپرستی بانک سپه نصب شده، عنوان شده است: “مدیریت، پرسنل و مراجعان سرپرستی بانک سپه، به استناد تبصره ۷ ماده ۱۰۰ و بند ۱۴ ماده ۵۵ و حسب دستور مقام قضایی و به جهت جلوگیری از هر گونه حوادث ناگوار ناشی از عدم اخذ گواهی ایمنی و پایان کار، از تردد و اقامت در محیط این ساختمان جداً خودداری شود.”
این ساختمان که در تابلوی اطلاعات پروژه آن نوع کاربری مسکونی، اداری و تجاری با ۱۴ سقف و ۱۶ واحد مسکونی عنوان شده، در مجاورت رودخانه کارون و پل هفتم در غرب اهواز و در حاشیه بلوار ساحلی ساخته شده است.
بنا به گفته نایب رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر اهواز، این ساختمان پیش از این یک ساختمان قدیمیساز بوده و سپس تخریب و به جای آن ساختمان فعلی ساخته شده است.
درباره شرایط این ساختمان و علت این هشدار، نایب رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر و رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز توضیحاتی ارائه دادهاند که در ادامه میخوانید.
سیاوش محمودی نایب رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اهواز در گفتوگو با ایسنا، در خصوص صادر نشدن گواهی ایمنی برای ساختمان سرپرستی بانک سپه خوزستان واقع در بلوار ساحلی غربی اهواز اظهار کرد: این ساختمان قدیمی بوده و پروانه ساخت آن مربوط به سال ۱۳۷۶ است و بعد، اصلاحیهای برای تخریب و بازسازی دریافت و ساختمان جدیدی احداث کردند.
وی افزود: ساختمان جدید بانک سپه، تخلفات ماده ۱۰۰ از جمله اضافه بنا داشته است و بر اساس رای قطعی دادگاه، ۴۸ میلیارد تومان جرایم آن تعیین شده است.
نایب رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اهواز گفت: برای دریافت پایان کار ساختمان، مالک آن باید ابتدا جرایم خود را پرداخت کند. از سوی دیگر برای دریافت گواهی ایمنی نیز به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مراجعه نکردهاند بنابراین تا زمانی که ساختمان گواهی پایان کار ندارد، یک محل کارگاهی است و حق بهرهبرداری از آن را ندارند.
محمودی بیان کرد: شاید در صورت مراجعه به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری، تاییدیه گواهی ایمنی را بگیرند اما با توجه به اینکه بهرهبرداری بدون مراجعه به این سازمان و بدون دریافت پایان کار انجام شده است، از نظر ایمنی مورد تایید شهرداری نیست.
ایمنی ساختمان بانک سپه باید بررسی و تایید شود
ابراهیم قنبری رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز نیز در گفتوگو با ایسنا در این خصوص گفت: به بحث ساختمانهایی که بدون صدور پایان کار، در حال بهرهبرداری هستند ورود کردهایم و با توجه به این که تاکنون برای ساختمان سرپرستی بانک سپه پایان کار صادر نشده و جایی که گواهی پایان کار دریافت نکرده است، هنوز محل کارگاهی محسوب میشود، برای این ساختمان تذکراتی صادر شده است تا اتفاقی رخ ندهد.
وی افزود: تا زمانی که برای انجام مراحل پایان کار یک ساختمان مراجعه نشود و مراحی لازم طی نشود، از نظر سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی، ساختمان ناایمن است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: ساختمان بانک سپه از حدود چهار پنج ماه پیش در حال فعالیت است و با توجه به اینکه این ساختمان هنوز گواهی ایمنی ندارد و هر لحظه ممکن است آتشسوزی رخ دهد، باید سیستم اعلام حریق، راههای خروج و موارد دیگر بررسی شوند تا بتوان گواهی ایمنی برای آن صادر کرد.
وی بیان کرد: بررسی ایمنی ساختمانها در شهر اهواز آغاز شده است و بیمارستانها، هتلها، مهمانپذیرها و پاساژ ها در حال اصلاح و ایمنسازی هستند. در این خصوص باید کمک شود و نباید کارشکنی شود. نباید ما را تحت فشار قرار دهند و باید بگذارند ما کارمان را انجام دهیم.
منبع: ایسنا
https://betabnews.ir/?p=59525