مجتبی ذوالجودی در حاشیه بازدید از تالاب هورالعظیم در خصوص آلودگیهای دریای خزر اظهار کرد: آلودگیهای موجود در دریای خزر به ویژه آلودگیهای نفتی، شرایط سخت و بحرانی ایجاد کرده است. راهکاری که برای این دریاچه بسته وجود دارد در وهله اول همکاری مشترک پنج کشور حاشیه دریای خزر است که در برنامه اصلی دیپلماسی محیط زیستی سازمان قرار گرفته است.
وی افزود: در سفر هفته گذشته که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ژنو، بعد از سالها توانستند به توافق مناسبی برای مدیریت شرایط محیط زیستی و همکاری بین کشورها برسند تا دریای خزر بهتر مدیریت شود.
ذوالجودی گفت: مقامات پنج کشور حاشیه دریای خزر هفته گذشته در ژنو حضور داشتند و در این موضوع جمعبندی شد و قرار شد آنچه در دورههای قبل مصوب شده است اجرا شود که اقدام خوبی است.
وی بیان کرد: البته قطعا مسائل ملی را نیز دنبال میکنیم؛ در این خصوص ورود پسابها و فاضلابها به دریا را کنترل میکنیم تا شرایط اقلیمی دریای خزر با رعایت حقآبه از سوی همه کشورها، به سطحی برسد که بحران آن به حداقل برسد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زحماتی در گذشته در مورد کنوانسیون تهران اتفاق افتاده بود و معاهدهای بین پنج کشور حاشیه دریای خزر مصوب شده بود اما چند سالی بود که اجرای آن و مسائلی که متعهد شده بودند تقریبا انجام نمیشد و کشورهایی میخواستند به نوعی این توافق را نقض کنند و یا تغییر دهند.
وی افزود: بعد از آغاز دولت سیزدهم، دیپلماسی محیط زیست بیشتر از قبل مدنظر قرار گرفت. وزارت امور خارجه نیز همکاری بسیار خوبی داشت و با پیگیریها کار زیادی انجام شد و اجماع بین کشور صورت گرفت.
منبع: ایسنا