دکتر پژمان بختیاری نیا بیان کرد: ممکن است افزایش تعداد موارد مراجعه کنندگان و بروز بیماری تنفسی در برخی از روزهای اخیر و در مقاطعی خاص رخ داده باشد اما به معنی شیوع بیماری نیست.
وی افزود: اقلیم خوزستان به گونهای است که با نزدیک شدن به فصل پاییز ۲ دسته عفونت شامل روده ای به ویژه بیماری التور و عفونتهای تنفسی از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید ۱۹ بروز میکند که موضوع غیرعادی نیست.
بختیاری نیا ادامه داد: هرساله با آغاز فصل پاییز به ویژه با شروع سال تحصیلی و ازدحام جمعیت در مراکز تجمعی از جمله مدارس و دانشگاهها عفونتهای روده ای و تنفسی افزایش مییابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهوازبا تاکید بر توصیههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر پیشگیری از بروز بیماری گفت: اضطرار بیماری کووید ۱۹ به پایان رسیده اما همچنان افراد بالای ۶۰ سال، مبتلا به بیماریهای زمینهای از جمله قلبی، عروقی، تنفسی، دیابت و فشار خون و زنان باردار در مکانهای با ازدحام جمعیت از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
وی به این افراد توصیه کرد: اگر یک سال از تزریق آخرین دُز واکسن کرونا گذشته باشد بهتر است دُز یادآور تزریق شود.
بختیاری نیا به تزریق واکسن آنفلوآنزا با تجویز پزشک تاکید کرد و گفت: هر فردی با هر رده سنی به ویژه افراد سالمند، کودکان و زنان باردار در صورت تجویز پزشک میتواند نسبت به تزریق واکسن اقدام کند و حتما واکسن با تاریخ جدید از داروخانهها تهیه شود.
رییس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: پارسال سهمیه محدودی برای زنان باردار در اختیار مرکز بهداشت استان قرار گرفت و امسال نیز در صورت توزیع سهمیه برای یک گروه هدف خاص، فراخوان اعلام میشود.
وی بیان کرد: بازه زمانی مناسب برای تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریورماه و اوایل مهرماه توصیه میشود و بهتر است برای دانش آموزان قبل از شروع سال تحصیلی اقدام شود.
بختیاری نیا توصیه کرد: در صورت ابتلای یک فرد به بیماریهای تنفسی، استفاده از ماسک، شست و شوی دستها، رعایت فاصله اجتماعی و مراجعه به پزشک در کمترین زمان ممکن برای درمان لازم است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد: حتی در صورت بروز یک سرماخوردگی ساده استراحت کردن در منزل برای تسریع در روند بهبودی و جلوگیری از سرایت به دیگران اهمیت دارد.
https://betabnews.ir/?p=57639