علی دهقانی اظهار کرد: سیاستهای قوه قضاییه در دوره تحول و تعالی همواره بر حمایت از تولید و سرمایه گذاری بوده است و در این خصوص اقدامات زیادی در راستای احیای واحدهای تولید و رفع مشکلات آنها انجام شده است.
وی گفت: در راستای اجرای برنامههای عملیاتی سند تحول و تعالی قوه قضاییه در زمینه حمایت از سرمایهگذاری و تولیدات داخلی و همچنین پیگیری و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، موضوع تعطیلی شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان که به دلیل بدهی به شرکت گاز به صورت نیمهتعطیل درآمده بود، با ورود دادستانی مرکز استان خوزستان و طرح در جلسات این ستاد پیگیری و تصمیماتی اتخاذ شد که منجر به رفع تعطیلی این واحد تولیدی شد.
رئیس کل دادگستری خوزستان از حمایت قوه قضاییه در راستای رفع تعطیلی شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان خبر داد و گفت: با تصمیمات اتخاذ شده در این زمینه، از بیکاری حدود ۳ هزار کارگر به صورت مستقیم و غیرمستقیم جلوگیری شد.
رئیس ستاد پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی خوزستان با بیان اینکه این واحد پتروشیمی در منطقه محروم و کمتر توسعهیافته در حال فعالیت است و تولیدات آن تامینکننده بخش مهمی از نیازهای بخش کشاورزی کشور است، گفت: رویکرد حمایتی به معنی چشمپوشی از حقوق دولت نیست بلکه در دستگاه قضایی با در نظر گرفتن جنگ اقتصادی و با هدف تسهیل در امر سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال و پیشگیری از تحمیل آسیبهای اقتصادی به جامعه، به سرمایهگذاران فرصتهایی داده میشود تا بتوانند به تعهدات خود در بازه زمانی مشخص عمل کرده و به طور قطع پس از زمان تعیین شده احقاق حقوق دولت نیز به شکل جدی پیگیری خواهد شد.
دهقانی ادامه داد: طبق تصمیم اتخاذ شده، مقرر شد با پرداخت نیمی از بدهی این شرکت، نسبت به تامین گاز مورد نیاز و راهاندازی مجدد آن اقدام شود و بقیه بدهی شرکت نیز با طرح در ستاد تسهیل استان خوزستان تقسیط شود.
صادق جعفری چگنی، دادستان مرکز استان خوزستان و دبیر کمیته ستاد پیگیری و اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان خوزستان نیز در این خصوص، گفت: مبارزه با جرایم و مفاسد اقتصادی از اولویتهای این ستاد است و رسیدگی به دعاوی اقتصادی باید به گونهای انجام شود که در پایان شاهد حمایت از سرمایهگذاران، کارگران و کارآفرینان و ایجاد زمینه امن برای سرمایهگذاری در استان خوزستان باشیم.
وی افزود: بیکاری از عمده دلایل آسیبها و جرایم اجتماعی است و حمایت از سرمایهگذاری قطعا به بهبود اشتغال و کاهش آسیبها کمک میکند که این امر مستلزم همکاری همه دستگاهها و نظارت قضایی است.
احسان موسوی مدیرعامل شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان نیز گفت: به دلیل نوپا بودن این مجموعه از ابتدا با مسائل متعددی روبهرو بودیم و برای تولید باثبات و پایدار، مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشتیم و هنوز با مشکلاتی درگیر هستیم.
وی ادامه داد: معضلات اقتصادی از جمله بازپرداخت فاینانس خارجی و وامهای داخلی از یک سو و عدم وصول مطالبات از سوی دیگر، مجموعه را با اختلال مواجه کرده بود.
موسوی گفت: با توجه به این مشکلات نتوانستیم در موعد مقرر بدهیها را به شرکت گاز پرداخت کنیم و مسئولان شرکت گاز با وجود تعهد و تفاهمی که با آنها داشتیم در یک مقطع زمانی اعلام کرد که اگر کل بدهیها پرداخت نشود، گاز قطع میشود و متاسفانه با کاهش افت فشار گاز توسط این شرکت، ادامه تولید مقدور نبود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان با تقدیر از همراهی دادگستری استان خوزستان برای راهاندازی مجدد این مجموعه، گفت: دادستان کل استان خوزستان با تشکیل جلسات با شرکت گاز استان، آنان را متعهد کرد تا در اسرع وقت گاز مورد نیاز مجموعه را تامین و بازپرداخت بدهی نیز با تقسیط انجام شود.
موسوی با بیان اینکه در مجموعه پتروشیمی مسجدسلیمان، ۱۵۰۰ نفر به صورت مستقیم فعالیت دارند و ۱۵۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با این مجموعه در حال همکاری هستند، گفت: همکاری و همدلی مجموعه قضایی استان سبب شد از ادامه اشتغال سه هزار نیروی کار حمایت شده و از تعطیلی این واحد اقتصادی جلوگیری شود.
وی از مسئولان استان خواست تا با همراهی واحدهای تولیدی و اقتصادی، به ادامه چرخه تولید و اشتغال کارگران کمک کنند.
منبع: ایسنا