رضا امینی در نشست با اعضای شورای شهر اهواز و مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار کرد: بعد از دفاع مقدس آن طور که باید، به اهواز رسیدگی نشده است. یکی از مسئولان یکی از علل چالشهای اهواز به ویژه در حاشیه شهر را سرهمبندی دوران سازندگی بعد از جنگ در اهواز و خوزستان بیان کرده است. اگر به درستی عوارض جنگ برطرف میشد اکنون دچار این گرفتاریها در اهواز نبودیم.
وی افزود: یکسوم جمعیت اهواز حاشیهنشین هستند و در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند. شاید این افراد در تعاریف قانونی ما گنجانده نشوند اما اگر به این موارد توجه نشود با عوارض بزرگتری مواجه می شویم.
شهردار اهواز با تاکید بر لزوم پیگیری پرداخت عوارض حق آلایندگی خوزستان بیان کرد: اگر در زمینه هزینهکرد عوارض آلایندگی درست برنامهریزی نشود طبیعی است که صنایع از حق قانونی استان خوزستان طفره میروند تا این منابع توسط دیگران که اهداف بهتری در نظر میگیرند عملیاتی شوند. باید عوارض آلایندگی به نحوی مدیریت شوند تا راه بیشتری باز شود. عدد بسیار ناچیزی بابت حق عوارض آلایندگی برای شهرداری واریز شد در حالی که هزینه نگهداری شهر و شهرنشینی بسیار بالا است.
وی با اشاره به برخی چالشهای شهر بیان کرد: وضعیت آبهای سطحی، فاضلاب، آسفالت و کشتارگاه برخی از چالشهای اهواز هستند. باید با مدیران شرکت ها و صنایع آلاینده ارتباط برقرار شود تا اقداماتی در راستای خدمت به مردم انجام شود.
امینی با اشاره به وضعیت مشکلات خوزستان و پرداخت نشدن حق آلایندگی از سوی صنایع تصریح کرد: این صنایع این همه به منابع ملی کمک میکنند و این مساله به بغض برای مردم خوزستان تبدیل شده است و به درستی برای مردم نگرانی ایجاد شده است در حالی که باید این بغض شکسته شود و از این طریق برای رفع چالشهای شهر کمک شود.
وی گفت: اکنون همه دولت همنوا و آماده کمک هستند اما خودمان نمیتوانیم به مدیر استانی القا کنیم که از نگاه مدیریت صنعتی خود بیرون بیاید و تصور نکند که مسئول تنها یک صنعت است و باید متوجه شود که اگر این صنعت به مردم کشور سود میرساند اما مهمترین پایگاه مردمی در خوزستان و همین جایی است که استحصال و برداشت انجام میشود.
شهردار اهواز با تأکید بر تسهیل پرداخت حق قانونی شهر تصریح کرد: متأسفانه برخی از آنها برای پرداخت این وجوه شرط و شروط میگذارند در حالی که یک بدهکار باید بدهی خود را بدهد و نباید برای ما تعیین تکلیف کند. ابتدا برای پرداخت این وجوه مقاومت میکنند و بعد تابلویی میزنند که با حمایت فلان جا این ۶ هزار میلیارد تومان به شهرداری اهواز و حومه پرداخت شده است در حالی که این رقم به شهرداری اهواز و حومه داده نشده و این رقم بین شهرداریهای خوزستان توزیع شده است. از سوی دیگر این رقم نیز با زور قانون از حساب آنها برداشته شده است و این هم بخشی از حق قانونی مردم بوده است.
وی گفت: چرا آدرس غلط به مردم داده میشود تا تصور شود حاکمیت دارد سر مردم کلاه میگذارد. باید به منافع مردم توجه شود و حق مردم داده شود.
امینی عنوان کرد: با توجه به اینکه دائماً ارزش پول در حال کاهش است، زمان پرداخت عوارض و حق آلایندگی بسیار مهم است و مسئولان باید به این حساسیتها توجه کنند. مردم ما با کوچکترین اقدامی قدرشناس هستند و از طرف دیگر نیز منتظرند تا با کوچکترین مسالهای، نارضایتی خود را اعلام کنند.
وی با اشاره به برخی مسائل و مشکلات اهواز افزود: چشمهای برخی از ما به عیبهای اهواز عادت کرده و انگار اهواز باید همین گونه باشد و کارون همین است که هست در حالی که ظرفیت رودخانه کارون میتواند اهواز را به زیباترین شهر ایران تبدیل کند.
شهردار اهواز با بیان اینکه عوارض حق آلایندگی خوزستان ۵۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: دولت آمادگی کمک را دارد اما مسئولان استان خوزستان پولی که طلبکار هستیم را مطالبه نمیکنند که این مساله به دلیل این است که صدای هماهنگی از استان مخابره نمیشود و این شرایط موجب شده است که بهترین فرصت برای آنهایی باشد که باید عوارض آلایندگی را بدهند تا از زیر بار این مسئولیت خارج شوند.
وی افزود: اگر اهواز بخواهد حتی به یک مرکز استان معمولی مانند سمنان، کرمان، همدان و کرمانشاه تبدیل شود نه اینکه مانند مشهد و تهران باشد، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
منبع: ایسنا
https://betabnews.ir/?p=55696