مجتبی ذوالجودی در آیین تودیع و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار کرد: خوزستان از نظر موضوعیت کار شاید جزو استانهایی باشد که بیشترین ارتباط را با شرح وظایف محیط زیست دریایی و تالابها داشته باشد و ویژه ترین استان از این نظر باشد.
وی افزود: ارگانهای مختلف عنوان میکنند چرا محیط زیست در بحث توسعه به اندازهای که ورود میکند، کار انجام نمیدهد اما اتفاقا بیشترین کار را سازمان حفاظت محیط زیست انجام میدهد و در رشد و توسعه کشور نقش مستقیمی دارد.
سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به طور مثال، اکنون موضوع فرسودگی ناوگان دریایی در کشور مطرح است. در این راستا برنامه ۱۰ ساله برای توسعه ناوگان تجاری، صیادی و مسافرتی وجود دارد و اگر بخواهیم برنامه ۱۰ ساله داشته باشیم و در کنوانسیونهای بینالمللی عضو شویم و تجارت بینالمللی داشته باشیم تنها راه آن رعایت پروتکلهای محیط زیستی است.
وی بیان کرد: اگر در آینده کشتیهای ما از سوختی استفاده نکنند که از نظر سولفور در سطح بینالمللی مناسب باشد یا توزان در مسائل پسماند را رعایت نکنند، قطعا در تجارت بینالمللی جایگاهی نخواهیم داشت و به جایی خواهیم رسید که مجبور شویم از کشورهای دیگر ناوگان اجاره کنیم.
ذوالجودی با بیان اینکه خوزستان زمینه رشد دارد و با برنامهریزی میتوانیم به اهداف خود در این خصوص برسیم، افزود: برای رسیدن به اهداف این برنامه ۱۰ ساله راهی جز رعایت مسائل مربوط به محیط زیست نداریم و برای رشد باید آیندهنگری داشته باشیم.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به خوزستان گفت: رئیس جمهور در سفر خود به خوزستان تکالیفی برای همه سازمانها تعیین کرد که یکی از این تکالیف، بحث تدوین سند توسعه تالاب بینالمللی شادگان و دیگر تالابها با نگرش گردشگری است که باید در فرصت کم، این سند تدوین شود.
سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در مورد سند گردشگری، از قبل با دانشگاه زنجان پروژهای تحت عنوان “دستورالعمل گردشگری در تالابهای کشور” را داشتیم که در حال نهایی شدن است.
وی بیان کرد: تجربه نشان داده است برای موفقیت در برنامهها، برخی اوقات تغییرات لازم است که برخی اوقات تغییرات به صورت شکلی و محتوایی است. تغییر مدیریتها به داشتن ایده نو و حرکت بیشتر به سمت مسیر پیشرفت کمک میکند.
داوود میرشکار سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این آیین گفت: یکی از موضوعات مهم، نظم و سلامت اداری است که امیدوارم به نقطه مشترکی در این زمینه برسیم. توجه به معیشت همکاران نیز بسیار مهم است که امیدواریم از همه ظرفیتهای قانونی در این زمینه استفاده شود.
وی افزود: خدمترسانی صادقانه و بیمنت به مردم یکی از موضوعاتی است که باید در راس امور باشد. مردمیسازی و ایجاد مشارکت مردم در رفع معضلات زیست محیطی نیز باید مانند گذشته به جد به آن پرداخته شود زیرا به جز آن راهی نداریم. باید توجه شود که اگر مسئولان را آگاه نکنیم و در قالب جهاد تبیین، مسائل زیست محیطی را مطرح نکنیم ما بازنده هستیم.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه امیدوارم در تحقق گام دوم انقلاب پیشرو باشیم، با اشاره به اینکه تا پیش از این در حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان فعالیت کرده است، گفت: ظرفیت و وجه تشابه بین سیستان و بلوچستان و استان خوزستان وجود دارد، عشیرهای بودن و وجود معتمدان و ذی نفوذان است که باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود.
میرشکار بیان کرد: اگر جهاد تبیین در حوزه محیط زیست استفاه شود بسیاری از مشکلات حل میشود. تبیین کردن مسائل زیست محیطی برای سایر اقشار مردم بسیار مهم است و در حل مسائل به ما کمک میکند. شاید در گذشته فکر میکردیم اگر زباله از در خانه دور شود و منزلمان تمیز بماند مشکلی نیست اما بعد دیدیم پسماندها آنقدر زیاد شدهاند که خودمان در حال دفن شدن در آن هستیم بنابراین تبیین مسائل زیست محیطی برای کودکان نیز بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه خوزستان میتواند مسیرساز بسیاری از استانها باشد، گفت: فعالیتها باید بر اساس برنامه اجرا شوند که در این راستا باید برنامه پنج ساله مناسب با برش یک ساله داشته باشیم.
در ادامه محمدجواد اشرفی مدیرکل سابق ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: اثرگذاری مثبت در راستای حوزه مسئولیتی را باید دیگران قضاوت کنند.
وی افزود: از آقای کلانتری و متعاقب آن آقای سلاجقه که این فرصت را برای خدمتگزاری فراهم کردند، تشکر میکنم. یکی از بهترین دوران مدیریت من در این چهار سال بود و از همه همکاران که کاردان، کاربلد و هماهنگ هستند، تشکر میکنم.
اشرفی بیان کرد: وجود این همکاران، نقطه قوت است و میتوان از این پتانسیل در راستای انجام وظایف به خوبی استفاده شود. اگر حین کار از نظر مسائل کاری ناراحتی ایجاد شد، عذرخواهی میکنم.