دکتر عباس فایضی در خصوص بروز حساسیتها در فصل بهار اظهار کرد: حساسیتهای فصل بهار الزاما در همه مناطق به شکل یکسان بروز پیدا نمیکنند؛ در مناطق معتدل و دارای حالت چهار فصل و جغرافیای خاص ممکن است در فصل بهار یک سری حساسیتها بروز پیدا کند.
وی افزود: در خوزستان که جزو مناطق گرمسیر طبقهبندی میشود، آلرژیها به آن شکل که در دیگر نقاط بروز مییابند، دیده نمیشود. خوزستان درختان زیادی که در فصل بهار شکوفه بزنند و گل بدهند، ندارد و تعداد محدود درختان در خوزستان نیز آلرژیزایی قابل توجهی ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تنها درختان اکالیپتوس و کهور که در خوزستان نیز وجود دارند، آلرژیزایی کمی دارند که این درختان نیز شکوفهدهی و گلدهی خاصی ندارند بنابراین بابت بروز حساسیتها در این فصل مشکل خاصی دیده نمیشود.
این فوق تخصص آلرژی بیان کرد: بیشترین حساسیتها در خوزستان نسبت به برخی از علوفهها است که ارتباط زیادی با فصل بهار ندارند بنابراین اصولا حساسیت بهاری در منطقه خوزستان زیاد موضوعیت ندارد و آنچه هر ساله در فصل بهار در خوزستان بروز میکند عفونتهای ویروسی است و آلرژیهای بهاری زیاد شایع نیستند.
فایضی عنوان کرد: نکته مهمی که وجود دارد این است که یک سری بیماریها علائمی شبیه آلرژیهای فصلی ایجاد میکنند؛ با توجه به تغییر ناگهانی هوا در ابتدای امسال عفونتهای ویروسی، آنفلوآنزا، علائم سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی شدیدی رخ داده است که ممکن است علامتهای شبیه به آلرژی داشته باشند.
وی بیان کرد: در صورتی که فردی علاوه بر عطسه و آبریزش بینی، دچار تب، خستگی و سردرد شود عموما دچار عفونت ویروسی شده است و این فرد علامتدار باید از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کند.
این فوق تخصص آلرژی گفت: در صورتی که فردی دچار عطسه و آبریزش بینی بدون علائم سردرد، تب و کوفتگی شود باید با مراجعه به پزشک داروهای ضد حساسیت استفاده کند.
منبع: ایسنا
https://betabnews.ir/?p=52212