دکتر پژمان بختیارینیا با اشاره به برگزاری هفته جوان از ۷ تا ۱۳ اسفندماه، اظهار کرد: بر اساس اصول ۲۹، ۴۳ و بند ۱۲ اصل ۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برنامهریزی برای سلامت همه افراد جامعه یکی از مهمترین وظایف دولت است بنابراین توجه خاص به نیازمندیهای ویژه گروههای سنی و جنسی جامعه در هر برهه از زمان و مکان الزامی است.
وی افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در بند ۲ سیاستهای کلی سلامت مبنی بر تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم، ضروری است دید سنتی درمان محور و تکبعدینگر به مقوله سلامت به سمت دیدی که در آن سلامت دارای ماهیتی چندبعدی باشد و همواره بر تحقق توام ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آن تاکید میشود، تغییر کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به جوان بودن ساختار جمعیتی ایران که حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است، شناسایی حوزههای کلیدی مسالهخیز سلامت جوانان و اتخاذ تدابیر راهگشا در خصوص هر حوزه، بر اساس وضعیت کنونی سلامت آنها از لحاظ جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی و نیز اصول و ارزشهای نظام جمهوری اسلامی ایران میتواند مؤثر باشد.
بختیارینیا بیان کرد: تأمین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی جوانان یکی از ضرورتهای نظام سلامت کشور است. بدیهی است با توجه به چند بعدی بودن ماهیت تعیینکنندههای سلامت جوانان، تحقق اصول مد نظر و اهداف برنامههای توسعه کشور در راستای چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴، از عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تنهایی خارج است و نیازمند مشارکت همه دستگاهها و سازمانهای ذینفع برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت جوانان به ویژه گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ ساله هستیم.
وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت سلامت جوانان و به مناسبت روز تولد حضرت علی اکبر (ع) و روز ملی جوان در ۱۳ اسفندماه، در این هفته برنامههای اطلاعرسانی، مشاورهای و ارائه خدمات سلامت برای گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال با شعار “ازدواج بهنگام، آسان، موفق و پایدار” برگزار میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهمیت برگزاری هفته جوان گفت: حساسسازی اجتماعی و معطوف کردن توجه جوانان به امر سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی خود و حیطههایی که باید به آن توجه شود، آگاهسازی اجتماعی در خصوص سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی توسط مقام معظم رهبری، آگاهیرسانی به خانوادهها در مورد حیطههای اولویتدار سلامت جوانان در امر ازدواج و چگونگی درخواست دریافت خدمات در این حیطهها، لزوم پرداختن سازمانهای مرتبط به ارائه خدمات سلامت جوانان و ضرورت برنامهریزی به منظور تأمین منابع و ساختارسازی جهت ارائه خدمات به این گروه سن و لزوم انجام مداخلات هوشمندانه و برنامهمحور بر اساس سیاستهای جمعیتی اهداف برگزاری این هفته هستند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: معاونت بهداشت دانشگاه متولی سلامت جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله است بنابراین علاوه بر ارزیابی و مراقبت سلامت این گروه سنی، آموزشهای لازم به جوانان را ارائه میدهد.
وی افزود: آموزشها به صورت برگزاری همایشها، جلسات و سمینار ویژه جوانان و ارائه آموزشهای لازم در سطح کانونهای تجمعی جوانان در دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی، حوزههای علمیه، پادگانها، ورزشگاهها، مساجد و بسیج از طریق مراقبان سلامت و بهورزان و کارشناسان ستادی ارائه میشود.
بختیارینیا بیان کرد: در این راستا موضوعات مختلف سلامت روان، پیشگیری از حوادث و سوانح، تغذیه سالم، پیشگیری از تحرک ناکافی، سلامت جنسی، پیشگیری از رفتارهای پرخطر مرتبط با ایدز، ازدواج بهنگام و فرزندآوری به جوانان ارائه میشود. همچنین با برپایی چادر و پایگاه در نمایشگاهها و مراکز تجاری در شهرستانها علاوه بر ارزیابی سلامت جوانان در طول هفته جوان، توزیع پمفلت، تراکت و مطالب آموزشی انجام میشود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به برنامههای گروه سلامت جوانان در راستای ارتقای نرخ باروری کلی با هدف ارتقای کمی و کیفی ازدواج، گفت: با همکاری سازمانهای مرتبط با جوانان و سازمانهای مردم نهاد، برنامههای ترویج ازدواج مناسب در جوانان به منظور ارتقای شاخصهای سلامتی در جوانان، ارتقای مهارتهای ارتباطی و اجتماعی جوانان و افزایش آگاهیهای مربوط به ازدواج میان آنها، آموزش و ارتقای مشاوره به جوانان قبل، حین و بعد از ازدواج و تهیه و توزیع محتواهای آموزشی، ارائه آموزش و تشویق جوانان در راستای ازدواج سالم و بهنگام و توجه به علل افزایش سن ازدواج و رفع موانع ازدواج اجرا میشوند.
منبع: ایسنا