×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۲ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 2 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر
کدام پل‌های اهواز باید تحکیم و تعریض شوند؟

سیاوش محمودی رئیس شورای شهر اهواز در هشتاد و هشتمین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز (۲۸ آذرماه) برگزار شد، در خصوص تعیین اولویت‌های رمپ و لوپ پل‌های کارون و تعریض و بهسازی پل‌ها، اظهار کرد: برخی از پل‌های اهواز مانند پل راهنمایی، کوی علوی، لشکر و شهید دغاغله وضعیت بسیار خطرناکی دارند و نیاز به ترمیم و تعریض دارند.

وی افزود: در این حوزه باید اولویت‌بندی شود تا بر اساس اولویت کارها انجام شوند.

رئیس شورای شهر اهواز با بیان اینکه کار مطالعاتی دقیق و کارشناسی در مدت دو هفته انجام شود، گفت: نگاه این است که این کار در سه حوزه و برای همه موارد انجام شود. در بحث تعریض و بهسازی، پل‌های شهدای دغاغله، راهنمایی، لشکر و کوی علوی مد نظر هستند.

محمودی تصریح کرد: ایمنی و سازه برخی از این پل‌ها وضعیت بغرنجی دارد و احتمال حادثه وجود دارد یعنی صرفا نگاه ترافیکی نشود.

رئیس شورای شهر اهواز گفت: کار مطالعات رمپ و لوپ‌های پل چهارم، پنجم و هفتم و دو زیرگذر نیز باید انجام شود.

وی با اشاره به حادثه فوت “دنیا فرهادی” دختر اهواز گفت: در این حادثه اختلاف پیش آمد که چنین حادثه‌ای برای این دختر خانم رخ داده است یا نه بنابراین باید نصب دوربین‌های نظارتی روی پل‌ها به ویژه روی پل‌هایی که حساسیت‌های خاصی دارند، پیگیری شود.

در ادامه احمد سراج رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز نیز گفت: مدیریت شهری اهواز سال‌ها نسبت به پل‌ها بی توجهی کرده و عملا پل‌ها از نظر سازه‌ای مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: اکنون برخی پل‌های اهواز شاید زیاد از بعد ترافیکی مشکل نداشته باشند اما بی‌توجهی به سازه می‌تواند هر آن حادثه ناگواری رقم بزند؛ بخش‌هایی از پل راهنمایی اهواز ریزش کرده و این پل، کاملا ناایمن است.

سراج ادامه داد: به دلیل ظرفیت ترافیکی پل لشکر، مردم ساعت‌ها برای رسیدن به مطب پزشکان در ترافیک سنگین می‌مانند. این پل از نظر سازه‌ای نیز مشکل جدی دارد و در برخی قسمت ها نشست کرده است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز با بیان اینکه دیواره‌های پل کوی علوی نیز ریزش کرده است، گفت: اکنون باید اولویت ما همه پل‌ها باشد و باید بخشی از نظر سازه‌ای  تحکیم و بخشی نیز باید تعریض شوند.

وی عنوان کرد: پل شهدای دغاغله نیز بسیار باریک و پر ترافیک است. اولویت‌بندی امکان‌پذیر نیست و باید نگاه جامع در زمینه وضعیت پل‌ها داشته باشیم.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز با اشاره به وضعیت پل‌های روی رودخانه کارون تصریح کرد: در حال حاضر احداث یک پل ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان هزینه دارد بنابراین در دور دوم سفر رئیس جمهور به خوزستان که در روزهای آینده انجام خواهد شد، باید یک پروژه ملی برای اهواز تعریف شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های ملی در اهواز در کنار مترو، احداث پل دهم اهواز است؛ اگر این پل احداث شود فرصت ترمیم پل‌های دیگر و بستن پل تاریخی “معلق” فراهم می‌شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز با بیان اینکه باید در مورد پل هفتم باید از نظر ترافیکی تمرکز شود، گفت: باید برای اظهار نظر مشاور، زمان در نظر گرفته شود تا به جمع‌بندی برسیم.

عادل شیشه‌گری رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر اهواز نیز گفت: برای اجرای هر پروژه پارامترهای مختلف را باید مد نظر قرار داد. موضوعی که از نظر همه ما مغفول مانده است، پلی است که در خروجی اهواز به سمت ملاشیه وجود دارد؛ این پل به دلیل کم عرض بودن در بخشی از مسیر، دو لاین آن به هم می‌پیوندند و مسیر یک لاین می‌شود؛ این نقطه مسیر تردد تریلرها است و خودروهای سبک نیز در حال تردد هستند در حالی که جداکننده‌ای در این مسیر که شاهراه اصلی است، وجود ندارد.

شیشه‌گری بیان کرد: پیشنهاد می‌شود در مدت سه چهار ماه لاین دوم این پل احداث شود زیرا حداقل معارض در این مسیر وجود دارد.

علی‌مدد هاشم‌پور رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اهواز نیز در این خصوص گفت: در حال حاضر هنوز کار کارشناسی انجام نشده و عملا نمی‌شود تصمیم‌گیری کنیم اما با توجه به بار ترافیک روی پل هفتم به نظر می‌رسد اولویت با این پل است.

وی افزود: باید برای اجرای پروژه‌ها، به پراکندگی توجه شود و نباید همه کارها در حوزه پل پنجم انجام شود.

هاشم‌پور بیان کرد: کارشناس نیز باید نظر کارشناسی خود را بدون جهت‌گیری اعلام کند؛ اعضای شورای شهر به نظر بدون جهت‌گیری کارشناس احترام می‌گذارند.

حمید دغاغله رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز نیز گفت: امکان تعریض پل شهدای دغاغله در این مدت زمانی وجود ندارد زیرا جاده دسترسی ۵۰ روستا از مجاورت این مسیر می‌گذرد و این جاده تعریض نشده است.

وی افزود: در این محدوده، سازمان آب و فاضلاب سندی برای حریم رودخانه گرفته است اما سوال این است که چگونه برای این محدوده سند گرفته و دیوارکشی کرده است؟ حالا که این سازمان برای این محدوده سند گرفته و سازمان آب و برق نیز حاضر به برداشت پایه‌ها نیست، چگونه می‌توانیم این پل با این همه کشته و مجروح را تعریض کنیم؟

رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: با توجه به اینکه پل راهنمایی ریزش کرده، یکی از مشکلات اساسی این پل است. البته شهرداری نمی‌تواند به پل لشکر دست بزند زیرا اداره‌کل میراث فرهنگی می‌گوید این پل جزو میراث فرهنگی است و یکی از دعواها با این اداره‌کل است.

دغاغله بیان کرد: فلکه دوم کیانپارس احتیاج به ایجاد زیرگذر ندارد و اگر لوپ پل هفتم را ایجاد کنیم، مشکل رفع می‌شود.

وی افزود: نمی‌توانیم بر اساس نظر کارشناس ۴۰۰ میلیارد تومان در منطقه ۴ و محدوده پل پنجم هزینه کنیم. اگر کارشناس نمی‌تواند منافع شهر را تشخیص دهد باید تغییر کند. منافع شهر نباید به منافع اشخاص گره زده شود.

در ادامه حجت‌الله سلیمانی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری اهواز با تاکید بر انجام کار کارشناسی دقیق در این زمینه گفت: در حال حاضر با توجه به حذف پروژه پل جمهوری، ظرفیت قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیاء را داریم و می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم تا بدون تشریفات قرارداد کار انجام شود.

وی افزود: تعریض و اصلاح پل‌ها یکی از برنامه‌های در حال پیگیری است؛ پل دغاغله، پل راهنمایی و پل لشکر نیاز به تعریض و اصلاح دارند و از نظر ترافیکی بالاترین اولویت با پل دغاغله است زیرا این پل فوق‌العاده حادثه‌خیز است و در ۱۰ روز گذشته تصادف منجر به فوتی در این محدوده گزارش شده است. البته مستمر چنین مساله‌ای در این نقطه رخ می‌دهد. پل راهنمایی و پل لشکر به ترتیب در اولویت‌های بعدی هستند.

سلیمانی بیان کرد: ممکن است مسائل سازه‌ای ما را مجبور کند با وجود اولویت ایمنی و ترافیکی، برای پایداری سازه کار را به سمت پل راهنمایی پیش ببریم.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری اهواز با بیان اینکه برای کار در زمینه باکس‌ها اولویت در جنوب شهر است، افزود: کار در زمینه رمپ پل‌های چهارم، پنجم و هفتم در اولویت است؛ پل پنجم از منظر تکمیل شبکه در این نقطه در اولویت است زیرا این محدوده علاوه بر پر ترافیک بودن، حادثه‌خیز نیز هست.

سلیمانی ادامه داد: ایجاد رمپ‌های پل‌های چهارم و هفتم در کاهش ترافیک تاثیرگذار خواهند بود که مشاور در حال بررسی کارشناسی در این زمینه است.

وی عنوان کرد: ایجاد زیرگذر در فلکه دوم و میدان راه آهن نیز دو برنامه مطرح شده هستند که در حال بررسی این موارد نیز هستیم.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری اهواز با اشاره به خرید ۹ دوربین برای نصب روی پل‌ها تصریح کرد: با توجه به موضوعاتی که پیش آمده مرتب در مورد دوربین‌ها از شهرداری سوال می‌شود؛ در حالی که اولویت شهرداری برای نصب دوربین در پل‌های روی رودخانه کارون از نظر ترافیکی است زیرا وظیفه شهرداری در این زمینه ترافیکی است نه امنیتی.

 

منبع: ایسنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.