حادثه ریزش برج متروپل فعالیت اقتصادی تعداد زیادی از بازاریان مجاور این ساختمان را مختل کرده و با وجود وعدههای مکرر مسئولان و با گذشت ۶ ماه از ریزش آن تخریب نهایی بخش باقی مانده سازه همچنان به کندی پیش می رود.
با وجود آغاز فعالیت تعدادی از مغازههای مجاور متروپل اما هنوز تعداد زیادی از کسبه بدون مکان و منبع درآمد هستند و روز به روز به تعداد چکهای برگشتی آنها اضافه میشود، فشار وارده به کسبه و بازاریان آسیب دیده از حادثه متروپل در حالی است که اقساط بانکها، حق بیمه کارگران، هزینه اجارهبها، حقوق پرسنل، هزینههای انشعاب و بسیاری هزینههای دیگر باید به موقع از سوی آنان پرداخت شود.
در این ۶ ماه کاسبان و ساکنان اطراف ساختمان متروپل همچنان دور از محل کسب و زندگی ، روزگار را به سختی کرده و از طرفی جبران نشدن خسارت مالی وارده به آنان ، موجب گله مندی و اعتراض آنها شده است.
یکی از کاسبان ساختمان شماره یک متروپل به خبرنگار ایرنا گفت: کسبه مجاور متروپل با وضع کنونی خیابان امیری و کند بودن عملیات آواربرداری متضرر شده و امیدواریم مسئولان نسبت به تخریب بقایای ساختمان متروپل سرعت بیشتری در کار داشته باشند تا خیابان امیرکبیر بازگشایی شود.
سوگل شریفی با بیان اینکه بیش از ۶ ماه است که کاسبان اطراف ساختمان متروپل زندگی را به سختی میگذرانند افزود: تاکنون هر جا برای جبران خسارت مراجعه کرده ایم به نتیجه نرسیده لذا از مسوولان ذیربط انتظار تخصیص اعتبار برای جبران خسارت وارده به کسبه زیان دیده از حادثه را داریم.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه کسبه و بازاریان اطراف متروپل در این حادثه دچار ضرر مالی جبران ناپذیری شده اند اما برای کارشناسی خسارت وارده ناچار مبلغ زیادی پرداخت کرده ایم به امید اینکه بخشی از خسارت وارده پرداخت شود هر چند این وعده تاکنون عملی نشده است.
دیگر کاسب اطراف ساختمان متروپل آبادان گفت: با بروز این حادثه و بسته شدن خیابان اصلی امیرکبیر متاسفانه کاسبان اطراف این ساختمان با ضرر مالی مواجه شدند و تاکنون هیچ کمکی از هیچ سازمان یا ارگانی به ما نشده است.
علی خلفی بیان کرد: شرایط اقتصادی کاسبان درحدی نیست که بتوانند از عهده خسارت وارده برآیند و میطلبد دولت در کنار کاسبان برای جبران این خسارت باشد.
مریم پارسا از ساکنان اطراف ساختمان متروپل نیز گفت: از زمان وقوع حادثه ریزش متروپل تاکنون به ناچار محل سکونت خود را تخلیه کرده و همچنان چشم انتظار پایان عملیات تخریب مابقی این سازه هستیم تا به محل زندگی خود بازگردیم.
وی اظهار داشت: اهالی مجاور متروپل در این مدت ناچار در خانه فرزند یا بستگان خود ساکن شده اند اما ادامه این روند با توجه به شرایط سخت اقتصادی امکانپذیر نیست.
این شهروند آبادانی افزود: بارها به سازمان منطقه آزاد اروند برای تسریع در عملیات تخریب سازه برجا مانده از متروپل مراجعه کرده ایم اما مسئولان ذیربط هر روز فقط وعده داده و در عمل شاهد کندی عملیات تخریب سازه هستیم.
اصناف آسیب دیده حادثه متروپل برای دریافت تسهیلات معرفی شدند
به گفته مدیر صندوق کارآفرینی امید خوزستان ،فرمانداری آبادان صاحبان کسبه و اصنافی که در حادثه ساختمان متروپل دچار خسارت شدهاند را برای دریافت تسهیلات به این صندوق معرفی کرده است.
عبدالجلیل دیناروند افزود: مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور دستور کمک به صاحبان کسبه و اصنافی که در حادثه ریزش ساختمان متروپل دچار حادثه و خسارت شدهاند را صادر کرده است.
وی گفت: برای حمایت و کمک به صاحبان اصنافی که در این حادثه دچار ضرر و زیان شدند نشستهای مختلفی برگزار شده است و این صندوق با توجه به اینکه در راستای حمایت از اشتغال و کارآفرینی فعالیت دارد برای کمک به این افراد ورود عمل شده است.
دیناروند افزود: این تسهیلات به صاحبان اصنافی که در این حادثه تجهیزات و محل کسب آنها آسیب دیده و یا کالاهای آنها از بین رفته است ارایه میشود همچنین کاسبی که در نظر دارد از این منطقه واحد صنفی خود را جابه جا کند می تواند از این تسهیلات استفاده کند.
وی اظهار داشت: همچنین به دستور مدیرعامل این صندوق اعتباری بالغ بر یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در شهرستان های آبادان و خرمشهر از سوی این صندوق اختصاص یافته است.
تاکید بر پایان محدودیت تردد در خیابان امیرکبیر
باتوجه به تصمیم قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان “مجری طرح” و سازمان منطقه آزاد اروند به عنوان “کارفرما” در خصوص تسریع در تخریب بقایای ساختمان در ۱۰ روز آینده، نشستی با هدف هماهنگی بیشتر بین مسئولان شهری و بازاریان اطراف سازه و ایجاد محدودیتهای رفت و آمد در مسیرهای منتهی به متروپل برگزار شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در این نشست گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته از ۱۷ آذرماه محدودیترفت و آمد در خیابان امیرکبیر و تعطیلی مغازه و مراکز فروش پایان می یابد و همه بازاریان اطراف سازه متروپل فعالیت خود را از سر می گیرند.
محمدرضا اسکندری افزود: هرگونه ناهماهنگی و بدقولی مسئولان متولی در خصوص زمان تخریب باقیمانده سازه متروپل و اختلال در آغاز بکار دوباره بازاریان اطراف این ساختمان بر عهده مسئولان مربوطه است و خاطیان موظف به جبران خسارت بازاریان هستند.
اعمال محدودیتهای ترافیکی در اطراف متروپل آبادان
معاون فنی و امور زیربنایی منطقه آزاد اروند گفت: برای تخریب نهایی باقی مانده ساختمان متروپل آبادان، محدودیت ترافیکی به مدت ۱۰ روز در خیابانهای اطراف این سازه اعمال شده است.
پژمان فرجی بر اساس تصمیم اتخاذ شده در منطقه آزاد اروند از شنبه شب پنجم آذرماه تا ۱۰ روز آینده محدودیت تردد در خیابان امیرکبیر(امیری) آبادان به صورت جدی اعمال می شود.
وی افزود:از مغازده داران اطراف متروپل نیز به صورت کتبی خواسته شده همکاری لازم را در این رابطه داشته باشند تا سلامتی و جان شهروندان به خطر نیافتد و هرچه سریعتر عملیات تخریب باقی مانده سازه متروپل به سرانجام برسد.
فرجی بیان کرد: نشستی با حضور مسئولان قرارگاه خاتم الانبیا در محل پروژه برگزار و طبق برآورد انجام شده در صورت فراهم شدن شرایط لازم ظرف مدت ۱۰ روز بخش باقی مانده ساختمان متروپل تخریب خواهد شد.
وی افزود: مشکلاتی پیرامون کارگاه فعال برای تخریب سازه متروپل وجود دارد که برای رفع آن نیاز به همکاری کسبه و اهالی اطراف ساختمان است.
دادستان آبادان نیز گفت: با توجه به شرایط ناایمن اطراف سازه متروپل و احتمال فروریختن دوباره بقایای ساختمان، برنامه محدودیت رفت و آمد و تعطیلی مراکز فروش و مغازههای اطراف اجرا شده است.
حمید مرانیپور بیان کرد: بازاریان اطراف سازه متروپل بیمه شدهاند و جبران خسارت بازاریان اطراف سازه متروپل از راههای گوناگون با هماهنگی بین سازمانی از شهرستان تا تهران در حال بررسی و پیگیری است.
بخشی از ساختمان ۱۱ طبقه متروپل آبادان دوم خرداد ماه سالجاری فرو ریخت، در این حادثه ۴۳ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۸ نفر نیز زخمی شدند.
در شهریور ماه نیز در اثر فرو ریختن بخشی از این سازه یک نفر دیگر فوت کرد.
همچنین بخش بزرگی از سازه به جا مانده از برج متروپل آبادان چهارشنبه چهارم آبان ماه فروریخت که یک کشته و ۲ مجروح برجا گذاشت.
نب: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=48620