محمدحسین ارسطوزاده در نشست خبری با تاکید بر معرفی و تبیین جاذبههای گردشگری استان و با بیان اینکه توسعه گردشگری نیاز به فعالیت و برنامهریزی مداوم دارد افزود: این امر میتواند توسط بخش دولت یا سرمایهگذار انجام شود.
وی با بیان اینکه استان خوزستان در حوزه گردشگری آبی ـ رودخانهای دریاچههای بسیاری دارد که جزو سرمایههای اصلی برای تفرج و جذب گردشگر از نواحی دیگر هستند تصریح کرد: متاسفانه و به دلایل متعدد این بخش نیز مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است. ولی امسال با در نظر گرفتن نکات برنامه محور به این مساله هدفمند نگاه کردیم و برنامهریزی انجام دادیم و چشمانداز بر این مبنا است که بتوانیم بخشی از برنامههای وسیع سالیانه را به نتیجه برسانیم.
او با بیان اینکه در اهواز صنعت صنایع دستی به صورت سنتی در حال ترویج و آموزش آن سینه به سینه است خاطرنشان کرد: در خصوص دبیرخانه اقداماتی انجام شده و در بحث معرفی صنایع دستی استان و کشور بروشور و کاتالوگهای کلی و تخصصی را در دستور کار قرار دادیم.
ارسطوزاده با تاکید بر بستهبندی و برندسازی درست صنایع دستی گفت: سالیانه موضوع آموزش و ترویج صنایع دستی را داریم ولی نکته حایز اهمیت این است که به نسبت تقاضا باید ساماندهی و عرضه را انجام دهیم که بیشترین بهرهگیری را داشته باشیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان ادامه داد: در حوزه صنایع دستی به عنوان مثال سازههای حصیری و برای نمونه مضیف میتوانیم صادرکننده صنایع دستی به کشورهای دیگر باشیم. بنابراین باید افرادی که در حال تولید هستند بتوانند خدمات را در سطح وسیعی به خارج از کشور صادر کنند و این موضوعی بود که مطرح شد که بتوانیم برند خوزستان و هنرمندان خوزستانی را در کشورهای دیگر نیز ارایه دهیم.
وی با تاکید بر توجه به گردشگری دریایی به عنوان یک بسته سرمایهگذاری مهم در تاسیسات گردشگری ساحلی افزود: با ارایه برنامه و آسیبشناسی و رفع این موانع میتوانیم برنامههای بسیار موثری را برای جذب گردشگر از جمله ایجاد اسکلهها و تسهیلات گردشگری دریایی به عنوان زیرساخت و گسترش کشتیهای تفریحی و تجهیزات آبی و دریایی ایجاد کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: توسعه گردشگری رودخانه کارون حدفاصل محدوده اهواز یک فاز و از اهواز تا شهر کارون فاز بعدی ما است که امسال یکی از آنها را شروع یا هر دو فاز را با هم و همزمان شروع خواهیم کرد.
ارسطوزاده افزود: برای شهر کارون نیز برنامههای گردشگری برای گسترش فعالیت اقتصادی طراحی و آن را پیگیری خواهیم کرد.
همچنین غلامرضا سلمانپور، سرپرست معاونت میراث فرهنگی، با بیان اینکه یک سازوکار مشترک بین میراث فرهنگی و شهرداری انجام شده است افزود: سعی شده است در این فعالیت مشترک مسایل اجتماعی، گردشگری و اصول مرمتی لحاظ شود.
وی اظهار کرد: به صورت مشترک در ۲ محدوده بنای معینالتجار و همچنین ساماندهی معابر عامری برنامهای طراحی شده که در روزهای آینده به امید خدا شاهد شروع این پروژه خواهیم بود.
منبع: ایسنا