دکتر سید محمد علوی در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در هفته گذشته موارد ابتلا به کرونا نسبت به هفته قبل از آن ۲۸.۵ درصد، موارد بستری ۲۸.۴ درصد و موارد مرگ ۳۳.۳ درصد کاهش داشته است که این آمار وضعیت خوزستان را پایدار نشان میدهد البته شش شهر خوزستان از وضعیت آبی به زرد تبدیل شدند که این مساله مربوط به شرایط بیماری در هفتههای گذشته است.
وی افزود: در ۲۴ ساعته گذشته ۱۰۹ بیمار جدید در خوزستان شناسایی و ۱۱ بیمار بستری شدهاند. خوشبختانه در این مدت مورد مرگ ناشی از کرونا نداشتهایم.
علوی گفت: در حال حاضر میزان مثبت شدن تستهای سریع ۱۰ درصد، تستهای سرولوژی ۲۶ درصد و تستهای PCR ۱۳.۴ درصد است؛ هر چه وضعیت پایدارتر باشد این نسبتها پایینتر است. در صورت ادامه این روند، ایجاد نشدن سوش جدید و افزایش پوشش واکسیناسیون شاید در آینده نزدیک خطری از نظر بروز موج جدید ما را تهدید نکند البته به شرط رعایت پروتکلهای بهداشتی و افزایش پوشش واکسیناسیون.
وی افزود: با وجود اینکه در دو هفته گذشته خیزی از بیماری داشتیم اما موارد بیماری در حال کاهش است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ابراز نگرانی از کاهش استقبال مردم از واکسن و ثابت ماندن پوشش نوبت اول واکسیناسیون در یک ماه اخیر، بیان کرد: در حال حاضر پوشش نوبت اول واکسیناسیون کرونا در استان خوزستان در افراد بالای ۱۲ سال ۸۵.۳ درصد و نوبت دوم ۷۳.۵ درصد و پوشش نوبت سوم ۳۲.۹ درصد است.
وی گفت: همچنان در استان خوزستان حدود ۴۸۴ هزار نفر معادل ۱۵ درصد افراد در تزریق نوبت دوم و حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر معادل ۵۴ درصد در تزریق نوبت سوم تاخیر دارند.
علوی افزود: پوشش واکسیناسیون کامل (دو دوز) در ایران حدود ۶۷ درصد اما در خوزستان حدود ۵۸ درصد است. هدف سازمان جهانی بهداشت پوشش ۷۰ درصدی واکسیناسیون کامل است که پوشش ایران دو تا سه درصد و پوشش خوزستان حدود ۹ تا ۱۰ درصد از این هدف کمتر است بنابراین باید با همت مضاعف، این عقبماندگی جبران شود.
وی بیان کرد: در ایران حدود ۲۱ میلیون نفر در خوزستان ۲ میلیون نفر به پوشش واکسیناسیون کامل نرسیدهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به سیر ثابت ۷۰ تا ۷۵ درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی در خوزستان گفت: همچنان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در دشت آزادگان، هویزه، باوی و شادگان بسیار پایین است. میزان بازرسیهای مشترک نیز در برخی شهرها مانند دزپارت، شوشتر، باوی و آغاجاری بسیار پایین است.
وی بیان کرد: بر اساس بررسیهای میدانی میزان استفاده از ماسک در مرکز شهرها ۶۵ درصد و در حاشیه شهرها ۱۲ درصد و در برخی نقاط کمتر از ۱۰ درصد است. در مجموع متوسط استفاده از ماسک در خوزستان ۴۹.۱ درصد است.
علوی گفت: متوسط میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز طبی و تشخیصی خوب است اما در برخی شهرها بسیار پایین است به گونهای که کانونهای آلودگی در مطبها میتواند نگرانکننده باشد.
وی بیان کرد: همچنان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی مشاغل مانند استخرهای شنا، باشگاههای ورزشی و پایانههای درون شهری پایین است. میزان واکسیناسیون خدمتدهندگان در این مشاغل پرخطر که کمتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند نیز پایین است در حالی که کنترل واکسیناسیون این افراد سخت نیست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس خوزستان نگرانکننده است، افزود: میزان استفاده از ماسک توسط دانشآموزان حدود ۶۵ درصد، گندزدایی ۲۰ درصد و تهویه ۳۵ درصد است که این موارد میتوانند خطرناک باشند.
منبع: ایسنا