مهرداد نیکو در همایش واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی سبز در تهران که همزمان به صورت ارتباط تصویری با سراسر کشور در سالن اجتماعات اداره کل حفاظت محیط زیست در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه بدون ملاحظات محیط زیستی نمیتوان اقتصاد شکوفا داشت، افزود: محیط زیست یک سیستم است به این معنی که بازخورد اقدامات پس از مدتی به خودمان برمیگردد، با این تفاوت که در گذشته به دلیل توان بالای اکوسیستم، بازخورد فعالیتها را بعد از ۵۰ سال مشاهده میکردیم اما در سالهای اخیر زمان بازخوردها به چهار پنج سال کاهش یافته است.
وی افزود: ۱۵ درصد اقتصاد ملی در مساحت چهار درصدی خوزستان متمرکز است، که نشان دهنده تراکم بالای فعالیتها در این استان است و از سوی دیگر این اقتصاد بیشتر بر نفت و پتروشیمی که آلاینده هستند متکی است.
نیکو اضافه کرد: ما نمیتوانیم مصالح اقتصادی کشور را نادیده بگیریم اما هنر مدیریت فعلی کشور که از آن غافل بودیم این است که بین اهداف محیط زیستی و اهداف اقتصادی، مصالحه برقرار کند.
وی هدف اقتصاد سبز را رعایت ملاحظات محیط زیستی و شکوفایی اقتصادی به طور همزمان دانست و گفت: برای رسیدن به این هدف باید صنایع تازه تاسیس ملزم به ارزیابیهای محیط زیستی و صنایع فعال ملزم به مدیریت محیط زیستی و کنترل آلودگیها شوند.
نیکو، همچنین با تاکید بر معرفی واحدهای آلاینده به مردم، ادامه داد: واحدهای صنعتی که مخل محیط زیست هستند باید به مردم شناسانده شوند و مردم بدانند کدام صنعت محیط زندگی آنها را آلوده میکند، نباید به بهانه اشتغال، به محیط زیست و سلامتی مردم آسیب برسد و بودجه عمومی برای درمان هزینه شود.
وی با بیان اینکه واحدهایی که به عنوان صنعت سبز برگزیده میشوند باید به عنوان الگو معرفی شوند، اضافه کرد: میتوان از ظرفیت صدا و سیما و شبکههای اجتماعی برای معرفی صنایعی که محیط زیست را آلوده میکنند و صنایع سبز که به محیط زیست توجه میکنند استفاده کرد.
لزوم ساماندهی شهرکهای صنعتی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز در این همایش، خواستار ساماندهی شهرکهای صنعتی در استان شد و گفت: مشخص نیست فاضلاب شهرکهای صنعتی در کجا تخلیه و آب مورد نیاز از چه منبعی تامین میشود.
آقارضا فتوحی افزود: رعایت این الزامات در شهرکهای صنعتی باید جدی گرفته شود تا مورد توجه سرمایه گذاران هم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی امانتی برای نسلهای آینده است، اضافه کرد: الزمات محیط زیستی و پیوستهای محیط زیستی نباید فقط روی کاغذ باشد و باید بر اساس شاخصهای توسعه پایدار به فرهنگ تبدیل شود.
به گفته وی، سازمان حفاظت محیط زیست باید آنچنان فرهنگ محیط زیستی را ترویج کند که کسی به خود اجازه تخریب محیط زیست را ندهد.
فتوحی گفت: ۸۲ درصد منابع نفت و گاز کشور در خوزستان است و این استان ثروتمندترین در کشور است بنابراین باید سطح زندگی مردم را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به هفته منابع طبیعی (۲۱-۱۵ اسفند) بیان کرد: پنج میلیون کارمند داریم که برای درختکاری میتوان از ظرفیت کارکنان دولت استفاده کرد و هر کارمند یک نهال غرس کند.
فتوحی با تاکید بر همافزایی سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی، افزود: نخلستانهای خوزستان را مردم بدون کمک دولت کاشتند بنابراین باید از مشارکت مردم در توسعه درختکاری استفاده کنیم.
وی ادامه داد: خوزستان جلگهای است و باید فضای سبز و کاشت نهالهای مثمر و غیرمثمر در آن توسعه یابد که این کار با مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت نظام صنفی کشاورزی قابل انجام است.
منبع: ایرنا