عبدعلی ناصری اظهار کرد: از ۲۷ مهرماه تاکنون ۴ میلیون و ۷۴ هزار و ۴۹۲ تن نیشکر برداشت شده است که از این میزان نیشکر، ۴۰۴ هزار و ۹۱۰ تن شکر تولید میشود. حدودا نسبت تولید شکر به نیشکر، ۱۰ درصد است و در کل کشت و صنعتهای نیشکر دنیا به همین شکل است.
وی افزود: برداشت نیشکر در کشت و صنعت دهخدا به پایان رسیده و میزان ۵۰۷ هزار و ۲۸۰ تن نیشکر از آن برداشت شده است. در سال جاری به دلیل سرما و کاهش میزان قند گیاه نیشکر، برای جلوگیری از آسیب دیدن این محصول برداشت نیشکر در کشت و صنعت دهخدا زودتر آغاز شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به میزان برداشت نیشکر در سایر کشت و صنعتها، گفت: حدود ۷۰ درصد از مزارع نیشکر کشت و صنعت امام خمینی برداشت شده و تا اوایل سال آینده نیز مابقی برداشت آن انجام خواهد شد. کشت و صنعت امیرکبیر در چند روز آینده بحث برداشت نیشکر آن به پایان میرسد و برداشت نیشکر میرزا کوچک خان در دو هفته آینده و دعبل خزاعی در ۱۵ روز آینده به پایان میرسد. در کل، برداشت نیشکر کشت و صنعتها به غیر از کشت و صنعت امام خمینی که تا فروردینماه سال آینده ادامه مییابد، تا پایان سال به اتمام میرسد.
ناصری در خصوص برداشت نیشکر در کشت و صنعت هفتتپه، عنوان کرد: حدود ۳۴ درصد از مزارع نیشکر این شرکت برداشت شده است و برداشت کامل نیشکر آن احتمالاً تا ۵۰ روز آینده طول بکشد. دلیل تاخیر در برداشت نیشکر این بود که کشت و صنعت هفتتپه را در مهرماه به ما تحویل دادند و بحث اورهال این شرکت نیز اجرا شد.
وی با اشاه به پیش بینی تولید شکر بیان کرد: پیشبینی میزان تولید شکر در سال زراعی جاری حدود ۵۵۰ هزار تن با احتساب کشت و صنعت هفتتپه است. در مقایسه با سال ۹۷ که خشکسالی بود، میزان تولید شکر حدود ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته است. اراضی موجود نیز به صورت ۱۰۰ درصد حفظ شدهاند، در حالی که در سال ۹۷، ۵۰ درصد از اراضی خشک شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: تخصیص سهمیه آب ما در سال جاری از میزان در نظر گرفته شده، کمتر بوده و حدود ۸۰ درصد از آن تامین شد. حتی در کشت و صنعت دهخدا این میزان به ۵۰ درصد نیز نرسید. با این حال محصول نیشکر را در این کشت و صنعت حفظ کردیم اما با کاهش ۵۰ درصدی تولید محصول در دهخدا مواجه شدیم.
ناصری افزود: برنامه ما در سال جاری برای تولید شکر ۷۰۰ هزار تن بوده است اما میزانی که محقق میشود، حدود ۵۵۰ هزار تن است. اگر چه نسبت به برنامه تولید عقب هستیم اما با توجه به شرایط موجود، میزان تولید شکر مناسب است و ما در شرایط خشکسالی توانستیم افزایش ۲۰۰ هزار تنی شکر نسبت به سالهای خشک قبل را داشته باشیم.
وی با اشاره به چشمانداز تولید شکر در دو سال آینده، ادامه داد: چشمانداز تولید شکر در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در صورتی که آب به اندازه کافی تامین شود، حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن خواهد بود.
ناصری بیان کرد: تولید شکر تا شهریورماه سال آینده ادامه دارد. در مرحله اول شکر خام تولید و سپس تصفیه میشود. احتمالا تولید شکر خام نیز تا فروردینماه انجام شود.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به تولید و صادرات الکل گفت: با توجه به موافقت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خوزستان با صادرات بدون سقف الکل، این موضوع انجام شد. البته این موضوع موردی بوده است و با توافق استان انجام میشود. مخازن الکل موجود نیز تقریبا خالی شدهاند اما ذخایر استراتژیک الکل را در نظر گرفتهایم تا در صورت نیاز، تامین نیاز داخل کشور را پوشش دهیم.
منبع: ایسنا