دکتر سید محمد علوی در پایان جلسه قرارگاه عملیاتی و نظارتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر در نیمه موج بیماری با سوش غالب اُمیکرون هستیم و مشخص نیست چه زمانی به پیک برسیم.
وی افزود: تعداد مراجعهکنندگان به مراکز خدمات سلامت، مراکز منتخب و اورژانسها و کلینیکهای تنفسی استان خوزستان ۱۰ تا ۱۱ برابر شده است. موارد بستری نیز چهار تا پنج برابر شدهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با آمادگی بیمارستانهای خوزستان، در حال حاضر ضریب اشغال تختهای عادی اختصاصیافته به بیماران مبتلا به کرونا حدود ۵۰ درصد است که ۶۰ تا ۷۰ درصد تختهای ICU اختصاصیافته به این بیماران اشغال شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه موارد بستری کودکان مبتلا به کرونا در این موج بیشتر از گذشته است، از نظر تختهای ICU اطفال کمبود داریم که درصدد برطرف کردن این نقیصه هستیم.
علوی با بیان اینکه پروازها کانون خطر انتقال بیماری هستند، گفت: دستورالعملهای خوبی در کشور داریم اما متأسفانه اکثر دستورالعملها روی کاغذ مانده و اجرا نمیشوند. متأسفانه همه پروازها با ظرفیت کامل و گاهی اوقات با بیش از ظرفیت مسافرگیری میکنند در حالی که طبق مصوبات اول در آغاز بیماری در کشور، نباید بیش از ۶۰ درصد ظرفیت هواپیماها بلیت بفروشند.
وی افزود: اوایل شیوع کرونا سازمانهای هواپیمایی بلیتها را گران کردند و این موضوع را رعایت کردند اما بعد از آن بلیتها گران باقی ماندند و شرکتها با صددرصد ظرفیت مسافرگیری کردند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در برخی فرودگاهها پروتکلها به صورت نصفه نیمه رعایت میشود اما در برخی جاها بسیاری از مسائل را رعایت نمیکنند. با وجود اینکه بلیتها باید به افرادی که سه دوز واکسن تزریق کردهاند یا آلودگی ندارند، به فروش برسند اما این موضوع رعایت نمیشود.
منبع: ایسنا