دکتر رضا اسدی افزود:فرآورده های خام دامی عرضه شده در مبادی ورودی کلانشهر اهواز ، گواهی بهداشتی از کشتارگاههای زیر نظارت دامپزشکی ندارند.
وی با اشاره به فضای آلوده محلهای عرضه فرآوردههای خام دامی و فقدان معیارهای بهداشتی و خطر شیوع انواع بیماریهای ویروسی و غیرویروسی که سلامت شهروندان را تهدید می کند از شهروندان خواست برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها ، از خرید این فرآوردهها خودداری کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: برای جمعآوری عرضه کنندگان فرآوردههای خام غیربهداشتی اقدام زیادی به صورت بخشی و بین بخشی انجام شده ولی تاثیر چندانی در محدود کردن فعالیت آنان نداشته است.
اسدی، با بیان اینکه بهترین و کارسازترین شیوه برای توقف فعالیت عرضه کنندگان غیربهداشتی فرآورده های خام دامی(گوشت قرمز) خرید نکردن است افزود: تا تقاضا برای خرید فرآوردههای خام دامی وجود دارد توقف فعالیت آنان نمیتواند موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی و هشدارهای بهداشتی نسبت به خرید نکردن فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی میتواند فعالیت اینگونه محل های عرضه را غیراقتصادی کند گفت: ادامه این وضعیت چهره عمومی شهر را مخدوش کرده است بنابراین خود شهروندان باید کمک کنند تا این معضل اجتماعی برطرف شود.
اسدی ادامه داد: از دیدگاه دامپزشکی کشتار دام خارج از کشتارگاه ، نداشتن برچسب دام کشتارگاهی و نداشتن مهر تاییدیه دامپزشکی غیرمجاز است.
چندی پیش نیز دکتر مصطفی کنارکوهی مدیرکل دامپزشکی خوزستان نسبت به فعالیت عرضه کنندگان فرآوردههای خام دامی در ورودیهای اهواز و مناطق بین شهری در سطح خوزستان هشدار داده بود.
وی گفته بود:سالم بودن دام زنده باید تایید شود تا مجوز کشتار در کشتارگاه صادر شود در حالی که عرضه کنندگان فرآوردههای خام دامی، بدون رعایت موازین بهداشتی و نظارت، اقدام به کشتار دام سبک و سنگین میکنند.
فرآوردههای خام دامی در ورودیهای اهواز و نیز در سطح خوزستان از جمله منتهی به باغملک و ایذه ۴۰ تا ۵۰ درصد زیرقیمت بازار عرضه میشود که این خود یکی از دلایل مهم گرایش مردم به خرید گوشت از دست فروشان و قضابی های بین راهی بدون مجوز و پروانه بهداشتی است.
دست فروشان فرآوردههای خام دامی هر از چند گاهی با ماموران دامپزشکی درگیری لفظی و گاه برخورد فیزیکی داشتهاند.
منبع: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=35683