صادق خلیلیان روز دوشنبه در نشست شورای فرهنگی و اجتماعی خوزستان در سرسرای استانداری بیان کرد: نرخ بیکاری در خوزستان بالاتر از متوسط کشوری است و هرگونه اقدام در کاهش این نرخ در توسعه استان و کشور بسیار تاثیر گذار است.
وی گفت: باید همانگونه که برای جذب سرمایه گذار تلاش میشود شرایط را برای خیران کارآفرین در خوزستان فراهم کرد تا برای ایجاد اشتغال در استان ورود کرده و خوزستان را از معضل بیکاری نجات دهند.
استاندار خوزستان ادامه داد: باید تمامی بخشهایی که باعث توسعه خوزستان میشوند به صورت متوازن رشد و حرکت کنند چرا که رشد متوازن تمامی این بخشها منجر به پیشرفت استان میشود.
خیلیان افزود: خوزستان باید از نظر فرهنگی و اجتماعی یک استان پیشرفته باشد چرا که ارتقای مسایل فرهنگی و اجتماعی در استان باعث توسعه خوزستان میشود.
وی در ادامه با اشاره به موضوع پاسداشت زبان فارسی بیان کرد: باید از زبان غنی و اصیل فارسی پاسداری کرد؛ زبان فارسی نمودی از اتحاد بین اقوام است.
۳۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل در خوزستان وجود دارد
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه متاسفانه ۳۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در خوزستان وجود دارد گفت: این افراد فرصتی برای فراگیری زبان فارسی را در مدرسه نداشتند و تنها با زبان محلی خود آشنا هستند.
مهرداد موسوی افزود: ضروری است دبیرخانهای در خوزستان برای زبان فارسی، و تقویت و پاسداشت از زبان رسمی کشور تشکیل شود تا در زمینه ترویج زبان فارسی در استان فعالیت بیشتری انجام شود.
وی گفت: به دلیل حضور شرکتهایی از کشورهای مختلف که در گذشته در خوزستان حضور داشتند، به ویژه حضور نیروی کار از کشور انگلستان به ویژه در شهرهای صنعتی استان مثل شهرستان آبادان، زبان بیگانه بسیار نمود پیدا کرد و مردم این مناطق زبان فارسی را در کنار زبان بیگانه استفاده میکنند این در حالی است که زبان فارسی زبان رسمی کشور است و باید زبان بیگانه را از زبان رسمی کشور پاک کرد.
موسوی با تاکید بر پاسداشت و ترویج زبان رسمی کشور ادامه داد: متاسفانه در برخی مناطق هیچگونه آشنایی با زبان فارسی ندارند که این مورد جای نگرانی است و باید به این موضوع با جدیت رسیدگی شود.
در این نشست مصوب شد تا دبیرخانهای برای حمایت از زبان فارسی به عنوان زبان رسمی کشور در خوزستان تشکیل شود.
منبع: ایرنا
https://betabnews.ir/?p=31972