×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۹ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 9 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
معاون استاندار خوزستان: قوانین مربوط به توزیع آب نیازمند بازنگری است

نوراله حسن زاده سه‌شنبه در شصت و سومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان اظهارداشت: یکی از مهمترین ایرادهای وارده به نحوه برنامه ریزی و اجرای دستورالعمل های ابلاغی در زمینه توزیع آب و بخش کشاورزی، نگاه یکسان وزارتخانه های مربوطه به استان های کشور از جمله خوزستان است.

وی بیان‌داشت: بنابراین باید مدیریت منابع آب، توزیع و محاسبه آب بهاء در استانی مانند خوزستان نسبت به استان های دیگر متفاوت باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در خصوص اینکه سازمان آب وبرق خوزستان مکلف شده است تا آیین‌نامه نحوه اجرای قانون تثبیت آب‌بهاء زراعی را بطور کامل اجرایی کند گفت: این شرایط، زمینه نگرانی‌های جدی برای کشاورزان استان ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: در این آیین‌نامه، سازمان آب و برق خوزستان می تواند آب را به صورت حجمی در اختیار کشاورزان قرار دهد اما در خصوص ساز و کار مالی آن اشاره ای نشده است؛ لذا در صورتی که آب به این صورت به کشاورزان فروخته شود، ملاک محاسبه آب بهاء همواره سه درصد عملکرد هر تن کشت در هکتار خواهد بود.

حسن زاده با اشاره به اینکه خواسته کشاورزان استان خوزستان تحویل حجمی آب است گفت: در این راستا نیز انتظار می‌رود که سازمان آب و برق خوزستان بعد از اینکه چنین شیوه ای را در تحویل آب اعمال کرد، از محاسبه آب بهاء مطابق با عملکرد کشت محصول در هر تن خودداری کند.

وی با تاکید بر اینکه اصلاح آیین نامه نحوه اجرای قانون تثبیت آب‌بهاء زراعی از طریق دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در صحن علنی شورای ملی مورد بررسی قرار خواهد گرفت گفت: تا زمانی که در خصوص آیین نامه مربوطه، تعیین تکلیف نشده انتظار می‌رود سازمان آب و برق خوزستان اقدامات لازم برای تحویل آب بصورت حجمی در استان خوزستان را در دستور کار قرار دهد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به محدودیت‌های کشت در استان خوزستان عنوان کرد: علیرغم توصیه‌ها و پیشنهاد الگوی کشت به کشاورزان، اما امسال نیز شاهد کشت وسیعی از محصول هندوانه در استان خوزستان بودیم.

حسن زاده ادامه‌داد: به واسطه خشکسالی به وجود آمده، بخش قابل توجهی از این نوع کشت به دلیل بی توجهی کشاورزان نسبت به توصیه های صورت گرفته از بین رفته است.

وی اضافه کرد: بخشی از کشت هندوانه که منجر به برداشت محصول شد، با قیمت بسیار پایین در بازار عرضه شد که این فرآیند آسیب جدی به منابع آبی استان و همچنین قشر کشاورزان وارد کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با تاکید بر اینکه باید موضوع ترویج الگوی کشت با مصارف آبی کمتر و تولید دارای ارزش افزوده توسط سازمان جهادکشاورزی خوزستان مورد توجه قرار گیرد گفت: سال گذشته در زمینه دانه ها روغنی اقدامات تاثیرگذاری صورت گرفت و بیش از ۱۱۰ هزار تن کلزا از استان خوزستان توسط کارخانجات داخلی خریداری شد.

حسن زاده بیان داشت: عملکرد بسیار خوب در ارائه الگوی کشت و توجه برخی کشاورزان به این موضوع نیز از ورود دولت برای خرید تضمینی کشت کلزا جلوگیری کرد.

وی از سازمان جهادکشاورزی خوزستان خواست تا موضوع الگوی کشت را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد افزود: برهمین اساس باید برای تمامی کشت ها متناسب با شرایط آبی استان، برنامه ریزی و تصمیم‌گیری کرد.

هیات سه نفره ماده ۱۹ قانون توزیع عادلانه آب در خوزستان تشکیل می‌شود

مدیرکل حمایت و جذب سرمایه گذاری استانداری خوزستان با اشاره به ضرورت ساماندهی مروبط به تعیین و میزان حقابه انواع کشت محصولات کشاورزی برابر با شرایط منطقه ای در استان بیان داشت: در این زمینه هیات سه نفره موضوع ماده ۱۹ قانون توزیع عادلانه آب تشکیل خواهد شد.

حمزه خسروانی با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین مربوط به حوزه آب با محوریت بخش کشاورزی عنوان کرد: در این زمینه از آب و برق خوزستان و جهادکشاورزی خوزستان خواسته می شود تا نمایندگان خود برای تشکیل هیات سه نفره موضوع ماده ۱۹ قانون توزیع عادلانه آب را به دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان و همچنین معاونت اقتصادی استانداری خوزستان معرفی کنند.

وی ادامه داد: در جریان تشکیل این هیات، از سازمان نظام صنفی کشاورزی استان خواسته می شود تا یک نفر معتمد و مطلع محلی را معرفی کند.

مدیرکل حمایت و جذب سرمایه گذاری استانداری خوزستان با بیان اینکه سازمان جهادکشاورزی باید پیش از شرایط فعلی در خصوص نیاز آبی کشت کشاورزی استان برنامه ریزی های لازم را انجام می‌داد افزود: همچنین از سازمان آب و برق خوزستان خواسته می شود تا زمینه لازم برای تحویل و فروش حجمی آب را در دستور کار خود قرار دهد.

بر اساس این گزارش ، دستورالعمل نحوه تحویل حجمی آب در شبکه های آبیاری و زهکشی در سال ۱۳۹۹ تدوین و از سوی وزارت نیرو به استان‌های سراسر کشور ابلاغ شد.

 

منبع: ایرنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.