×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱۰ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 30 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 10 خبر
کرونای دلتا ظاهری گول‌زننده دارد/ برای سی‌تی‌اسکن ریه منتظر سرفه و تنگی نفس نباشید

رزیتا خداشاهی در مورد بهترین زمان برای انجام سی‌تی‌اسکن ریه در بیماران کرونایی اظهار کرد: درگیری ریوی هیچ‌گاه از روزهای اول ابتلا به کرونا شروع نمی‌شود؛ معمولا ابتلا با علائم بی‌حالی، گلودرد، آبریزش بینی، سردرد و… شروع می‌شود و انتظار می‌رود این علائم در عرض ۳ تا ۴ روز بهبود پیدا کند.

وی تصریح کرد: اگر مشاهده شد علی‌رغم اینکه ۳ تا ۴ روز از شروع بیماری گذشته اما علائم همچنان ادامه دارد و علائم دیگری همچون سرگیجه، تهوع، استفراغ، ضعف شدید و… نیز به آن اضافه شده، این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده درگیری ریوی باشد.

خداشاهی ادامه داد: بیماران زیادی هستند که زمانی که به ما مراجعه می‌کنند، شاید ۱۰ روز از شروع علائم‌شان گذشته و درگیری ریوی پیدا کرده‌اند. زمانی هم که از آن‌ها می‌پرسیم چرا برای درمان انقدر دیر مراجعه کردید، می‌گویند سرفه نمی‌کردیم.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد در ابتلا به سویه دلتا مواردی بوده که زودتر از ۴ روز درگیری ریوی آن‌ها شروع شده، گفت: اما نمی‌توان این موضوع را به تمام بیماران تعمیم داد. مهم‌تر از همه این است که بیماران به علائم خود توجه داشته باشند؛ به طور مثال تهوع و سرگیجه از علائم مهم هایپوکسیمیا یا افت اکسیژن خون است.

خداشاهی در پاسخ به این پرسش که چه درصدی از درگیری ریوی خطرناک و نگران‌کننده است، عنوان کرد: هرچه زودتر درگیری ریوی درمان شده و جلوی پیشرفت آن گرفته شود، بیمار نیز طبیعتا سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند. بیماران بسیاری بوده‌اند که بعد از ۴ روز از شروع علائم به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند. آن زمان کادر درمان متوجه شده‌اند که این بیماران درگیری ریوی دارند اما خیلی سریع بهبود پیدا کردند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد ادامه داد: هرچه بیماران دیرتر مراجعه کنند، درگیری ریوی‌شان بیشتر شده و درمان آن نیز دشوارتر می‌شود. حتی بر فرض اینکه کسی با ۸۰ درصد درگیری ریوی درمان شود و بتواند زنده بماند، مدت‌زمان بسیار زیادی طول می‌کشد تا بافت ریه وی تا حدودی ترمیم شود؛ حتی شاید ریه چنین فردی به طور صددرصد به حالت قبل بازنگردد.

وی بیان اینکه تفاوت کرونای دلتا با کرونای انگلیسی و چینی این است که ظاهر گول‌زننده‌ای دارد، اظهار کرد: در انواع کرونای پیشین فرد مبتلا از همان روز اول علائم شدیدی چون سرفه، تب، تنگی نفس، افت اکسیژن و… داشت اما متاسفانه علائم جهش دلتا حتی تا ۱۰ روز شبیه به کرونا نیست. تنها علائم معمول آن طی این مدت نشانه‌هایی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت مثل گلودرد، آبریزش بینی و ترشح پشت حلق است.

خداشاهی تاکید کرد: مشکل اینجاست که با این علائم بیمار را گول می‌زند و همین موضوع موجب می‌شود فرد بیمار با تاخیر به پزشک مراجعه کند؛ بنابراین مردم خیلی باید توجه کنند و تمام علائم را جدی بگیرند تا به درگیری ریوی شدید دچار نشوند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام‌ رضا(ع) مشهد با اشاره به اینکه جوانانی که واکسینه نشدند، بیشتر از همه در معرض خطر هستند، گفت: در هر ۲ گروه دریافت‌کنندگان واکسن‌ و کسانی که هنوز واکسن نزده‌اند ابتلا به کرونا مشاهده می‌شود؛ دلیلش هم این است که درصد زیادی از افراد جامعه واکسینه نشده‌اند. انتظار می‌رود زمانی که حداقل ۵۰ تا ۷۰ درصد مردم واکسینه شدند، درصد ابتلا و مرگ‌ومیر کاهش پیدا کند اما از آنجایی که تاکنون کمتر از ۱۰ درصد مردم واکسن دریافت کرده‌اند، این افراد در معرض شیوع توسط آن ۹۰ درصد جمعیتی قرار می‌گیرند که واکسینه نشده‌اند. در این شرایط طبیعتا احتمال ابتلای آن‌ ۱۰ درصد واکسینه شده وجود خواهد داشت. البته که مرگ‌ومیر در جمعیت واکسینه‌شده‌ها کمتر است.

وی اضافه کرد: بنابراین ضروری است انجام فرایند واکسیناسیون در تمام جمعیت تسریع شود؛ حتی اگر ۱۰ درصد مردم نیز واکسینه نشوند، باز هم فاجعه است. امیدواریم تا اوایل پاییز واکسیناسیون تمام گروه‌ها تمام شود تا بتوان چرخه مرگ‌ومیر را متوقف کرد

 

منبع: ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.